Sieć A&O wprowadza do oferty automaty z pizzą

Przed A&O Berlin Mitte został zainstalowany pilotażowy automat do pizzy. Zamówienia składane są za pomocą dotykowego ekranu, a pizza jest przygotowywana automatycznie na miejscu. Świeży i chrupiący drożdżowy placek z dodatkami zapakowany w pudełko wychodzi prosto z automatu. Usługa wkrótce ma być dostępna również w innych lokalizacjach A&O.
Obecnie w Berlin Mitte dostępnych jest pięć rodzajów pizz, w tym w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. Ceny wahają się od 6,90 do 11,90 euro. Zadbano również o możliwość wspólnej konsumpcji: automat może przygotowywać dwie pizze na raz.
“Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania. Jesteśmy trochę zaskoczeni sukcesem naszej pizzy z automatu. Wyprzedaliśmy wszystko już w pierwszy weekend” – mówi Phillip Winter, dyrektor ds. marketingu a&o Hotels.
Z usługi korzystają zarówno goście hostelowi, jak i sąsiedzi oraz przechodnie – automat sprzedaje kilkaset pizz tygodniowo. Dodatkowo, automat wysyła wiadomości tekstowe i mailowe do zespołu A&O, gdy tylko pizze się wyczerpią. Wstępne zamawianie posiłku można również złożyć za pośrednictwem aplikacji.
Pilotażowy automat z pizzą w A&O Berlin Mitte jest prawdopodobnie początkiem dalekosiężnej współpracy: maszyna jest obecnie wypożyczona, a faza testowa zaplanowana jest do kwietnia. Jednak automat może w przyszłości pojawić się przed każdym A&O.
Duża różnorodność gości – duża różnorodność w cateringu?
Rodziny, klasy szkolne, kluby sportowe, pary, osoby podróżujące samotnie, seniorzy, backpackersi, wypady na miasto czy podróże służbowe – różnorodność gości A&O jest duża.
„Dostosowujemy naszą ofertę do potrzeb naszych klientów i zawsze staramy się proponować nowe pomysły i zaskakiwać. Na przykład wprowadziliśmy specjalne urozmaicone oferty śniadaniowe dla dzieci, a austriackie A&O zostało właśnie przetestowane pod kątem kuchni wegetariańskiej – i zajęło trzecie miejsce w kategorii „hotel miejski”” – dodaje Phillip Winter.
POWIĄZANE WPISY
22 marca 2023
Startuje letni rozkład lotów z Wrocławia. W ofercie dwa nowe kierunki
Dwa nowe połączenia do Brindisi i Sofii oraz powrót ulubionych kierunków w południowe…
0 Komentarzy5 Minuty
20 marca 2023
Lotnisko we Wrocławiu: w lutym obsłużyliśmy ponad 195 tys. pasażerów
Ponad 1800 operacji lotniczych i ponad 195 tys. podróżnych obsłużyło w lutym wrocławskie…
0 Komentarzy3 Minuty
17 marca 2023
Aneta Wodyk prezeską zarządu PHH Hotele
Rada Nadzorcza spółki PHH Hotele, należącej do Grupy Kapitałowej Polski Holding Hotelowy,…
0 Komentarzy2 Minuty
17 marca 2023
Pierwsza na świecie makieta z prawdziwym deszczem w Kolejkowie
Wystawę co dziewięć minut rozświetlają błyskawice, a na mieszkańców makiety spada ulewa.…
0 Komentarzy2 Minuty
16 marca 2023
MROT: dofinansujemy projekty naszych członków. Powstaje Laboratorium Inicjatyw Turystycznych
Mazowiecka Regionalna Organizacja Turystyczna chcąc rozwijać produkty turystyczne na…
0 Komentarzy4 Minuty
15 marca 2023
Magdalena Mucha nową dyrektorką regionalną IGHP na Pomorzu
Do grona dyrektorów regionalnych Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego dołączyła…
0 Komentarzy3 Minuty
15 marca 2023
Grupa Accor otwiera w Wiedniu pierwszy hotel marki przyjaznej środowisku
Accor we współpracy z Tristar Hotel Group otworzył w Wiedniu pierwszy obiekt…
0 Komentarzy1 Minuty
14 marca 2023
A&O chce nauczyć swoich gości zrównoważonego stylu życia. Rusza pilotaż nowego programu
W a&o w Berlinie, Kopenhadze i Dreźnie na klatkach schodowych pojawiły się komiksy…
0 Komentarzy2 Minuty
13 marca 2023
Polskie Airbnb z nową funkcją bezpieczeństwa dla podróżujących w pojedynkę
Airbnb uruchomił w Polsce funkcję Solo Traveler Safety. Dane platformy pokazują, że…
0 Komentarzy2 Minuty