Restauracja zamknięta w słoik. Recepta na czas pandemii
Winny Garaż to rodzinna restauracja i winiarnia w miejscowości Dobiesz, około 40 min drogi z centrum Warszawy. W czasie, gdy nie wolno jej gościć klientów na miejscu, gości u klientów w domu – ze swoją ofertą diety słoikowej. Proponuje naturalne, pozbawione „chemii” produkty, przygotowywane w domowy sposób.
“Jeśli nie macie czasu na gotowanie, wcale nie oznacza to, że musicie żywić się wyłącznie fast-foodami, odgrzewanym jedzeniem z marketów lub potrawami na dowóz z okolicznych barów. Z pomocą może przyjść nasza rodzinna restauracja Winny Garaż, która pozwala nie tylko cieszyć się wyśmienitym smakiem, ale również zdrowymi składnikami potraw. Nie możecie pójść do restauracji, a jedzenie na dowóz nie smakuje tak dobrze, jak świeżo podana potrawa na estetycznej zastawie? W takim razie Restauracja w słoiku przyjdzie do Ciebie!” – informują założyciele Winnego Garażu.
Bez konserwantów, po domowemu
Dieta słoikowa od Restauracji w Słoiku składa się z dań o najwyższej jakości, które są przygotowywane starannie i z dbałością o każdy produkt. Stosowane są wyłącznie wyselekcjonowane, świeże produkty z organicznych upraw od regionalnych producentów. Nad dopracowanymi recepturami czuwają nasi wykwalifikowani kucharze. Co ważne, jedzenie oferowane w słoikach, nie zawiera konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku, a także potencjalnych alergenów: glutenu i laktozy.
Aby skorzystać z oferty trzeba wybrać i zamówić swoje dania online na www.restauracjawsloiku.pl. Każdy znajdzie tam coś dla siebie, niezależnie od tego, czy jest miłośnikiem ryb, mięsa czy warzyw: naturalne, regionalne i organiczne.
Zero waste – opakowanie do zwrotu
Restauracja wysyła przesyłki trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa i piątek). Naczynia trzeba wstawić do lodówki, ponieważ są starannie pasteryzowane bez konserwantów i zapakowane w hermetyczne słoiki. Oznacza to, że w lodówce mogą pozostać jeszcze przez kilka tygodni nie tracąc świeżości. Słoik można podgrzać w garnku z gorącą wodą lub wstawić do kuchenki mikrofalowej (bez zakrętki). Opakowanie jest wielokrotnego użytku. Wystarczy go oddać lub przesłać do restauracji Winny Garaż.
Restaurację Winny Garaż stworzył entuzjasta win, Wojciech Henszel. Zaczęło się od praktyk w winnicach, kursów enologicznych, degustacji, importu i wina sprzedawanego z garażu (stąd nazwa). Winny Garaż powstał w 2012 roku, a od sprzedaży wina, urządzania degustacji z poczęstunkiem, droga była już prosta do otwarcia restauracji. Powstała w 2015 roku.
Z miłości do wina
„Po trzech latach pracy w Garażu, niezliczonych degustacjach, piknikach winnych i dużym zainteresowaniu naszych klientów postanowiliśmy z żoną zbudować inny, większy Garaż. W lipcu 2015 roku dobiegła końca budowa naszej restauracji Winny Garaż i teraz to już naprawdę szczyt marzeń, ale i ogromne wyzwanie. Cały projekt powstał dzięki naszej ciężkiej pracy, determinacji, ale też pomocy wielu naszych przyjaciół i życzliwych ludzi, których poznaliśmy w trakcie realizacji naszego projektu” – pisze na swojej stronie Wojciech Henszel.
Projekt Restauracja w Słoiku jest odpowiedzią na roczny zastój w branży gastronomicznej i alternatywą dla tradycyjnej metody zamawiania przygotowanego przez kucharza ciepłego, gotowego do spożycia posiłku, który dociera do klienta w termicznym jednorazowym opakowaniu, bądź kupowania na wynos.
https://restauracjawsloiku.com/
POWIĄZANE WPISY
30 kwietnia 2024
Wakacje.pl na rynku touroperatorskim. Nowym dostawcą ofert dla marki Easygo jest OTI
Największy multiagent turystyczny w Polsce coraz mocniej interesuje się działalnością…
0 Komentarzy10 Minuty
30 kwietnia 2024
Itaka wypowiedziała umowę agencyjną z Wakacje.pl
Wiodący polski touroperator wypowiedział umowę największej na rynku multiagencji…
0 Komentarzy2 Minuty
29 kwietnia 2024
Koreańska agencja PR otwiera drzwi na polskim rynku
Przedstawicielstwo Koreańskiej Narodowej Organizacji Turystycznej w Europie Wschodniej…
0 Komentarzy1 Minuty
29 kwietnia 2024
Corendon Airlines: nowe połączenie z Warszawy do Alanyi
Corendon poszerza siatkę połączeń z Polski. Nowością jest trasa z Warszawy do Alanyi,…
0 Komentarzy3 Minuty
26 kwietnia 2024
Polski urzędnik promuje turystykę – przejechał 280 km rowerem z Berlina do Poznania
Co robi urzędnik? Odruchowa odpowiedź na to pytanie – choć nieco krzywdząca – brzmi…
0 Komentarzy5 Minuty
26 kwietnia 2024
Gdańsk dołącza do Przewodnika Michelin
Na mocy umowy podpisanej przez Polską Organizację Turystyczną ze słynnym Przewodnikiem…
0 Komentarzy2 Minuty
25 kwietnia 2024
Rankomat.pl: szykuje się rekordowa majówka pod względem wyjazdów za granicę. Najchętniej wybieramy Włochy i Hiszpanię
Majówka w 2024 roku ma być rekordowa pod względem zagranicznych wyjazdów – z Polski…
0 Komentarzy6 Minuty
25 kwietnia 2024
Pierwsza Noc Muzeów w Sopocie już 18 maja
18 maja odbędzie się pierwsza Noc Muzeów w Sopocie. Sopocka Organizacja Turystyczna, we…
0 Komentarzy1 Minuty
25 kwietnia 2024
POT: na majówkę w tym roku wyjedzie czterech na dziesięciu Polaków
Podobnie jak w ubiegłym roku, w pierwszej połowie kwietnia zapytano mieszkańców Polski o…
0 Komentarzy6 Minuty