Nowy F&B Manager Hilton Garden Inn Kraków Airport

Michał Karczewski został nowym kierownikiem działu gastronomii w przylotniskowym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Związany z hotelem od kilkunastu miesięcy Karczewski zastąpił na tym stanowisku Piotra Kocimskiego.
Nadrzędnym celem kierownika działu gastronomii będzie budowanie profesjonalnego zespołu restauracji, pełnego pasji i ceniącego wartości marki Hilton Garden Inn oraz spółki Kraków Airport Hotel. To właśnie te wartości pozostają w doskonałej symbiozie z ambicją Michała Karczewskiego, który ceni sobie szerokie możliwości rozwoju, jakie stwarza mu praca w Kraków Airport Hotel – spółce zarządzającej obiektem.
Nowy Food and Beverage Manager hotelu, który znajduje się tuż obok krakowskiego portu lotniczego, od grudnia 2016 roku pracował w nim jako Assistant F&B Manager i był odpowiedzialny m.in. za zakupy, przygotowywanie wycen ofert handlowych, cateringów, imprez okolicznościowych. Po okresie asystowania przyszła pora na funkcję kierowniczą – jako F&B Manager odpowiedzialny będzie m.in. za zarządzanie budżetem, zarządzanie podległym zespołem czy negocjacje umów handlowych z najważniejszymi kontrahentami.
Michał Karczewski nazywa siebie „dzieckiem krakowskiej gastronomii” – od niemal dekady związany jest z branżą, w której pierwsze kroki stawiał jako barman w Hard Candy bezpośrednio współpracując z Wojciechem Urbańskim, późniejszego mistrza świata w stylu klasycznym barmańskim. Następnie Karczewski pracował w tętniącym życiem Baroque, potem przez dwa lata był szefem baru w Le Scandale na Kazimierzu. Wreszcie, postanowił odejść od barmaństwa i w Zakładce Rafała Targosza stworzył autorską kartę alkoholi, zaś w Ed Red Adama Chrząstowskiego tworzył unikalne koktajle kulinarne.
W międzyczasie nie zapominał o edukacji – zdobył ukończył kurs II-ego stopnia Wine and Spirit Education Trust, brał też udział w licznych szkoleniach produktowych i został Brand Ambasadorem Grappa Marzadro, dla której to marki m.in. prowadził szkolenia i pomagał zaistnieć na polskim rynku. W wolnym czasie fascynuje się fotografią i rowerami – uwielbia poranną jazdę do pracy po krakowskim Lesie Wolskim.
POWIĄZANE WPISY
5 grudnia 2023
Bezpłatny wyjazd z Airbnb. „Szukamy elfów do pracy na Poczcie Głównej Świętego Mikołaja“
W okolicach nadchodzących świąt Bożego Narodzenia Poczta Główna Świętego Mikołaja w…
0 Komentarzy5 Minuty
30 listopada 2023
Grupa Accorinvest kontynuuje ekspansję w Polsce. Powstaje nowy hotel w Krakowie
Grupa AccorInvest, będąca właścicielem Orbis S.A. oraz inwestorem, operatorem i…
0 Komentarzy1 Minuty
29 listopada 2023
Accor i Grupa Allenort podpisują umowę na budowę Mövenpick Hotel Gdynia
Accor nawiązał współpracę z Grupą Allenort na realizację projektu budowy hotelu Mövenpick…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
25 lat Polskiego Holdingu Hotelowego. Wartość spółki wzrosła do 2,2 mld zł
Historia Polskiego Holdingu Hotelowego liczy 25 lat. W 1998 roku Przedsiębiorstwo…
0 Komentarzy5 Minuty
22 listopada 2023
Szymon Wąsowski nowym dyrektorem hotelu Stradom House w Krakowie
Szymon Wąsowski został nowym dyrektorem operacyjnym pięciogwiazdkowego hotelu Stradom…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
Czarna Góra Resort dołącza do portfolio Sun & Snow
Sun & Snow, operator zarządzający wynajmem ponad 2,5 tys. apartamentów, za sprawą…
0 Komentarzy2 Minuty
17 listopada 2023
IGHP: październik w hotelach słabszy niż rok temu
Wyniki hoteli w październiku były na satysfakcjonującym poziomie, ale wyraźnie słabsze od…
0 Komentarzy5 Minuty
16 listopada 2023
Hotelarze w obliczu podwyżek. Wzrost podatku VAT i droższe wyjazdy
Branża hotelarska w Polsce stoi przed kolejnym wyzwaniem. Po okresie pandemii, który…
0 Komentarzy3 Minuty
14 listopada 2023
Travelist.pl: 60 proc. podróżnych wybiera świąteczny pobyt nad Bałtykiem
Niespełna kilka tygodni dzieli nas od tegorocznych świąt Bożego Narodzenia oraz…
0 Komentarzy4 Minuty