Norwegian Cruise Line inwestuje nie tylko we flotę

archiwum Norwegian Cruise Line

Międzynarodowa linia wycieczkowa Norwegian Cruise Line inwestuje kompleksowo w program Norwegian Edge™ – program inwestycyjny będzie się skupiać na pełnej modernizacji floty i zapewnieniu nowych doznań kulinarnych, jak również na dalszym rozwoju prywatnej wyspy Great Stirrup Cay w archipelagu Bahamów i otwarciu nowego kurortu Harvest Caye w Belize.

Według planu modernizacja ośmiu statków zakończy się w 2018 roku, natomiast Norwegian Jade będzie pozostawać w suchym doku na czas remontu przed wypłynięciem na nordyckie wody z Hamburga i Southampton latem 2017 roku.
Jako lider w oferowaniu gościom większej swobody i elastyczności na pokładzie oraz w ramach koncepcji „Freestyle Dining”, Norwegian Cruise Line przygotowała dla swoich gości większą różnorodność opcji. Mogą oni korzystać z nich wedle osobistych upodobań, zamiast ze standardowych posiłków serwowanych w salach restauracyjnych. Program Norwegian Edge™ to zupełnie nowy poziom doznań kulinarnych gości. W ramach ceny rejsu goście mogą korzystać z nowych menu w głównych salach restauracyjnych. Sale te oddają do dyspozycji bardzo szeroki wybór przystawek, zup, sałatek, dań głównych i deserów. Ponadto linia prowadzi obecnie szkolenia gastronomiczne oraz certyfikaty dla całej floty.

W ramach programu inwestycyjnego linia Norwegian Cruise Line zmodernizowała również swoją prywatną wyspę Great Stirrup Cay w archipelagu Bahamów oraz zbudowała nowy kurort Harvest Caye w Belize. Najlepsze dania, luksusowe miejsca na wypoczynek, mnóstwo lokali gastronomicznych, a także interaktywne zajęcia rekreacyjne zapewniają gościom jeszcze lepsze wrażenia z rejsu.