Air France – menu dla młodzieży

Od 1 kwietnia Air France ma zamiar rozszerzyć wybór specjalnych płatnych posiłków tematycznych “A La Carte”, o nowy, płatny posiłek pod nazwą „My Fun Menu”, który stworzono specjalnie z myślą o młodzieży i miłośnikach zachodniego „street-foodu”.
Zdaniem Air France wśród pasażerów znajdą się liczni amatorzy hamburgerów, chipsów i żelków Haribo, dlatego stworzono ofertę specjalnie dla nich i jak sugeruje nazwa „na poprawę humoru”. Zestaw, który składa się z wysokiej jakości produktów, znanych na rynku marek jest już w sprzedaży na airfrance.pl w cenie 13 Euro lub 4500 Mil Flying Blue.
W skład zestawu „My Fun Menu” wchodzą:
• burger ze świeżą francuską wołowiną, serem Emmental i sosem
bearneńskim,
• chipsy firmy Kettle z solą morską,
• pitny jogurt firmy Yop o smaku truskawkowym,
• ciastko donut – nadziewane karmelem,
• słodka przekąska – żelki Haribo
Aktualna oferta posiłków “A La Carte”
„Le Marché de Jean Imbert” Menu, to kompozycja przygotowana przez Jeana Imberta, wschodzącą gwiazdę francuskiej kuchni i zwycięzcę francuskiej edycji 3 sezonu Top Chef w 2012 roku. Zestaw składa się z zimnej przystawki na bazie organicznej komosy ryżowej, jajka sadzonego i estragonu, gulaszu na ciepło nawiązującego do smaków z dzieciństwa oraz owocowego deseru z kremem.
„Une Sélection Lenôtre” Menu, to zestaw opracowany przez słynną paryską restaurację Lenôtre. W skład dania wchodzą m.n. łososiowa panna cotta, łosoś wędzony, marynowany w koperku, kurczak w panierce z chilli oraz kompozycja warzyw, serów i deseru „concerto”.
„Ocean” Menu, to danie złożone ze specjałów z owoców morza, m.in. z marynowanych w kolendrze krewetek, alaskańskiego morszczuka, a do tego przegrzebki z polentą z grzybami, w towarzystwie wyszukanych sałatek i obowiązkowo francuskiego sera
„Italia” Menu czyli trochę „dolce vita” na talerzu, na którym nie może zabraknąć szynki parmeńskiej, cannelloni, parmezanu i innych włoskich smaków połączonych w wyrafinowaną kompozycję.
„Tradition” Menu, to natomiast zestaw francuskich, wyszukanych produktów. W zestawie jest foie gras z piernikiem i z chutneyem z suszonych fig, pieczone udko kaczki i ciasto migdałowe.
POWIĄZANE WPISY
4 grudnia 2025
Ryanair powiększa bazę w Gdańsku i ogłasza rozkład lotów na lato 2026
Ryanair powiększa bazę w Gdańsku i ogłasza rekordowy rozkład lotów na lato 2026,…
0 Komentarzy1 Minuty
2 grudnia 2025
TAP Air Portugal rozszerza program NDC i podpisuje nową umowę z Amadeus
TAP Air Portugal ogłosił rozwój programu NDC dzięki podpisaniu nowej umowy z Amadeus oraz…
0 Komentarzy1 Minuty
2 grudnia 2025
PLL LOT uruchamia świąteczny kalendarz adwentowy z codziennymi promocjami
Polskie Linie Lotnicze LOT uruchomiły świąteczną akcję promocyjną inspirowaną kalendarzem…
0 Komentarzy1 Minuty
1 grudnia 2025
Wizz Air otworzył szóstą bazę operacyjną w Polsce. 11 nowych tras z Lotniska Warszawa-Modlin
Dziś, 1 grudnia 2025 roku, linia lotnicza Wizz Air uruchomiła bazę operacyjną na Lotnisku…
0 Komentarzy2 Minuty
1 grudnia 2025
Zielona Góra-Babimost ma nową halę Non-Schengen
Lotnisko Zielona Góra-Babimost zakończyło kluczowy etap modernizacji, obejmujący m.in.…
0 Komentarzy1 Minuty
1 grudnia 2025
Enter Air i Coral Travel z nową umową czarterową na sezon 2026/2027
Enter Air podpisał z Coral Travel Poland umowę czarteru obejmującą współpracę w sezonie…
0 Komentarzy1 Minuty
28 listopada 2025
Ryanair ogłasza ofertę Black Friday: drugi bilet za połowę ceny
Ryanair uruchomił wyprzedaż z okazji Black Friday, oferując promocję „drugi bilet za pół…
0 Komentarzy1 Minuta
28 listopada 2025
Enter Air podsumowuje III kwartał 2025 roku
Przychody Enter Air po trzech kwartałach 2025 roku osiągnęły 2 422,8 mln zł, a EBITDA…
0 Komentarzy3 Minuty
28 listopada 2025
PLL LOT uruchomiły nowe połączenie z Warszawy do Rovaniemi
PLL LOT uruchomiły nowe sezonowe połączenie z Warszawy do Rovaniemi w północnej…
0 Komentarzy2 Minuty









