W sobotę start sezonu zimowego w Szczyrbskim Jeziorze w Tatrach Wysokich

Otwarcie sezonu narciarskiego 2022/23 w Tatrach Wysokich na Słowacji odbędzie się w sobotę 10 grudnia. Narciarze mogą wyszaleć się na stokach Szczyrbskiego Jeziora.
Naśnieżanie w Tatrach Wysokich zaczęło się już w trzecim tygodniu listopada. Mimo że warunki, a przede wszystkim temperatury ciągle się zmieniają, udało się przygotować pierwsze stoki narciarskie.
Peter Tomko, dyrektor ośrodka Tatry Mountain Resorts w Szczyrbskim Jeziorze powiedział: „„Obiecaliśmy narciarzom rozpoczęcie sezonu narciarskiego 10 grudnia i chcemy dotrzymać słowa. Pierwszego dnia sezonu będą dostępne stoki Interski, Junior i Turistická, na których leży około 50 cm śniegu, a dzięki obecnej fali opadów warstwa śniegu wciąż rośnie. W sobotę czynne będą wyciągi oraz kolej krzesełkowa Mostíky. Osoby piesze będą mogły skorzystać z kolejki linowej na Solisko”.
Kolejne trasy zjazdowe w ośrodku Jezioro Szczyrbskie będą otwierane w zależności od tego, jak szybko uda się je przygotować i naśnieżyć.
Najkorzystniejsze ceny karnetów narciarskich są dostępne w przedsprzedaży online za pośrednictwem gopass.travel już od 27 Euro. Karnety narciarskie są sprzedawane w elastycznych cenach, które zmieniają się w zależności od popytu, obłożenia ośrodka, pogody i innych czynników. Niższe ceny w przedsprzedaży internetowej w stosunku do wyższych cen w kasach na terenie ośrodka mają zmotywować do zakupów online oraz zminimalizować długie kolejki przy kasach bezpośrednio w ośrodku
W Tatrach Wysokich czynne są wszystkie hotele sieci hotelowej Tatry Mountain Resorts, które oferują noclegi w Tatrzańskiej Łomnicy, Starym Smokowcu i nad Jeziorem Szczyrbskim. Hotele oferują kompleksowe usługi, w tym także karnety narciarskie w cenie noclegu. Jednocześnie klient może zdecydować, czy wykorzysta je jako karnety narciarskie, bilety na kolejki linowe, albo woli wybrać się do któregoś z parków wodnych Bešeňová lub Tatralandia.
W sobotę 17 grudnia planowane jest otwarcie ośrodka narciarskiego w Tatrzańskiej Łomnicy, a Jakubkova Lúka w Nowym Smokowcu zostanie otwarta najpóźniej w święta Bożego Narodzenia.
POWIĄZANE WPISY
22 września 2025
PLL LOT prezentują nową usługę – „Smaki z Gwiazdką Michelin”
Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nową usługę kulinarną pod hasłem „Smaki z Gwiazdką…
0 Komentarzy1 Minuty
19 września 2025
Bakery tourism w Emilii-Romanii: przewodnik po lokalnych piekarniach
City break we włoskich miastach sztuki - Bolonii, Rawennie, Modenie, Parmie czy Rimini -…
0 Komentarzy2 Minuty
19 września 2025
Interaktywny portal na Lotnisku Chopina połączył Warszawę z Osaką
Na Lotnisku Chopina w Warszawie uruchomiono interaktywny portal, który łączy port…
0 Komentarzy2 Minuty
18 września 2025
Pociąg RegioJet wjechał do Polski
18 września wyruszył pierwszy, pilotażowy pociąg RegioJet ze stacji Kraków Główny do…
0 Komentarzy3 Minuty
18 września 2025
Madera w rytmie slow. Siedem sposobów na spokojne odkrywanie wyspy
Nie tylko trekking i widoki zapierające dech. Madera to także idealne miejsce dla tych,…
0 Komentarzy4 Minuty
24 września 2025
SITE Polska ma 10 lat. Dekada działań na rzecz branży MICE
W 2025 roku Stowarzyszenie SITE Polska świętuje dziesięciolecie działalności. Dekadę…
0 Komentarzy2 Minuty
24 września 2025
Angola z nową marką turystyczną: „Visit Angola – The Rhythm of Life”
Republika Angoli zaprezentowała nową identyfikację wizualną i hasło promocyjne „Visit…
0 Komentarzy1 Minuty
24 września 2025
Uganda chroni goryle górskie. Rainbow umożliwia spotkanie z tymi niezwykłymi zwierzętami
Światowy Dzień Goryla, przypadający 24 września, to okazja do przypomnienia o trudnej…
0 Komentarzy1 Minuty
23 września 2025
Azja na czele destynacji podróży motywacyjnych w 2025 roku
Firmy coraz częściej wybierają podróże motywacyjne do Azji, które łączą nagrodę dla…
0 Komentarzy2 Minuty
22 września 2025
PLL LOT prezentują nową usługę – „Smaki z Gwiazdką Michelin”
Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nową usługę kulinarną pod hasłem „Smaki z Gwiazdką…
0 Komentarzy1 Minuty
19 września 2025
Bakery tourism w Emilii-Romanii: przewodnik po lokalnych piekarniach
City break we włoskich miastach sztuki - Bolonii, Rawennie, Modenie, Parmie czy Rimini -…
0 Komentarzy2 Minuty
19 września 2025
Interaktywny portal na Lotnisku Chopina połączył Warszawę z Osaką
Na Lotnisku Chopina w Warszawie uruchomiono interaktywny portal, który łączy port…
0 Komentarzy2 Minuty
18 września 2025
Pociąg RegioJet wjechał do Polski
18 września wyruszył pierwszy, pilotażowy pociąg RegioJet ze stacji Kraków Główny do…
0 Komentarzy3 Minuty
18 września 2025
Madera w rytmie slow. Siedem sposobów na spokojne odkrywanie wyspy
Nie tylko trekking i widoki zapierające dech. Madera to także idealne miejsce dla tych,…
0 Komentarzy4 Minuty
24 września 2025
SITE Polska ma 10 lat. Dekada działań na rzecz branży MICE
W 2025 roku Stowarzyszenie SITE Polska świętuje dziesięciolecie działalności. Dekadę…
0 Komentarzy2 Minuty
24 września 2025
Angola z nową marką turystyczną: „Visit Angola – The Rhythm of Life”
Republika Angoli zaprezentowała nową identyfikację wizualną i hasło promocyjne „Visit…
0 Komentarzy1 Minuty
24 września 2025
Uganda chroni goryle górskie. Rainbow umożliwia spotkanie z tymi niezwykłymi zwierzętami
Światowy Dzień Goryla, przypadający 24 września, to okazja do przypomnienia o trudnej…
0 Komentarzy1 Minuty
23 września 2025
Azja na czele destynacji podróży motywacyjnych w 2025 roku
Firmy coraz częściej wybierają podróże motywacyjne do Azji, które łączą nagrodę dla…
0 Komentarzy2 Minuty
22 września 2025
PLL LOT prezentują nową usługę – „Smaki z Gwiazdką Michelin”
Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nową usługę kulinarną pod hasłem „Smaki z Gwiazdką…
0 Komentarzy1 Minuty