Nowe czekoladowe serca w airberlin

archiwum airberlin

Od 8 kwietnia, podróżni linii airberlin będą otrzymywać na krótkich i średnich trasach nowe czekoladowe serduszka Lindt. Na trasach długich, wszyscy pasażerowie klasy biznes będą otrzymywać serduszka podczas podejścia do lądowania. Tak jak do tej pory czerwone serduszka będą ważyły ok. 20 gram. Każde serduszko wykonane jest z pełnomlecznej czekolady z alpejskiego mleka z co najmniej 30-procentową zawartością kakao. Ponadto oprócz czekoladowego serduszka marki Lindt w sklepie pokładowym będą dostępne także inne specjały tej firmy z tradycjami. Należą do nich: Lindt Hello Strawberry Cheesecake Sticks, Lindor Milk Chocolate Sticks, Kuleczki Lindor, minitabliczki czekolady oraz puszka Lindt Hello w kształcie serca.

André Rahn, kierownik ds. marketingu, powiedział: „Czekoladowe serduszko to stały element naszej marki. Odzwierciedla ono ciepło, które czujemy i jest sposobem na to, aby każdy, kto opuszcza jeden z naszych samolotów, mógł wziąć ze sobą cząstkę naszej serdeczności w formie takiego serduszka. Cieszymy się, że udało nam się pozyskać tak renomowanego partnera jak firma Lindt do produkcji chyba ulubionego przysmaku na zakończenie rejsów lotniczych. Często zgłaszają się do nas pasażerowie, pytając z obawą, czy to prawda, że nasza linia lotnicza wycofała czekoladowe serduszka. Na szczęście możemy odwołać alarm. Serduszko jest sympatyczne, przekazuje pozytywne emocje i stanowi ważny element naszej komunikacji marketingowej. Ze względu na lokalne warunki wwozu towarów w niektórych portach docelowych rozdawanie czekoladowych serduszek nie jest jednak możliwe.”