Qubus Hotel kusi przerwami lunchowymi
Qubus Hotel od marca 2019 roku wzbogaca swoją ofertę konferencyjną o nowe przerwy lunchowe. Sieć proponuje 3 specjalnie dobrane i skomponowane zestawy menu w atrakcyjnych cenach.
Organizatorzy konwentów czy prelekcji mogą zatem dla swoich Gości wybierać spośród 3 propozycji: Polskiej Klasyki, Włoskich smaków czy FIT. Każda z nich jest wyjątkowa.
Joanna Łuczyńska-Reczek menedżer gastronomii w sieci Qubus Hotel, powiedziała: „Podczas przerwy lunchowej goście mogą spróbować zarówno mniejszych przystawek jak też delikatnych zup, sytych dań głównych oraz pysznych deserów. Nasze potrawy są zawsze świeże, skomponowane przez kucharzy z wieloletnim doświadczeniem. Mało tego przerwy lunchowe możemy serwować zarówno przy małych spotkaniach jak też podawać je w formie bufetowej setkom Gości. Zawsze ładnie skomponowane i przygotowane z oryginalnych receptur dania, z pewnością sprawią że konferencja czy szkolenie będzie pozytywnie wspominane jeszcze długo po zakończeniu.”
Polska Klasyka, to najlepsze regionalne smaki.
Wyśmienite, soczyste mięsa czy tak lubiane polskie pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Smakosze zup mogą wybierać wśród kwaśnicy na żeberkach i delikatnego kremu z buraka z kozim serem. Nie zabraknie także klasycznej sałatki ziemniaczanej, tatara ze śledzia czy pieczonego schabu i rostbefu. Pysznym zakończeniem propozycji Polskiej Klasyki jest tradycyjny krakowski sernik lub kruszaniec z jabłek.
Włoskie smaki, to z kolei ukłon w kierunku kuchni południa. Oryginalne włoskie receptury i produkty z pewnością sprostają wysublimowanym, konferencyjnym gustom. Tu goście posmakują między innymi vitello tonnato, z płatkami pieczonej cielęciny z sosem tuńczykowym, łososia gotowanego w białym winie czy ravioli z serem ricotta i szpinakiem. Oczywiście nie zabraknie topowych włoskich smaków takich jak: mozzarella z pomidorami i bazyliowym sosem pesto, pieczonych pomidorów po toskańsku czy delikatnego Tiramisu z likierem amaretto.
Miłośnicy bardziej zbilansowanej diety, pełnej zdrowych przekąsek i lekkich dań będą z kolei zachwyceni opcją FIT. Znajdują się w niej delikatne mięsa i ryby. Wszystko w towarzystwie świeżych warzyw i owoców. Roladki z indyka ze szpinakiem, łosoś z mango, tatar z warzyw, krem z zielonego groszku czy pierś z kurczaka na gulaszu z ciecierzycy i pomidorów cherry to tylko kilka przykładów konferencyjnych dań FIT. Do tego grillowane bakłażany czy faszerowane cukinie oraz lekki deser w postaci brzoskwiniowego smoothie lub sałatka owocowa. Takie połączenia z pewnością będą cieszyły się uznaniem ze strony gości konferencyjnych.
Qubus Hotel jest członkiem IGHP.
POWIĄZANE WPISY
18 kwietnia 2024
Ibis świętuje 50. urodziny
Dzisiaj portfolio rodziny marek ibis, ibis Styles i ibis Budget tworzy ponad 2,5 tys.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 kwietnia 2024
Travelist wybrał najlepsze hotele w Polsce
Eksperci portalu rezerwacyjnego Travelist.pl oraz goście obiektów hotelowych po raz…
0 Komentarzy2 Minuty
16 kwietnia 2024
Nocowanie.pl: Chorwacja nadal na topie. Polacy planują wakacje mimo wzrostu cen
Dane z serwisu Nocowanie.pl wyraźnie pokazują, że Polacy planują wyjazdy nad Adriatyk na…
0 Komentarzy3 Minuty
16 kwietnia 2024
IGHP: Wielkanoc była dobra, a jeszcze lepiej zapowiada się majówka
W marcu hotele odnotowały wyniki na poziomie lutego i wciąż są one słabsze w porównaniu…
0 Komentarzy8 Minuty
11 kwietnia 2024
Novotel Warszawa Centrum świętuje 50. urodziny
Jeden z największych hoteli Novotel w Europie przez cały rok będzie świętował swój…
0 Komentarzy4 Minuty
4 kwietnia 2024
Marriott International planuje ekspansję na polskim rynku hotelarskim. W najbliższych latach otworzy ponad dziesięć obiektów
Marriott International ogłosił plany rozszerzenia portfolio w Polsce, gdzie w ciągu…
0 Komentarzy2 Minuty
2 kwietnia 2024
Nocowanie.pl: Polacy coraz chętniej wybierają majówkę w górach. Hotelarze mają powody do optymizmu
Zainteresowanie noclegami na majówkę rośnie z dnia na dzień, a liczba rezerwacji sięga…
0 Komentarzy3 Minuty
29 marca 2024
Travelist.pl: tanie wakacje w maju. Polacy chętnie rezerwują urlopy
Jak wynika z danych ekspertów portalu rezerwacyjnego Travelist.pl, jeszcze w marcu długi…
0 Komentarzy4 Minuty
29 marca 2024
Hotelarze spodziewają się najlepszej Wielkanocy od 2019 roku
Nadchodząca Wielkanoc zapowiada się rekordowo nad polskim morzem. Turystów przyciągają…
0 Komentarzy4 Minuty