Szkolenia na EuroGastro i WorldHotel

Duży wybór szkoleń i warsztatów czeka na tych, którzy odwiedzą 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Najnowsza oferta rynkowa, konkursy kulinarne i pokazy, którym patronują uznani szefowie kuchni, to tylko część propozycji Targów EuroGastro oraz WorldHotel. Warto tak zaplanować czas, aby skorzystać z szerokiej gamy konferencji, szkoleń i debat oraz porozmawiać z ekspertami.
Strategiczna wiedza zanim powiesz tak
Poznanie otoczenia rynkowego, wyczucie trendów oraz opracowanie dobrej strategii dla biznesu gastronomicznego czy hotelowego to pierwszy krok do sukcesu. Warto więc wziąć udział w konferencji Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu pt. „Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 roku”. W programie znajdą się sesje poświęcone m.in.: wyzwaniom regulacyjnym i rynkowym branży gastronomicznej w 2017 roku, analizie rynku usług gastronomicznych i cateringowych w Polsce czy uczciwości i etyce w tym biznesie.
Z kolei przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego poprowadzą panel dyskusyjny pt. „Bariery w gastronomii hotelowej”, a ekspert Projekt Hotelu podczas seminarium doradzi czy budować jeszcze hotele w Polsce.
Podczas szkolenia prowadzonego przez firmę HSMI słuchacze dowiedzą się jak zapewnić dobry start w biznesie, który zagwarantuje trwały sukces w gastronomii. Natomiast Mateusz Gaca, właściciel kawiarni Brisman, podpowie tym, którzy zamierzają otworzyć kawiarnię jak stworzyć kultowy lokal.
Od menu po promocję
Na odwiedzających czeka również wiele spotkań, które wyposażą ich w praktyczną wiedzę o narzędziach niezbędnych do sprawnego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Eksperci z magazynu Restauracja zorganizują szkolenie pt. “Menu Engineering – jak budować dochodowe menu restauracji”, podczas którego przybliżą metody ustalania cen dań, sposoby mierzenia i analizę food cost oraz beverage cost, a także opowiedzą o marketingu i strategii ceny produktu. Ciekawe szkolenie pt. “Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej” poświęcone zagadnieniom finansowym poprowadzą specjaliści Akademii Hotelarza.
Z kolei przedstawiciele z firmy Vision for business opowiedzą jak zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące, zarządzać finansami w rentownej restauracji, a także jak nowocześnie kierować personelem. Osoby szczególnie zainteresowane zarządzaniem zespołem pogłębią wiedzę podczas wykładu i debaty pt. “Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy? Czy rzeczywiście?”. Podczas panelu z restauratorami, za którymi stoi biznesowy sukces, słuchacze dowiedzą się jak budować markę dobrego pracodawcy, aby nie tracić czasu i pieniędzy na ciągłe poszukiwania pracowników.
Natomiast zainteresowani tematyką marketingu i promocji z pewnością powinni zarezerwować czas na wykład pt. „Czym się je nowe media, czyli jak skutecznie promować restaurację”, a także na spotkanie o rebrandingu w gastronomii, podczas którego przekonają się jak sprawnie przeprowadzić zmiany, które zwiększą szansę na sukces biznesowy.
Kawa w szczegółach oraz kulinarne inspiracje
Targi EuroGastro to świetna okazja by nabyć praktyczną wiedzę o kawie. Światowi eksperci Tomasz Obracaj i Alf Kramer, a także Agnieszka Rojewska, mistrzyni Polski Latte Art podzielą się doświadczeniem. Na profesjonalistów oraz miłośników kawy czekają warsztaty z cup tastingu, espresso i cappuccino, na temat najlepszej wody do kawy i wiele innych. Strefa Coffee Village będzie także areną Olimpiady Kawy i Finału Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych, podczas których swe talenty zademonstrują młodzi bariści.
Trzy targowe dni to także sposobność by obserwować przebieg konkursów kulinarnym organizowanych przez znanych szefów kuchni. Na EuroGastro odbędzie się „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa.
Informacje o szkoleniach oraz rejestracji
Szczegółowe informacje na temat szkoleń oraz linki do rejestracji na nie znajdują się na stronie www.eurogastro.com.pl. Dla klientów biznesowych organizator przewidział 50 proc. zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online do 3 kwietnia 2017 roku.
POWIĄZANE WPISY
1 grudnia 2023
Podczas Gali Waszej Turystyki zbierzemy środki na Dom Dziecka w Falbogach. Przyłącz się do aukcji charytatywnej
Podczas trzeciej edycji Gali Waszej Turystyki, która odbędzie się 12 stycznia 2024 roku…
0 Komentarzy1 Minuty
30 listopada 2023
Rozpoczęcie sezonu na Czarnej Górze. GrapaSki zaprasza na nowości na stokach
W stacji narciarskiej z podhalańskiej Czarnej Góry oprócz pierwszych szusów miłośnicy…
0 Komentarzy3 Minuty
29 listopada 2023
Fundacja Argan zachęca do odkrywania kultury Maroka
Nowo powstała Polsko-Marokańska Fundacja Argan, ma na celu promocję marokańskiej kultury…
0 Komentarzy2 Minuty
27 listopada 2023
Analiza Kiwi.com: Polscy turyści preferują wyjazdy latem i jesienią
Kiwi.com, firma travel-tech oraz wyszukiwarka tanich lotów, wzięła pod lupę sezonowość w…
0 Komentarzy3 Minuty
24 listopada 2023
Firmy nie rezygnują z podróży, lecz zmieniają sposób ich organizacji
Według raportu „2023 Business Travel Index Outlook” opracowanego przez Global Business…
0 Komentarzy2 Minuty
23 listopada 2023
Targi IBTM World 2023 od 28 listopada w Barcelonie
W 2023 roku Polska organizacja Turystyczna odnotowała rekordową liczbę 26 zgłoszeń do…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
Barbara Tutak złożyła rezygnację. Będzie konkurs na nowego prezesa WOT
Niespodziewaną rezygnację z funkcji prezeski Warszawskiej Organizacji Turystycznej…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
III Gala Waszej Turystyki odbędzie się 12 stycznia 2024
Redakcja portalu WaszaTurystyka.pl ma zaszczyt zaprosić Państwa na trzecią w historii…
0 Komentarzy3 Minuty
17 listopada 2023
Dolny Śląsk atrakcyjny dla prawie 90 proc. rowerzystów. Region chce przyciągnąć ich więcej
Dolnośląska Organizacja Turystyczna pracuje nad strategią rozwoju turystyki rowerowej w…
0 Komentarzy2 Minuty