Reklama

Reklama

wtorek, 25 wrzesień 2018 12:21

Jak wygląda promocja turystyczna w czasach RODO?

Napisane przez MM
Łukasz Łyczkowski Łukasz Łyczkowski archiwum prywatne

Od tegorocznej wiosny żyjemy w innej rzeczywistości prawnej. Czasy „po RODO” to dla wielu firm nie tylko wyzwanie, ale prawdziwa rewolucja. Jak prowadzić działania promocyjne w turystyce, by nie naruszać prawa chroniącego dane osobowe? Dowiemy się tego od Łukasza Łyczkowskiego, prelegenta IV Forum Promocji Turystycznej.

W wielu wypadkach RODO prowadzi do prawdziwych absurdów. Groźba dużych kar sprawiła, że większość firm bardzo poważnie traktuje nowe przepisy, mimo że utrudniają one codzienne funkcjonowanie. Dotyczy to w dużej mierze branży hotelowej, ale również biur podróży, urzędów i organizacji. Jak radzić sobie w nowej rzeczywistości? Co wolno, a czego już nie wolno w działaniach promocyjnych? Wyjaśni to Łukasz Łyczkowski, adwokat specjalizujący się w prawie dotyczącym ochrony danych osobowych i zagadnieniach prawa autorskiego. Jego prezentacja „Promocja turystyczna w czasach RODO” jest jednym z punktów programu IV Forum Promocji Turystycznej.

Znany ekspert od RODO

Łukasz Łyczkowski w ramach swojej działalności zawodowej prowadzi sprawy przez PUDOO (GIODO), opracowuje rozwiązania ochrony danych osobowych, doradza w prawnych aspektach ochrony danych osobowych. Ponadto zajmuje się tematyką praw autorskich, w tym funkcjonowaniem organizacji zbiorowego zarządzania i prawa internetu oraz prawa reklamy.

IV Forum promocji Turystycznej

Na IV Forum Promocji Turystycznej zapraszamy 24 października do Warszawy, do hotelu Polonia Palace. Wydarzenie to będzie jak zwykle poświęcone różnym aspektom promocji turystycznej. Partnerami forum są: Cypryjska Organizacja Turystyczna, Narodowy Ośrodek Informacji Turystycznej Republiki Chorwacji w Polsce, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Miasto Wrocław i Polonus, wydarzenie zostało objęte Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Mazowieckiego, patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz patronatem Polskiej Izby Turystyki i Instytutu Administracji. Patronem medialnym jest Agencja Informacyjna.

Zarejestruj się już dziś! Formularz rejestracji, informacje i program forum znajdziesz tutaj.

Newsletter
Zapisz się na newsletter!

Wypełnij formularz - bądź na bieżąco

Codziennie aktualne informacje i fachowe wiadomości z branży turystycznej



Wypełnij formularz *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, podanych w niniejszym formularzu, w celu wysyłania mi newslettera. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego adresu e-mail w celu otrzymywania wiadomości marketingowych. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.