Nowi szefowie kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum

Do zespołu restauracji hotelu Novotel Warszawa Centrum dołączyli Shehab Abdelaziz, który będzie pełnił rolę Executive Chefa oraz Adam Majewski, obejmujący stanowisko Head Chefa.
Funkcję Executive Chefa będzie pełnił pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem nabytym w 5-gwiazdkowych hotelach i na luksusowych statkach wycieczkowych. Jego przygoda kulinarna rozpoczęła się, gdy miał zaledwie 9 lat, a następnie była kontynuowana podczas studiów w Wyższym Instytucie Hotelarstwa i Turystyki w Kairze. Shehab Abdelaziz może poszczycić się także certyfikatem Chef de Cuisine American Culinary Federation oraz SBN Culinary Operation – Chef De Cuisine.
Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie Hotelu Intercontinental w Warszawie. Jego talent został zauważony i dołączył do zespołu przygotowującego otwarcie pierwszego hotelu marki Hilton w Polsce. Następnie piastował stanowisko Executive Sous Chef w Irlandii.
Dzięki znajomości Fine Dining oraz kuchni francuskiej po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych Master Chefów w Polsce.
Kolejnym etapem doświadczenia zawodowego było stanowisko Executive Sous Chef na największym statku wycieczkowym na świecie oraz na najbardziej ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako Chef de Cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller, trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin.
Shehab Abdelaziz deklaruje, że najbliższe jego sercu są dania z ryb i owoców morza oraz kuchnia śródziemnomorska, a oliwa z oliwek w kuchni jest mu tak samo niezbędna, jak powietrze do oddychania. Ceni sobie połączenie dobrej kuchni z doskonałym winem i tej zasadzie zamierza hołdować podczas pracy w Hotelu Novotel Warszawa Centrum.
Drugim z dwóch nowych szefów kuchni w Novotel Warszawa Centrum jest Adam Majewski, pełniący funkcję Head Chefa. Z siecią hoteli Accor związany jest już od 8 lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto aż do ibis Styles Warszawa Centrum. Adam Majewski opisuje siebie jako pasjonata sztuki kulinarnej, który mimo wieloletniego doświadczenia, wciąż z dziecięcą ciekawością odkrywa nowe techniki gotowania i smaki.
POWIĄZANE WPISY
29 listopada 2023
Accor i Grupa Allenort podpisują umowę na budowę Mövenpick Hotel Gdynia
Accor nawiązał współpracę z Grupą Allenort na realizację projektu budowy hotelu Mövenpick…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
Ryanair uruchamia letni rozkład lotów 2024
Ryanair poinformował o starcie letniego rozkładu lotów na 2024 rok z prawie 10 mln miejsc…
0 Komentarzy1 Minuty
29 listopada 2023
Meet the Bidder Grand Edition w Arche Hotel Krakowska. 77 wystawców z całego świata i blisko 1,5 tys. spotkań
W dniach 21-22 listopada odbył się Meet the Bidder Grand Edition, a także międzynarodowa…
0 Komentarzy6 Minuty
29 listopada 2023
PLL LOT: rusza trzecia edycja konkursu dla absolwentów na najlepsze prace dyplomowe z obszaru lotnictwa
Polskie Linie Lotnicze LOT startują z trzecią edycję konkursu, zachęcając absolwentów…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
25 lat Polskiego Holdingu Hotelowego. Wartość spółki wzrosła do 2,2 mld zł
Historia Polskiego Holdingu Hotelowego liczy 25 lat. W 1998 roku Przedsiębiorstwo…
0 Komentarzy5 Minuty
28 listopada 2023
Poznaj turystyczny portal Łodzi! Lodz.Travel – Twoja baza wiedzy o Łodzi
Oficjalny turystyczny portal Łodzi Lodz.Travel to przewodnik po ofercie turystycznej…
0 Komentarzy4 Minuty
28 listopada 2023
PLL LOT wznawia loty do Aten i ogłasza nowe kierunki z Radomia
Polskie Linie Lotnicze LOT uruchomiły połączenie między Warszawą a Atenami. Samoloty…
0 Komentarzy2 Minuty
28 listopada 2023
Jak Polacy planują spędzić Boże Narodzenie?
Większa mobilność Polaków, atrakcyjne oferty i zmiany stylu życia powodują że część z nas…
0 Komentarzy5 Minuty
27 listopada 2023
Sześć lat FlixBusa w Polsce: nowe kierunki i zielone cele
FlixBus świętuje szóstą rocznicę działalności w Polsce. Z tej okazji, przewoźnik…
0 Komentarzy5 Minuty