Trwa nabór do konkursu kulinarnego „Śląskich Smaków”
Podczas 14. edycji festiwalu „Śląskie Smaki” odbędą się konkursy kulinarne dla amatorów, profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Można jeszcze zgłaszać swój udział i w czerwcu powalczyć o tytuł Eksperta Śląskich Smaków.
Tegoroczna edycja festiwalu odbędzie się w parku przy Pocysterskim Zespole. O tytuł Eksperta Śląskich Smaków oraz złoty, srebrny czy brązowy durszlak ubiegać się mogą zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Łącznie do konkursu mogą stanąć maksymalnie 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą się składać z 1 do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – z 1 do 2 osób. Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił.
Konkurs odbędzie się w trzech kategoriach.
W każdej z nich uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne. Podczas trzygodzinnego gotowania jury oceni pełny obiad. Konkurs odbędzie się 16 czerwca 2019 r.
Na zgłoszenia drużyn w trzech kategoriach organizatorzy czekają do 20 maja 2019 r. Ostateczna lista uczestników zostanie przedstawiona do dnia 30 maja 2019 r. Ilość miejsc jest ograniczona.
POWIĄZANE WPISY
13 czerwca 2025
Prezes Grupy Arche apeluje o zmiany w prawie dotyczącym zabytków
W trakcie III Forum Rewitalizacji, które odbywa się 13 czerwca w Łodzi, prezes Grupy…
0 Komentarzy3 Minuty
13 czerwca 2025
OLX: coraz więcej Polaków wybiera urlop w kraju
Polacy coraz chętniej wybierają wypoczynek w kraju, choć urlop nad Bałtykiem może…
0 Komentarzy4 Minuty
12 czerwca 2025
Tribe: nowy hotel w Budapeszcie, zapowiedź w Słowenii i debiut w Krakowie
Tribe, designerska marka lifestyle’owa należąca do grupy Accor, ogłasza kolejne…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2025
Przewodnik Michelin 2025: Wrocław debiutuje, Warszawa z nowym wyróżnieniem
Michelin zaprezentował nową selekcję restauracji ujętych w Przewodniku Michelin Polska…
0 Komentarzy11 Minuty
6 czerwca 2025
Rozpoczęto prace nad Strategią Rozwoju Turystyki Zorganizowanej w Polsce na lata 2026–2035
Przedstawiciele branży turystycznej rozpoczynają prace nad Strategią Rozwoju Turystyki…
0 Komentarzy1 Minuty
6 czerwca 2025
Smaki sprzed tysiąca lat w nowoczesnym wydaniu. Gniezno uruchomiło nowy produkt kulinarny turystyki sieciowej
W ramach obchodów 1000-lecia koronacji Bolesława Chrobrego miasto zaprasza na „Ucztę…
0 Komentarzy3 Minuty
4 czerwca 2025
ESPT i ZUS zapraszają branżę turystyczną na webinar
Europejskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców Turystycznych (ESPT) zaprasza właścicieli biur…
0 Komentarzy3 Minuty
4 czerwca 2025
DOT świętuje 25-lecie. Region przyciąga miliony turystów
Stowarzyszenie założyło pięć podmiotów, po roku było ich trzydzieści. Dziś Dolnośląską…
0 Komentarzy5 Minuty
3 czerwca 2025
Mazowsze otwiera sezon turystyczny 2025
2 czerwca na pokładzie statku Fisherman odbyła się konferencja prasowa inaugurująca letni…
0 Komentarzy4 Minuty