Qubus Hotel kusi przerwami lunchowymi
Qubus Hotel od marca 2019 roku wzbogaca swoją ofertę konferencyjną o nowe przerwy lunchowe. Sieć proponuje 3 specjalnie dobrane i skomponowane zestawy menu w atrakcyjnych cenach.
Organizatorzy konwentów czy prelekcji mogą zatem dla swoich Gości wybierać spośród 3 propozycji: Polskiej Klasyki, Włoskich smaków czy FIT. Każda z nich jest wyjątkowa.
Joanna Łuczyńska-Reczek menedżer gastronomii w sieci Qubus Hotel, powiedziała: „Podczas przerwy lunchowej goście mogą spróbować zarówno mniejszych przystawek jak też delikatnych zup, sytych dań głównych oraz pysznych deserów. Nasze potrawy są zawsze świeże, skomponowane przez kucharzy z wieloletnim doświadczeniem. Mało tego przerwy lunchowe możemy serwować zarówno przy małych spotkaniach jak też podawać je w formie bufetowej setkom Gości. Zawsze ładnie skomponowane i przygotowane z oryginalnych receptur dania, z pewnością sprawią że konferencja czy szkolenie będzie pozytywnie wspominane jeszcze długo po zakończeniu.”
Polska Klasyka, to najlepsze regionalne smaki.
Wyśmienite, soczyste mięsa czy tak lubiane polskie pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Smakosze zup mogą wybierać wśród kwaśnicy na żeberkach i delikatnego kremu z buraka z kozim serem. Nie zabraknie także klasycznej sałatki ziemniaczanej, tatara ze śledzia czy pieczonego schabu i rostbefu. Pysznym zakończeniem propozycji Polskiej Klasyki jest tradycyjny krakowski sernik lub kruszaniec z jabłek.
Włoskie smaki, to z kolei ukłon w kierunku kuchni południa. Oryginalne włoskie receptury i produkty z pewnością sprostają wysublimowanym, konferencyjnym gustom. Tu goście posmakują między innymi vitello tonnato, z płatkami pieczonej cielęciny z sosem tuńczykowym, łososia gotowanego w białym winie czy ravioli z serem ricotta i szpinakiem. Oczywiście nie zabraknie topowych włoskich smaków takich jak: mozzarella z pomidorami i bazyliowym sosem pesto, pieczonych pomidorów po toskańsku czy delikatnego Tiramisu z likierem amaretto.
Miłośnicy bardziej zbilansowanej diety, pełnej zdrowych przekąsek i lekkich dań będą z kolei zachwyceni opcją FIT. Znajdują się w niej delikatne mięsa i ryby. Wszystko w towarzystwie świeżych warzyw i owoców. Roladki z indyka ze szpinakiem, łosoś z mango, tatar z warzyw, krem z zielonego groszku czy pierś z kurczaka na gulaszu z ciecierzycy i pomidorów cherry to tylko kilka przykładów konferencyjnych dań FIT. Do tego grillowane bakłażany czy faszerowane cukinie oraz lekki deser w postaci brzoskwiniowego smoothie lub sałatka owocowa. Takie połączenia z pewnością będą cieszyły się uznaniem ze strony gości konferencyjnych.
Qubus Hotel jest członkiem IGHP.
POWIĄZANE WPISY
30 listopada 2023
Grupa Accorinvest kontynuuje ekspansję w Polsce. Powstaje nowy hotel w Krakowie
Grupa AccorInvest, będąca właścicielem Orbis S.A. oraz inwestorem, operatorem i…
0 Komentarzy1 Minuty
29 listopada 2023
Accor i Grupa Allenort podpisują umowę na budowę Mövenpick Hotel Gdynia
Accor nawiązał współpracę z Grupą Allenort na realizację projektu budowy hotelu Mövenpick…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
25 lat Polskiego Holdingu Hotelowego. Wartość spółki wzrosła do 2,2 mld zł
Historia Polskiego Holdingu Hotelowego liczy 25 lat. W 1998 roku Przedsiębiorstwo…
0 Komentarzy5 Minuty
22 listopada 2023
Szymon Wąsowski nowym dyrektorem hotelu Stradom House w Krakowie
Szymon Wąsowski został nowym dyrektorem operacyjnym pięciogwiazdkowego hotelu Stradom…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
Czarna Góra Resort dołącza do portfolio Sun & Snow
Sun & Snow, operator zarządzający wynajmem ponad 2,5 tys. apartamentów, za sprawą…
0 Komentarzy2 Minuty
17 listopada 2023
IGHP: październik w hotelach słabszy niż rok temu
Wyniki hoteli w październiku były na satysfakcjonującym poziomie, ale wyraźnie słabsze od…
0 Komentarzy5 Minuty
16 listopada 2023
Hotelarze w obliczu podwyżek. Wzrost podatku VAT i droższe wyjazdy
Branża hotelarska w Polsce stoi przed kolejnym wyzwaniem. Po okresie pandemii, który…
0 Komentarzy3 Minuty
14 listopada 2023
Travelist.pl: 60 proc. podróżnych wybiera świąteczny pobyt nad Bałtykiem
Niespełna kilka tygodni dzieli nas od tegorocznych świąt Bożego Narodzenia oraz…
0 Komentarzy4 Minuty
26 października 2023
Nocowanie.pl: wzrost rezerwacji na święta i sylwestra poza domem
Bożonarodzeniowe i sylwestrowe rezerwacje rosną z dnia na dzień. W październiku portal…
0 Komentarzy2 Minuty