Smakowite Wine Days w hotelach Sofitel

archiwum Accor

Marka Sofitel już po raz 8. zaprosiła gości na Sofitel Wine Days, czyli wspólne celebrowanie wielkiego święta wina. Nawiązując do rozpoczynającego się jesienią winobrania, hotele Sofitel w Sopocie, Warszawie i Wrocławiu przygotowały spotkania z sommelierami, degustacje i wyjątkowe koktajle, odkrywając tajemnice win z różnych zakątków świata.

Położony w samym sercu Warszawy Sofitel Warsaw Victoria, to miejsce doskonale znane zarówno osobom podróżującym, jak i mieszkańcom miasta. Celebrując Sofitel Wine Days szef kuchni Maciej Majewski i Aurélie Le Digabel z winnicy Dopff Au Moulin zaprosili gości do La Brasserie Moderne na jedyne w swoim rodzaju doświadczenie kulinarne łączące najlepsze alzackie wino z zachwycającym menu autorskich przekąsek. Była to wyjątkowa okazja do poznania historii winnicy, która zasłynęła w regionie przede wszystkim z win musujących produkowanych tradycyjną metodą „szampańską”. Spotkanie odbyło się we wnętrzach zaprojektowanych przez światowej sławy Architekta, Didier Gomeza. Przez cały czas trwania Sofitel Wine Days w Victoria Lounge Bar barmani przygotowali specjalne menu z autorskimi koktajlami na bazie wina.

Langwedocja w Sofitel Grand Sopot

Przedostatni weekend września rozpoczął się w Sopocie mocnym francuskim akcentem. Celebrując Dni Wina Sofitel Grand Sopot zaprosił gości do delektowania się wybornymi serami, które doskonale komponowały się z aromatycznym, specjalnie wyselekcjonowanym winem. Wieczór uświetniło spotkanie z artystką Magdą Benedą, której obrazy tego wieczoru mogli podziwiać goście, a na jednym z nich znalazł się również sam hotel. Muzycznie spotkanie umilił recital Renaty Irsy, która wystąpiła z Maciejem Pyszem. Zgodnie z tradycją Sofitel Wine Days, barmani Le Bar przygotowali również koktajle na bazie wina – Red Emma, Negroni Sbagliato i From Jerez with Love.

Live cooking & wine w Sofitel Wroclaw Old Town

Dla miłośników łączenia wspaniałej kuchni i doskonałego wina, Sofitel Wroclaw Old Town przygotował wyjątkowy wieczór z daniami serwowanymi na oczach gości i oprawą muzyczną DJ-a. W samym sercu Wrocławia kucharze na żywo przygotowywali dania na pięciu stacjach. Smak potraw podkreślały wyborne wina z winnicy z Wzgórz Trzebnickich, która należy do czołówki najlepszych producentów w Polsce. Dodatkowo atmosferę wydarzenia uświetniła specjalnie przygotowana jesienna oprawa dekoracyjna z leśnymi elementami, do której nawiązywały desery.