Air France – menu dla młodzieży

Od 1 kwietnia Air France ma zamiar rozszerzyć wybór specjalnych płatnych posiłków tematycznych “A La Carte”, o nowy, płatny posiłek pod nazwą „My Fun Menu”, który stworzono specjalnie z myślą o młodzieży i miłośnikach zachodniego „street-foodu”.
Zdaniem Air France wśród pasażerów znajdą się liczni amatorzy hamburgerów, chipsów i żelków Haribo, dlatego stworzono ofertę specjalnie dla nich i jak sugeruje nazwa „na poprawę humoru”. Zestaw, który składa się z wysokiej jakości produktów, znanych na rynku marek jest już w sprzedaży na airfrance.pl w cenie 13 Euro lub 4500 Mil Flying Blue.
W skład zestawu „My Fun Menu” wchodzą:
• burger ze świeżą francuską wołowiną, serem Emmental i sosem
bearneńskim,
• chipsy firmy Kettle z solą morską,
• pitny jogurt firmy Yop o smaku truskawkowym,
• ciastko donut – nadziewane karmelem,
• słodka przekąska – żelki Haribo
Aktualna oferta posiłków “A La Carte”
„Le Marché de Jean Imbert” Menu, to kompozycja przygotowana przez Jeana Imberta, wschodzącą gwiazdę francuskiej kuchni i zwycięzcę francuskiej edycji 3 sezonu Top Chef w 2012 roku. Zestaw składa się z zimnej przystawki na bazie organicznej komosy ryżowej, jajka sadzonego i estragonu, gulaszu na ciepło nawiązującego do smaków z dzieciństwa oraz owocowego deseru z kremem.
„Une Sélection Lenôtre” Menu, to zestaw opracowany przez słynną paryską restaurację Lenôtre. W skład dania wchodzą m.n. łososiowa panna cotta, łosoś wędzony, marynowany w koperku, kurczak w panierce z chilli oraz kompozycja warzyw, serów i deseru „concerto”.
„Ocean” Menu, to danie złożone ze specjałów z owoców morza, m.in. z marynowanych w kolendrze krewetek, alaskańskiego morszczuka, a do tego przegrzebki z polentą z grzybami, w towarzystwie wyszukanych sałatek i obowiązkowo francuskiego sera
„Italia” Menu czyli trochę „dolce vita” na talerzu, na którym nie może zabraknąć szynki parmeńskiej, cannelloni, parmezanu i innych włoskich smaków połączonych w wyrafinowaną kompozycję.
„Tradition” Menu, to natomiast zestaw francuskich, wyszukanych produktów. W zestawie jest foie gras z piernikiem i z chutneyem z suszonych fig, pieczone udko kaczki i ciasto migdałowe.
POWIĄZANE WPISY
17 listopada 2025
Ryanair przedstawia przegląd tras narciarskich na sezon 2025/26
Ryanair ogłosił przegląd tras narciarskich dostępnych z Polski w sezonie 2025/26. Celem…
0 Komentarzy2 Minuty
17 listopada 2025
Dubai Airshow 2025: Emirates prezentują nowe technologie i produkty
Emirates zaprezentują na Dubai Airshow 2025 nowe technologie i rozwiązania, które mają…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
Emirates uruchamiają trzeci codzienny lot między Dubajem a Nairobi
Od marca 2026 roku linie Emirates wprowadzą trzeci codzienny lot na trasie Dubaj-Nairobi,…
0 Komentarzy1 Minuty
14 listopada 2025
Lotnisko Chopina: ponad 2 mln pasażerów w październiku 2025
W październiku 2025 roku Lotnisko Chopina osiągnęło rekordowy wynik – ponad 2 mln…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
PLL LOT uruchamia połączenie z Warszawy do San Francisco
Polskie Linie Lotnicze LOT uruchomiły sprzedaż biletów na nowe połączenie…
0 Komentarzy2 Minuty
13 listopada 2025
Wizz Air uzyskuje certyfikację IATA SeMS na poziomie II
Wizz Air uzyskał certyfikat poziomu II w ramach programu IATA Security Management System.…
0 Komentarzy1 Minuty
12 listopada 2025
Ryanair: 19,2 mln pasażerów w październiku 2025
Ryanair przewiózł w październiku 2025 roku 19,2 mln pasażerów, o 5 proc. więcej niż w tym…
0 Komentarzy1 Minuty
12 listopada 2025
Katowice Airport z rekordowym październikiem 2025 roku
Katowice Airport zakończyło październik 2025 roku z rekordowym wynikiem ponad 642 tys.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 listopada 2025
Ryanair proponuje słoneczne kierunki na długi listopadowy weekend
Ryanair przygotował ofertę dla podróżnych planujących długi listopadowy weekend. Linia…
0 Komentarzy2 Minuty










