Wielkie grillowanie w Qubus Hotel

Sieć Qubus Hotel otwiera sezon na grilla. Z tej okazji przygotowane zostały specjalne karty menu, w których główną rolę grają soczyste mięsa i przepyszne warzywa doprawione aromatycznymi marynatami z różnych ziół i przypraw.
Grillowane specjały dostępne będą od początku czerwca w 5 hotelach sieci: w Gdańsku, Głogowie, Łodzi, Krakowie i Legnicy. Menu stworzone zostało przez wykwalifikowanych Szefów Kuchni pod czujnym okiem mistrza świata w grillowaniu Mariusza Tkaczyka.
Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel, powiedxiał: „Przygotowaliśmy bardzo dużo propozycji dla miłośników mięs z rusztu. Oprócz klasyków takich jak steki, polędwiczki i karkówka w karcie są też między innymi indyk, roastbeef urugwajski, wędzona pierś z kaczki. W menu nie zabrakło również propozycji dla wegetarian, takich jak grillowane warzywa i owoce. Każdy z Gości znajdzie odpowiednią potrawę dla siebie.”
Coś lekkiego na początek
Zanim na ruszt wejdą dania główne zaczynamy od starterów. W Krakowie można spróbować marynowanych krewetek prosto z ognia podanych z sałatką z melona i oliwek oraz bagietką czosnkową, czy warzyw z ognia marynowanych w oliwie i świeżych ziołach. W Głogowie można skosztować pieczonej kaszanki podanej na chałce z jajkiem Mollet. A pyszne przystawki to dopiero wstęp do grillowanej uczty…
Tradycja przede wszystkim
Każdy z hoteli przygotował swoją wyjątkową propozycję dań. W Qubus Hotel Kraków można spróbować między innymi marynowanego antrykotu wołowego smażonego na ogniu z pieczonymi ziemniaczkami, czy grillowaną pierś z kurczaka serwowaną z paprykową salsą i świeżym szczypiorkiem. Do wyboru jest też grillowany stek wołowy T-bone i stek wołowy z Angusa marynowany w rozmarynie i czosnku.
Mariusz Tkaczyk dodał: „Poprzez łączenie aromatycznych ziół i świeżych, najwyższej jakości składników zapewniamy Gościom niezapomniane doznania smakowe. Potrawy przygotowujemy na dużych rusztach i grillowędzarniach. Do grillowania używamy naturalnego drewna – okorowanej olchy czerwonej.”
Qubus Hotel Gdańsk oferuje bardzo ciekawe połączenia warzyw z mięsami z rusztu. Można zjeść delikatną sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem, ale też żebro wieprzowe podane z purée z batatów i cukinii z sosem BBQ, czy schab z kością podany z pieczonym ziemniakiem i grillowaną kukurydzą.
W Legnicy postawiono na tradycyjne polędwiczki wieprzowe, stek z roastbeef’u, grillowanego łososia i filet z indyka. Wszystko w zestawie z frytkami i warzywami z rusztu.
Góralskie i egzotyczne smaki
W Qubus Hotel Głogów przy tworzeniu menu najważniejsze były nieoczywiste połączenia smaków. Grillowany łosoś z tortillą połączony jest z salsą ze świeżego ogórka i kolendrą. Stek z karkówki przywodzi na myśl górskie potrawy – połączony jest z grillowanymi boczniakami i serem górskim. Egzotyczne dania z grilla? Czemu nie! Roastbeef urugwajski podany na letniej sałatce z kalarepy, cytrusów i sosu mango, oraz Jalapeño z grillowanymi ziemniakami na pewno zachwyci poszukiwaczy niezwykłych smaków.
Podobnie jest w Qubus Hotel Łódź. Grillowany łosoś podany jest z purée brokułowym, kurkami i papryczkami Jalapeño. Szef kuchni poleca ciekawe połączenie wędzonej piersi z kaczki podanej na sałatce z grillowanych jabłek, plantanem i żurawiną, serwowanej z chrupiącą kaszą pęczak.
Desery z ognia
Dla tych, którzy myślą, że grill zarezerwowany jest wyłącznie dla mięsnych potraw – udowadniamy, że na ruszcie można stworzyć małe, słodkie arcydzieła. W restauracji w Legnicy i w Krakowie znaleźć można brzoskwinie prosto z ognia z serkiem mascarpone i syropem klonowym, a także grillowanego ananasa z nutą imbiru i rumu podanego z sorbetem malinowym.
Hotele Qubus Hotel sa członkiem IGHP.
POWIĄZANE WPISY
24 listopada 2025
IGHP: Październik przyniósł stabilne wyniki w polskich hotelach
Obłożenie hoteli w Polsce w październiku 2025 roku utrzymało się na stabilnym poziomie, a…
0 Komentarzy3 Minuty
19 listopada 2025
Otwarto nowy najwyższy hotel na świecie – Ciel Dubai Marina
15 listopada 2025 roku oficjalnie otwarto Ciel Dubai Marina, należący do Vignette…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż „Konie, Byki, Limeryki”
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż zatytułowany „Konie, Byki,…
0 Komentarzy1 Minuty
14 listopada 2025
TRIBE współpracuje z ASP Wrocław i MIXD w projekcie edukacyjnym dla studentów
TRIBE ogłasza rozpoczęcie projektu edukacyjnego „Exploring TRIBE” realizowanego we…
0 Komentarzy2 Minuty
12 listopada 2025
Arche otworzy hotel Metalowiec w Muszynie
Arche SA przygotowuje otwarcie nowego hotelu w Muszynie. Arche Metalowiec Muszyna,…
0 Komentarzy2 Minuty
7 listopada 2025
Mazury bez tłumów: Karwica przyciąga miłośników ciszy i natury
Coraz więcej Polaków wybiera Mazury zamiast zagranicznych kurortów, szukając ciszy,…
0 Komentarzy6 Minuty
6 listopada 2025
Accor podsumowuje wyniki za trzeci kwartał 2025 roku
Grupa Accor poinformowała o wzroście przychodów w trzecim kwartale 2025 roku o 3,1 proc.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2025
GRIFID Hotels prezentuje pięciogwiazdkowy hotel Noa w Złotych Piaskach
Grupa GRIFID Hotels prezentuje swój najnowszy obiekt - pięciogwiazdkowy hotel GRIFID Noa,…
0 Komentarzy2 Minuty










