Degustacje win na pokładach Norwegian Cruise
Norwegian Cruise Line przygotowała na sezon 2019/2020 serię wydarzeń Poznaj producenta win, które będą mieć miejsce na najnowszych i najbardziej innowacyjnych statkach tej firmy. Gośćmi będą znakomici eksperci kulinarni, w tym Gerard Bertrand z Languedoc Roussillon, Juan Munoz z Columbia Crest, Bob Bertheau z Chateau Ste. Michelle oraz Mistrzyni Sommelierów i trzykrotna zdobywczyni nagrody kulinarnej Jamesa Bearda, Andrea Robinson.
Imprezy odbędą się podczas ekskluzywnych rejsów na pokładzie statku Norwegian Joy, najnowszym statku floty w Ameryce Północnej, na statku siostrzanym Norwegian Bliss, Norwegian Escape oraz na debiutanckim Norwegian Encore, jak również na świeżo wyremontowanym Norwegian Dawn.
Program sezonowy zapewni entuzjastom wina wyjątkowe możliwości nawiązania kontaktu z producentami wina i innymi ekspertami poprzez udział w różnorodnych seminariach i zajęciach, takich jak otwarte forum dyskusyjne, spotkania towarzyskie, kameralne degustacje wina, interaktywne pokazy gotowania oraz sesje edukacyjne w winiarni The Cellars, należącej do rodziny Michaela Mondavi, która znajduje się na pokładzie statków NorwegianBliss, NorwegianJoy, NorwegianEscape i NorwegianDawn.
Andrea Robinsonw 1997 roku została pierwszą kobietą Mistrzynią Sommelierów, uznaną przez Sommelier Society of America. W tym roku rozpoczęła rejsy w ramach serii wydarzeń Poznaj producentów win na pokładzie Norwegian Escape, obok słynnego eksperta w zakresie win Antoniego Hidalgo ze znanej na całym świecie, prowadzonej przez rodzinę, piwnicy hiszpańskiej sherry — Bodegas Hidalgo La Gitana. Robinson, która jest również znaną szefową kuchni, osobowością telewizyjną, autorką i laureatką trzech nagród Jamesa Bearda w kategoriach audycji i restauracji/szefa kuchni, będzie gospodarzem dwóch dodatkowych rejsów z tej serii.
Kevin Bubolz, Managing Director Europe w Norwegian Cruise Line, powiedział: „Seria Poznaj producentów win pokazuje nasze zaangażowanie w dostarczanie gościom niepowtarzalnych doświadczeń oraz zapewnianie im kontaktu z najbardziej innowacyjnymi liderami z branży napojów i sztuki kulinarnej. Jesteśmy bardzo dumni z listy gospodarzy w tym sezonie i cieszymy się, że możemy udostępnić ich wiedzę naszym gościom”.
Każdy z rejsów oferuje roczniki win wybrane przez eksperta i przywiezione na pokłady statków na ekskluzywne imprezy. Ceny za degustacje wina wahają się od 19,95 USD do 60 USD za osobę plus podatek i napiwek. Rezerwacji można dokonać na pokładzie.
Pełna obsada serii Poznaj producentów win na sezon 2019/20 obejmuje:
• 17 sierpnia 2019 r. — Norwegian Joy: Rob Mondavi Jr., syn Izabeli i Michaela Mondavi, będący przedstawicielem czwartego pokolenia winiarzy z Napa Valley
• 6 października 2019 r. — Norwegian Bliss: Rob Mondavi Jr., syn Izabeli i Michaela Mondavi, będący przedstawicielem czwartego pokolenia winiarzy z Napa Valley
• 20 października 2019 r. — Norwegian Escape: Salvatore Ferragamo, spadkobierca słynnego włoskiego domu mody i właściciel winiarni Il Borro Winery w Toskanii we Włoszech
• 3 listopada 2019 r. — Norwegian Bliss: Aarón Sánchez, wielokrotnie nagradzany szef kuchni i właściciel restauracji Johnny Sánchez, oficjalny ambasador Terrazas de los Andes i jeden z czołowych współczesnych kucharzy z Ameryki Łacińskiej
• 24 listopada 2019 r. — Norwegian Joy: Juan Munoz Oca, główny winiarz w Columbia Crest produkujący takie wina, jak Reserve, H3 i Grand Estates
• 1 grudnia 2019 r. — Norwegian Encore: Rob Mondavi Jr., syn Izabeli i Michaela Mondavi, będący przedstawicielem czwartego pokolenia winiarzy z Napa Valley
• 4 stycznia 2020 r. — Norwegian Escape: Mistrzyni Sommelierów Andrea Robinson, nazwisko szefa kuchni zostanie ogłoszone w późniejszym terminie
• 26 stycznia 2020 r. — Norwegian Encore: Jacques Lardiere, francuski winiarz znany z produkcji wina Maison Louis Jadot
• 2 lutego 2020 r. — Norwegian Dawn: Mistrzyni Sommelierów Andrea Robinson i znany szef kuchni J.J. Johnson w hotelu Henry at Life na Manhattanie
• 16 lutego 2020 r. — Norwegian Encore: Gerard Bertrand, znany winiarz z regionu Langwedocji-Roussillon
POWIĄZANE WPISY
27 marca 2023
Ryanair poleci z Lublina do Bergamo
Wczoraj (26 marca) Ryanair zainaugurował nowe połączenie z Lublina. Połączenie będzie…
0 Komentarzy1 Minuty
27 marca 2023
Airbusy A380 Emirates polecą na Bali
Emirates wprowadzą swój flagowy samolot A380 na Bali. Inauguracyjny lot został…
0 Komentarzy1 Minuty
23 marca 2023
107 tras do 30 krajów w letnim rozkładzie lotów z Katowic
W niedzielę 26 marca 2023 r. w Międzynarodowym Porcie Lotniczym "Katowice" imienia…
0 Komentarzy2 Minuty
22 marca 2023
Luty na Lotnisku Chopina – ponad milion odprawionych pasażerów
Ruch pasażerski na Lotnisku Chopina w Warszawie odbudowuje się w dość szybkim tempie. W…
0 Komentarzy4 Minuty
22 marca 2023
Startuje letni rozkład lotów z Wrocławia. W ofercie dwa nowe kierunki
Dwa nowe połączenia do Brindisi i Sofii oraz powrót ulubionych kierunków w południowe…
0 Komentarzy5 Minuty
20 marca 2023
Samoloty linii Emirates w nowych barwach
Charakterystyczne malowanie międzynarodowej linii lotniczej Emirates zostało odświeżone.…
0 Komentarzy2 Minuty
20 marca 2023
Lotnisko we Wrocławiu: w lutym obsłużyliśmy ponad 195 tys. pasażerów
Ponad 1800 operacji lotniczych i ponad 195 tys. podróżnych obsłużyło w lutym wrocławskie…
0 Komentarzy3 Minuty
13 marca 2023
Katowice Airport: w lutym wynik o 78 proc. lepszy niż w 2022
W lutym 2023 roku z pyrzowickiej siatki połączeń regularnych i czarterowych skorzystało…
0 Komentarzy2 Minuty
12 marca 2023
Zielona Góra-Babimost: ponad 3 tys. pasażerów w lutym. To dużo lepszy wynik niż przed pandemią
Port Lotniczy Zielona Góra-Babimost wypracował w lutym 2023 bardzo dobre wyniki…
0 Komentarzy1 Minuty