Restauracja zamknięta w słoik. Recepta na czas pandemii
Winny Garaż to rodzinna restauracja i winiarnia w miejscowości Dobiesz, około 40 min drogi z centrum Warszawy. W czasie, gdy nie wolno jej gościć klientów na miejscu, gości u klientów w domu – ze swoją ofertą diety słoikowej. Proponuje naturalne, pozbawione „chemii” produkty, przygotowywane w domowy sposób.
“Jeśli nie macie czasu na gotowanie, wcale nie oznacza to, że musicie żywić się wyłącznie fast-foodami, odgrzewanym jedzeniem z marketów lub potrawami na dowóz z okolicznych barów. Z pomocą może przyjść nasza rodzinna restauracja Winny Garaż, która pozwala nie tylko cieszyć się wyśmienitym smakiem, ale również zdrowymi składnikami potraw. Nie możecie pójść do restauracji, a jedzenie na dowóz nie smakuje tak dobrze, jak świeżo podana potrawa na estetycznej zastawie? W takim razie Restauracja w słoiku przyjdzie do Ciebie!” – informują założyciele Winnego Garażu.
Bez konserwantów, po domowemu
Dieta słoikowa od Restauracji w Słoiku składa się z dań o najwyższej jakości, które są przygotowywane starannie i z dbałością o każdy produkt. Stosowane są wyłącznie wyselekcjonowane, świeże produkty z organicznych upraw od regionalnych producentów. Nad dopracowanymi recepturami czuwają nasi wykwalifikowani kucharze. Co ważne, jedzenie oferowane w słoikach, nie zawiera konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku, a także potencjalnych alergenów: glutenu i laktozy.
Aby skorzystać z oferty trzeba wybrać i zamówić swoje dania online na www.restauracjawsloiku.pl. Każdy znajdzie tam coś dla siebie, niezależnie od tego, czy jest miłośnikiem ryb, mięsa czy warzyw: naturalne, regionalne i organiczne.
Zero waste – opakowanie do zwrotu
Restauracja wysyła przesyłki trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa i piątek). Naczynia trzeba wstawić do lodówki, ponieważ są starannie pasteryzowane bez konserwantów i zapakowane w hermetyczne słoiki. Oznacza to, że w lodówce mogą pozostać jeszcze przez kilka tygodni nie tracąc świeżości. Słoik można podgrzać w garnku z gorącą wodą lub wstawić do kuchenki mikrofalowej (bez zakrętki). Opakowanie jest wielokrotnego użytku. Wystarczy go oddać lub przesłać do restauracji Winny Garaż.
Restaurację Winny Garaż stworzył entuzjasta win, Wojciech Henszel. Zaczęło się od praktyk w winnicach, kursów enologicznych, degustacji, importu i wina sprzedawanego z garażu (stąd nazwa). Winny Garaż powstał w 2012 roku, a od sprzedaży wina, urządzania degustacji z poczęstunkiem, droga była już prosta do otwarcia restauracji. Powstała w 2015 roku.
Z miłości do wina
„Po trzech latach pracy w Garażu, niezliczonych degustacjach, piknikach winnych i dużym zainteresowaniu naszych klientów postanowiliśmy z żoną zbudować inny, większy Garaż. W lipcu 2015 roku dobiegła końca budowa naszej restauracji Winny Garaż i teraz to już naprawdę szczyt marzeń, ale i ogromne wyzwanie. Cały projekt powstał dzięki naszej ciężkiej pracy, determinacji, ale też pomocy wielu naszych przyjaciół i życzliwych ludzi, których poznaliśmy w trakcie realizacji naszego projektu” – pisze na swojej stronie Wojciech Henszel.
Projekt Restauracja w Słoiku jest odpowiedzią na roczny zastój w branży gastronomicznej i alternatywą dla tradycyjnej metody zamawiania przygotowanego przez kucharza ciepłego, gotowego do spożycia posiłku, który dociera do klienta w termicznym jednorazowym opakowaniu, bądź kupowania na wynos.
https://restauracjawsloiku.com/
POWIĄZANE WPISY
12 sierpnia 2022
Tourist Polska Partnerem XI Forum Promocji Turystycznej
Za 61 dni, 12 października w Terminalu Lotniska Warszawa-Radom odbędzie XI Forum Promocji…
0 Komentarzy2 Minuty
12 sierpnia 2022
XIX Ogólnopolskie Regaty Żeglarskie Hotelarzy 2022 już od 18 września
Polskie Hotele Niezależne po raz dziewiętnasty organizują Ogólnopolskie Regaty Żeglarskie…
0 Komentarzy3 Minuty
11 sierpnia 2022
Długi weekend w Muzeum Kolejnictwa na Śląsku
W najbliższy weekend Muzeum Kolejnictwa na Śląsku zaprasza na zwiedzanie zabytkowej…
0 Komentarzy1 Minuty
11 sierpnia 2022
XVI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu już od 12 sierpnia
Szesnasta edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku odbędzie się w najbliższy…
0 Komentarzy2 Minuty
11 sierpnia 2022
Złote Pinezki Google dla 15 parków narodowych i krajobrazowych oraz rezerwatów przyrody w Polsce
Google po raz kolejny przyznało wyróżnienia na podstawie opinii użytkowników i…
0 Komentarzy3 Minuty
11 sierpnia 2022
Zamek Królewski w Chęcinach: zapraszamy na IV edycję Zaczarowanego Weekendu
Już w najbliższy letni i długi weekend na Zamku Królewskim w Chęcinach odbędzie IV edycja…
0 Komentarzy1 Minuta
11 sierpnia 2022
MerlinX Partnerem XI Forum Promocji Turystycznej
Już za 62 dni, 12 października w Terminalu Lotniska w Radomiu odbędzie się XI Forum…
0 Komentarzy1 Minuty
10 sierpnia 2022
LROT ogłasza nabór na „Najlepszy Produkt Turystyczny Województwa Lubelskiego 2022”
Lubelska Regionalna Organizacja Turystyczna 8 sierpnia 2022 ogłosiła nabór kandydatur do…
0 Komentarzy4 Minuty
10 sierpnia 2022
Centrum Edukacji Ekologicznej Natura 2000 „Izerska Łąka” w Świeradowie-Zdroju
Serdecznie zapraszamy do Centrum Edukacji Ekologicznej Natura 2000 „Izerska Łąka” w…
0 Komentarzy4 Minuty