W środę startują targi EuroGastro
Podczas najbliższej edycji EuroGastro, swoją ofertę zaprezentuje 278 wystawców z 14 krajów.
19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Konkursy
Robert Sowa, Teo Vafidis, Marcin Budynek i Artur Świerżewski zorganizują konkursy i pokazy kulinarne, które uświetnią Targi EuroGastro. Pod okiem mistrzów kuchni adepci sztuki kulinarnej pokażą swoje umiejętności, a dla widzów będzie to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów. Eksperci wyłonią również najlepszych baristów, którzy staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, którą Apro Trade/ Akademia Kawy® organizuje we współpracy z firmą MT Targi Polska, gospodarzem targów.
Natomiast mistrzowie cukiernictwa, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała, przygotują czekoladowe statuetki „Nurka Bojowego JW GROM”, które zostaną zlicytowane w aukcji na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. Aukcja odbędzie się 26 marca o godzinie 13.00, a w licytacji może wziąć udział każdy uczestnik Targów EuroGastro. Zebrane fundusze zasilą Fundację, której celem jest organizowanie pomocy dla weteranów, żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych i ich rodzin, którzy wymagają wsparcia w przypadku ciężkiej choroby, wypadków losowych powiązanych z wykonywaną służbą czy trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej.
Nauka
Podczas EuroGastro goście będą mieli okazję skorzystać ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”, „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!”, „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”, „Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”, „Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020″ oraz „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej”.
POWIĄZANE WPISY
8 grudnia 2023
Choinki pod choinkę – od RMF FM i Małopolski
Jak co roku o tej porze RMF FM przybywa do miast w całej Polsce i rozdaje „Choinki pod…
0 Komentarzy2 Minuty
7 grudnia 2023
Hydropolis obchodzi ósme urodziny. Nowy eksponat, niespodzianki i wspólne świętowanie 9-10 grudnia
Hydropolis świętuje swoje ósme urodziny. Miejsce znajduje się w czołówce najchętniej…
0 Komentarzy4 Minuty
7 grudnia 2023
Plastron startowy Adama Małysza do wylicytowania podczas Gali Waszej Turystyki
Plastron startowy z autografem Adama Małysza, polskiego skoczka narciarskiego, zdobywcy…
0 Komentarzy2 Minuty
6 grudnia 2023
Szczyrk Mountain Resort otwiera sezon narciarski w piątek 8 grudnia
Szczyrk Mountain Resort zapowiada otwarcie sezonu narciarskiego w ten piątek, 8 grudnia.…
0 Komentarzy1 Minuty
5 grudnia 2023
Warszawska branża turystyczna solidarna z gdańską inicjatywą „Biskupia 33”
Członkowie Warszawskiej Organizacji Turystycznej wsparli projekt ,,Biskupia 33”. W dniach…
0 Komentarzy4 Minuty
4 grudnia 2023
Wakacje Marzeń 2023: spokojny wypoczynek dla 103 dzieci z domów dziecka
People for People i Turystyczna Organizacja Otwarta podsumowała akcję Wakacje Marzeń…
0 Komentarzy1 Minuty
1 grudnia 2023
Podczas Gali Waszej Turystyki zbierzemy środki na Dom Dziecka w Falbogach. Przyłącz się do aukcji charytatywnej
Podczas trzeciej edycji Gali Waszej Turystyki, która odbędzie się 12 stycznia 2024 roku…
0 Komentarzy1 Minuty
30 listopada 2023
Rozpoczęcie sezonu na Czarnej Górze. GrapaSki zaprasza na nowości na stokach
W stacji narciarskiej z podhalańskiej Czarnej Góry oprócz pierwszych szusów miłośnicy…
0 Komentarzy3 Minuty
29 listopada 2023
Fundacja Argan zachęca do odkrywania kultury Maroka
Nowo powstała Polsko-Marokańska Fundacja Argan, ma na celu promocję marokańskiej kultury…
0 Komentarzy2 Minuty