Grudzień w Hilton Garden Inn Kraków Airport
W grudniu hotel przygotował szereg kulinarnych atrakcji dla swoich gości. Składają się na nie m.in.: warsztaty kulinarne z szefem Kuchni – Miłoszem Kowalskim, wigilie firmowe z potrawami świątecznymi z różnych stron świata, wyrafinowane menu sylwestrowe oraz hotelowe delikatesy z regionalnymi produktami.
Oprócz bogatej oferty wigilijnych kolacji, balicki Hilton przygotował warsztaty kulinarne dedykowane mniejszym grupom.
Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport, powiedział: „W grudniu wszystko kręci się wokół stołu, dlatego przygotowaliśmy ciekawą alternatywę dla klasycznej kolacji firmowej. Warsztaty kulinarne mają otwarty scenariusz, najważniejsza jest dobra zabawa i zdobycie nowych umiejętności. Najczęściej wybieraną formułą jest rywalizacja drużyn wzorowana na popularnych programach telewizyjnych, zarówno polskich, jak i brytyjskich. Maksymalna liczba osób biorących udział w zabawie to 20.”
Szef kuchni, Miłosz Kowalski przygotował wyjątkowo wyrafinowane menu sylwestrowe. Podczas balu, na gości czekać będą m.in.: pierożki z mąki żytniej z kozim serem na ratatouille warzywnym, żółtko kurze konfitowane kawiorem z łososia, czy croquembouche. Wszystko serwowane przy akompaniamencie hitów ostatnich dekad granych przez DJ’a. Cena, 290 zł od osoby, obejmuje parking lub transport gości do domu specjalnie zamówionym busem.
Nowością w tym roku jest stoisko Deli w hotelowym lobby, w którym można zakupić lokalnie produkowane wyroby gastronomiczne. Z uwagi na ich jakość i wyjątkowy dobór, mogą stanowić atrakcyjny prezent pod choinkę. Wśród produktów będzie można znaleźć m.in.: kiełbasę śliwkową własnej receptury, lokalny miód spadziowy, serce z piernika, czy ręcznie wyrabiane praliny. Jednocześnie z myślą o zabieganych klientach, na dwa tygodnie przed świętami hotel oferuje możliwość zamówienia produktów na wigilijny stół.
POWIĄZANE WPISY
13 czerwca 2025
OLX: coraz więcej Polaków wybiera urlop w kraju
Polacy coraz chętniej wybierają wypoczynek w kraju, choć urlop nad Bałtykiem może…
0 Komentarzy4 Minuty
11 czerwca 2025
Letnie okazje od a&o Hostels: noclegi od 12 euro i rabaty dla klubowiczów
Sieć a&o Hostels ogłasza nowe promocje na lato. Zgodnie z mottem „Każdy może podróżować”,…
0 Komentarzy3 Minuty
10 czerwca 2025
Nocowanie.pl: wakacyjne rezerwacje ruszyły. Największym zainteresowaniem cieszy się Kołobrzeg
Za niespełna trzy tygodnie rozpoczną się wakacje. To czas, w którym większość turystów…
0 Komentarzy5 Minuty
5 czerwca 2025
B&B Hotels Polska wspiera bioróżnorodność
Choć ważą zaledwie kilka miligramów, ich rola w ekosystemie ma ogromne znaczenie. Owady…
0 Komentarzy3 Minuty
3 czerwca 2025
Błyskawiczna II faza Podlaskiego Bonu Turystycznego
1,5 mln złotych przeznaczonych na II fazę Podlaskiego Bonu Turystycznego rozdysponowano w…
0 Komentarzy2 Minuty
30 maja 2025
Mercure Warszawa Centrum zakończył dwuletnią modernizację
Hotel Mercure Warszawa Centrum zakończył dwuletni proces kompleksowej modernizacji…
0 Komentarzy2 Minuty
28 maja 2025
Druga faza Podlaskiego Bonu Turystycznego
Od pierwszego czerwca br. będzie można wygenerować Podlaski Bon Turystyczny ważny do…
0 Komentarzy2 Minuty
27 maja 2025
B&B Hotel Kalisz Centrum przyjmuje pierwszych gości
Na początku maja odbyło się oficjalne otwarcie B&B Hotel Kalisz Centrum. W trakcie…
0 Komentarzy2 Minuty
27 maja 2025
Rainbow wprowadza nową linię produktową – Hotele Blisko Natury
Biuro podróży Rainbow wprowadza nową linię produktową „Hotele Blisko Natury” – odpowiedź…
0 Komentarzy1 Minuty