LOT – nowe menu w klasie ekonomicznej

fot. archiwum PLL LOT

Dania wegetariańskie, wegańskie i mięsne, świeże przekąski, a także sałatki czy koktajle owocowo-warzywne – od teraz pasażerowie LOT Economy Class mogą wybierać spośród wielu różnych posiłków dopasowanych do ich potrzeb i preferencji żywieniowych, a zamówione dania LOT dostarczy bezpośrednio na pokład samolotu.

Oferta dostępna jest na wybranych rejsach krajowych i międzynarodowych. Pasażerom korzystającym zarówno z regularnej, jak i wakacyjnej siatki połączeń LOT zaproponuje nową usługę: „Zamów posiłek na pokład”, która pozwala cieszyć się zdrowymi i pożywnymi potrawami serwowanymi w podniebnej kuchni, podnosząc tym samym standard ich podróży.

Michał Fijoł, członek zarządu ds. handlowych, powiedział: „Zaplanowaliśmy naszą ofertę tak, aby w pełni odpowiedzieć na preferencje żywieniowe naszych klientów. Jestem pewien, że przy tak dużym wyborze zdrowych, smacznych i świeżych produktów wegetariańskich, wegańskich i mięsnych, każdy znajdzie coś dla siebie. To kolejna zmiana, oprócz wprowadzenia e-prasy i szeregu usług dodatkowych, dzięki której lepiej dopasowujemy się do oczekiwań Pasażerów od momentu rezerwacji biletu, aż do opuszczenia pokładu naszych samolotów.”

W menu nowej oferty płatnej dostępne są m.in świeżo przygotowane kanapki z mięsem, serami i w opcji wegańskiej, a także sałatki: m.in z kozim serem, burakiem i rucolą w cenie 15 zł. Osoby preferujące przekąski o niskiej zawartości glutenu, znajdą w ofercie hummus z warzywami i owsiankę w cenie 14 zł, a także trzy rodzaje smoothie. Dla pasażerów, którzy chcieliby spróbować produktów regionalnych, LOT przygotował zestaw wędlin lub serów z dodatkami za niecałe 30 zł, idealne do lampki wina. Na większy apetyt, pasażerowie będą mogli wybrać wrapy w wersji mięsnej i wegetariańskiej w cenie 25 zł. Wyjątkowe okazje pasażerowie mogą celebrować torcikiem w dwóch smakach – pralinowym i porzeczkowym dostępnymi również w zestawach z prosecco.

Oferta dostępna jest na rejsach krajowych z Lotniska Chopina, a także międzynarodowych średniego i krótkiego zasięgu (poniżej 6 godzin lotu) z i do Warszawy oraz Katowic, Krakowa, Wrocławia, do 24 godzin przed wylotem. W przypadku rejsów realizowanych z/do pozostałych portów regionalnych (Bydgoszcz, Gdańsk, Lublin, Olsztyn, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Zielona Góra) do 36 godzin przed podróżą. Liczba posiłków możliwych do zamówienia jest ograniczona ze względu na limit miejsca w wózkach cateringowych. Usługę można zarezerwować podczas zakupu biletów lub po ich nabyciu w zakładce „Zarządzaj rezerwacją” i za pośrednictwem LOT Contact Center.

https://www.lot.com/pl/pl/moj-posilek-w-podrozy

LOT wraca do Kazachstanu

Adam Gąsior

Redaktor naczelny portalu branżowego WaszaTurystyka.pl


POWIĄZANE WPISY

Privacy Preference Center