Grudzień w Hilton Garden Inn Kraków Airport
W grudniu hotel przygotował szereg kulinarnych atrakcji dla swoich gości. Składają się na nie m.in.: warsztaty kulinarne z szefem Kuchni – Miłoszem Kowalskim, wigilie firmowe z potrawami świątecznymi z różnych stron świata, wyrafinowane menu sylwestrowe oraz hotelowe delikatesy z regionalnymi produktami.
Oprócz bogatej oferty wigilijnych kolacji, balicki Hilton przygotował warsztaty kulinarne dedykowane mniejszym grupom.
Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport, powiedział: “W grudniu wszystko kręci się wokół stołu, dlatego przygotowaliśmy ciekawą alternatywę dla klasycznej kolacji firmowej. Warsztaty kulinarne mają otwarty scenariusz, najważniejsza jest dobra zabawa i zdobycie nowych umiejętności. Najczęściej wybieraną formułą jest rywalizacja drużyn wzorowana na popularnych programach telewizyjnych, zarówno polskich, jak i brytyjskich. Maksymalna liczba osób biorących udział w zabawie to 20.”
Szef kuchni, Miłosz Kowalski przygotował wyjątkowo wyrafinowane menu sylwestrowe. Podczas balu, na gości czekać będą m.in.: pierożki z mąki żytniej z kozim serem na ratatouille warzywnym, żółtko kurze konfitowane kawiorem z łososia, czy croquembouche. Wszystko serwowane przy akompaniamencie hitów ostatnich dekad granych przez DJ’a. Cena, 290 zł od osoby, obejmuje parking lub transport gości do domu specjalnie zamówionym busem.
Nowością w tym roku jest stoisko Deli w hotelowym lobby, w którym można zakupić lokalnie produkowane wyroby gastronomiczne. Z uwagi na ich jakość i wyjątkowy dobór, mogą stanowić atrakcyjny prezent pod choinkę. Wśród produktów będzie można znaleźć m.in.: kiełbasę śliwkową własnej receptury, lokalny miód spadziowy, serce z piernika, czy ręcznie wyrabiane praliny. Jednocześnie z myślą o zabieganych klientach, na dwa tygodnie przed świętami hotel oferuje możliwość zamówienia produktów na wigilijny stół.
POWIĄZANE WPISY
7 grudnia 2023
B&B Hotels: cztery nowe hotele i 40 proc. wzrost w Polsce w 2023 roku
Wdrożenie nowej strategii rozwoju, nowe hotele na mapie Polski, podjęcie dialogu z branżą…
0 Komentarzy5 Minuty
5 grudnia 2023
Bezpłatny wyjazd z Airbnb. „Szukamy elfów do pracy na Poczcie Głównej Świętego Mikołaja“
W okolicach nadchodzących świąt Bożego Narodzenia Poczta Główna Świętego Mikołaja w…
0 Komentarzy5 Minuty
30 listopada 2023
Grupa Accorinvest kontynuuje ekspansję w Polsce. Powstaje nowy hotel w Krakowie
Grupa AccorInvest, będąca właścicielem Orbis S.A. oraz inwestorem, operatorem i…
0 Komentarzy1 Minuty
29 listopada 2023
Accor i Grupa Allenort podpisują umowę na budowę Mövenpick Hotel Gdynia
Accor nawiązał współpracę z Grupą Allenort na realizację projektu budowy hotelu Mövenpick…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
25 lat Polskiego Holdingu Hotelowego. Wartość spółki wzrosła do 2,2 mld zł
Historia Polskiego Holdingu Hotelowego liczy 25 lat. W 1998 roku Przedsiębiorstwo…
0 Komentarzy5 Minuty
22 listopada 2023
Szymon Wąsowski nowym dyrektorem hotelu Stradom House w Krakowie
Szymon Wąsowski został nowym dyrektorem operacyjnym pięciogwiazdkowego hotelu Stradom…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
Czarna Góra Resort dołącza do portfolio Sun & Snow
Sun & Snow, operator zarządzający wynajmem ponad 2,5 tys. apartamentów, za sprawą…
0 Komentarzy2 Minuty
17 listopada 2023
IGHP: październik w hotelach słabszy niż rok temu
Wyniki hoteli w październiku były na satysfakcjonującym poziomie, ale wyraźnie słabsze od…
0 Komentarzy5 Minuty
16 listopada 2023
Hotelarze w obliczu podwyżek. Wzrost podatku VAT i droższe wyjazdy
Branża hotelarska w Polsce stoi przed kolejnym wyzwaniem. Po okresie pandemii, który…
0 Komentarzy3 Minuty