Restauracja zamknięta w słoik. Recepta na czas pandemii
Winny Garaż to rodzinna restauracja i winiarnia w miejscowości Dobiesz, około 40 min drogi z centrum Warszawy. W czasie, gdy nie wolno jej gościć klientów na miejscu, gości u klientów w domu – ze swoją ofertą diety słoikowej. Proponuje naturalne, pozbawione „chemii” produkty, przygotowywane w domowy sposób.
“Jeśli nie macie czasu na gotowanie, wcale nie oznacza to, że musicie żywić się wyłącznie fast-foodami, odgrzewanym jedzeniem z marketów lub potrawami na dowóz z okolicznych barów. Z pomocą może przyjść nasza rodzinna restauracja Winny Garaż, która pozwala nie tylko cieszyć się wyśmienitym smakiem, ale również zdrowymi składnikami potraw. Nie możecie pójść do restauracji, a jedzenie na dowóz nie smakuje tak dobrze, jak świeżo podana potrawa na estetycznej zastawie? W takim razie Restauracja w słoiku przyjdzie do Ciebie!” – informują założyciele Winnego Garażu.
Bez konserwantów, po domowemu
Dieta słoikowa od Restauracji w Słoiku składa się z dań o najwyższej jakości, które są przygotowywane starannie i z dbałością o każdy produkt. Stosowane są wyłącznie wyselekcjonowane, świeże produkty z organicznych upraw od regionalnych producentów. Nad dopracowanymi recepturami czuwają nasi wykwalifikowani kucharze. Co ważne, jedzenie oferowane w słoikach, nie zawiera konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku, a także potencjalnych alergenów: glutenu i laktozy.
Aby skorzystać z oferty trzeba wybrać i zamówić swoje dania online na www.restauracjawsloiku.pl. Każdy znajdzie tam coś dla siebie, niezależnie od tego, czy jest miłośnikiem ryb, mięsa czy warzyw: naturalne, regionalne i organiczne.
Zero waste – opakowanie do zwrotu
Restauracja wysyła przesyłki trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa i piątek). Naczynia trzeba wstawić do lodówki, ponieważ są starannie pasteryzowane bez konserwantów i zapakowane w hermetyczne słoiki. Oznacza to, że w lodówce mogą pozostać jeszcze przez kilka tygodni nie tracąc świeżości. Słoik można podgrzać w garnku z gorącą wodą lub wstawić do kuchenki mikrofalowej (bez zakrętki). Opakowanie jest wielokrotnego użytku. Wystarczy go oddać lub przesłać do restauracji Winny Garaż.
Restaurację Winny Garaż stworzył entuzjasta win, Wojciech Henszel. Zaczęło się od praktyk w winnicach, kursów enologicznych, degustacji, importu i wina sprzedawanego z garażu (stąd nazwa). Winny Garaż powstał w 2012 roku, a od sprzedaży wina, urządzania degustacji z poczęstunkiem, droga była już prosta do otwarcia restauracji. Powstała w 2015 roku.
Z miłości do wina
„Po trzech latach pracy w Garażu, niezliczonych degustacjach, piknikach winnych i dużym zainteresowaniu naszych klientów postanowiliśmy z żoną zbudować inny, większy Garaż. W lipcu 2015 roku dobiegła końca budowa naszej restauracji Winny Garaż i teraz to już naprawdę szczyt marzeń, ale i ogromne wyzwanie. Cały projekt powstał dzięki naszej ciężkiej pracy, determinacji, ale też pomocy wielu naszych przyjaciół i życzliwych ludzi, których poznaliśmy w trakcie realizacji naszego projektu” – pisze na swojej stronie Wojciech Henszel.
Projekt Restauracja w Słoiku jest odpowiedzią na roczny zastój w branży gastronomicznej i alternatywą dla tradycyjnej metody zamawiania przygotowanego przez kucharza ciepłego, gotowego do spożycia posiłku, który dociera do klienta w termicznym jednorazowym opakowaniu, bądź kupowania na wynos.
https://restauracjawsloiku.com/
POWIĄZANE WPISY
8 lutego 2023
POT i ROT-y przedstawiły wspólne projekty na 2023
6 lutego odbyło się spotkanie pomiędzy Polską Organizacją Turystyczną i reprezentantami…
0 Komentarzy3 Minuty
6 lutego 2023
Żeglarskie Mistrzostwa Kobiet odbędą się ponownie w Sopocie
Po pierwszej zeszłorocznej edycji regat Women On Water, Żeglarskie Mistrzostwa Kobiet…
0 Komentarzy3 Minuty
3 lutego 2023
PIT objął patronat nad Akademią Liderek Turystyki
Polska Izba Turystyki jako organizacja zrzeszająca przedsiębiorców turystycznych i…
0 Komentarzy1 Minuty
2 lutego 2023
Polskie lotniska regionalne obsłużyły prawie 27 mln pasażerów w 2022
Związek Regionalnych Portów Lotniczych opublikował statystyki dotyczące ruchu…
0 Komentarzy3 Minuty
2 lutego 2023
Alfred Wagner prezesem Wrocławskiej Organizacji Turystycznej
31 stycznia Agnieszka Szymerowska złożyła rezygnację z funkcji prezesa zarządu…
0 Komentarzy3 Minuty
1 lutego 2023
Rusza czwarta edycja programu Poznaj Lublin z Przewodnikiem
Już 4 lutego rozpocznie się kolejna edycja programu „Poznaj Lublin z Przewodnikiem”,…
0 Komentarzy3 Minuty
30 stycznia 2023
Ferie w bydgoskich Młynach Rothera
Postindustrialny budynek w samym sercu Bydgoszczy zaprasza do podziwiania panoramy…
0 Komentarzy3 Minuty
27 stycznia 2023
SITE Poland podsumowało miniony rok: był trudny i ekscytujący
Tradycyjnie, w styczniu członkowie SITE Poland spotkali się, aby podsumować poprzedni…
0 Komentarzy2 Minuty
27 stycznia 2023
Małopolska zaprasza na ferie zimowe
Ferie zimowe to wyczekiwana i niepowtarzalna okazja do odprężenia i zabawy dla całej…
0 Komentarzy6 Minuty