W środę startują targi EuroGastro
Podczas najbliższej edycji EuroGastro, swoją ofertę zaprezentuje 278 wystawców z 14 krajów.
19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Konkursy
Robert Sowa, Teo Vafidis, Marcin Budynek i Artur Świerżewski zorganizują konkursy i pokazy kulinarne, które uświetnią Targi EuroGastro. Pod okiem mistrzów kuchni adepci sztuki kulinarnej pokażą swoje umiejętności, a dla widzów będzie to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów. Eksperci wyłonią również najlepszych baristów, którzy staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, którą Apro Trade/ Akademia Kawy® organizuje we współpracy z firmą MT Targi Polska, gospodarzem targów.
Natomiast mistrzowie cukiernictwa, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała, przygotują czekoladowe statuetki „Nurka Bojowego JW GROM”, które zostaną zlicytowane w aukcji na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. Aukcja odbędzie się 26 marca o godzinie 13.00, a w licytacji może wziąć udział każdy uczestnik Targów EuroGastro. Zebrane fundusze zasilą Fundację, której celem jest organizowanie pomocy dla weteranów, żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych i ich rodzin, którzy wymagają wsparcia w przypadku ciężkiej choroby, wypadków losowych powiązanych z wykonywaną służbą czy trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej.
Nauka
Podczas EuroGastro goście będą mieli okazję skorzystać ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”, „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!”, „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”, „Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”, „Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020″ oraz „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej”.
POWIĄZANE WPISY
21 maja 2025
Gniezno zaprasza na II Zlot Królów
W dniach 18–20 lipca Gniezno, dawna stolica monarchii, organizuje wyjątkowy II Zlot…
0 Komentarzy1 Minuty
14 maja 2025
Międzynarodowy chór, polskie serce. Vistula University Choir wystąpi na IMEX 2025
Podczas targów IMEX Frankfurt 2025 Polska Organizacja Turystyczna przygotowała muzyczną…
0 Komentarzy8 Minuty
14 maja 2025
Travelist.pl: Zmiana preferencji majówkowych Polaków. Mniej city breaków, więcej natury
Majówka 2025 przyniosła wyraźne zmiany w preferencjach wyjazdowych Polaków – wynika z…
0 Komentarzy2 Minuty
14 maja 2025
Puchar Świata UCI w Downhillu wraca do Szczyrku
W dniach 17–18 maja 2025 roku Szczyrk Mountain Resort po raz drugi będzie gospodarzem…
0 Komentarzy1 Minuty
13 maja 2025
Rusza XXII Konkurs na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT
Polska Organizacja Turystyczna ogłasza XXII edycję konkursu na Najlepszy Produkt…
0 Komentarzy2 Minuty
13 maja 2025
Polacy spędzili majówkę 2025 w kraju. Królowały góry i aktywny wypoczynek
Z danych Polskiej Organizacji Turystycznej wynika, że 43 proc. Polaków planowało krótki…
0 Komentarzy3 Minuty
13 maja 2025
Miejsca Przyjazne Rowerzystom. Małopolska specjalizacja!
Jak wygląda rowerowy raj? W Polsce ujrzą go wszyscy, którzy wybiorą się do……
0 Komentarzy6 Minuty
12 maja 2025
Sopot dla każdego i przez cały rok. Sukces kampanii „See you in Sopot”
Sopot i Sopocka Organizacja Turystyczna zakończyły pierwszą odsłonę kampanii „Widzimy się…
0 Komentarzy2 Minuty
12 maja 2025
DOT uruchomiła nową wersję portalu dolnyslask.travel
Dolnośląska Organizacja Turystyczna zakończyła modernizację portalu turystycznego…
0 Komentarzy1 Minuty