Festiwal kuchni słowackiej w Koszycach

archiwum SACR

Jeśli któreś z polskich biur turystycznych organizuje wyjazd na Słowację w styczniu lub lutym, warto zorganizować wycieczkę do Koszyc.

Od 15 stycznia do 16 grudnia trwać będzie w Koszycach na słowacji festiwal o nazwie „Smakosz na Słowacji”. Przez cały miesiąc goście będą mogli próbowac posiłków przygotowanych przez dwadzieścia najlepszych restauracji z całej Słowacji. Ich szefowie zapewniają, że przeniosą na cztery tygodnie nie tylko najlepszych swoich ludzi, ale i atmosferę ze swoich lokali. Najlepsi słowaccy szefowie kuchni przygotują specjalnie na festiwal dania w trzech kategoriach: Specjalność Szefa Kuchni, Danie Regionu, Receptury Naszych Matek. Goście festiwalu będą mogli skosztować najwybitniejszych dań słowackiej kuchni po niespotykanie – w normalnych warunkach – niskich cenach. Bilety wstępu na ferstiwal są już do kupienia. Szczegóły na stronie: www.zimnyfestivaljedla.sk