Sieć A&O wprowadza do oferty automaty z pizzą

Przed A&O Berlin Mitte został zainstalowany pilotażowy automat do pizzy. Zamówienia składane są za pomocą dotykowego ekranu, a pizza jest przygotowywana automatycznie na miejscu. Świeży i chrupiący drożdżowy placek z dodatkami zapakowany w pudełko wychodzi prosto z automatu. Usługa wkrótce ma być dostępna również w innych lokalizacjach A&O.
Obecnie w Berlin Mitte dostępnych jest pięć rodzajów pizz, w tym w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. Ceny wahają się od 6,90 do 11,90 euro. Zadbano również o możliwość wspólnej konsumpcji: automat może przygotowywać dwie pizze na raz.
„Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania. Jesteśmy trochę zaskoczeni sukcesem naszej pizzy z automatu. Wyprzedaliśmy wszystko już w pierwszy weekend” – mówi Phillip Winter, dyrektor ds. marketingu a&o Hotels.
Z usługi korzystają zarówno goście hostelowi, jak i sąsiedzi oraz przechodnie – automat sprzedaje kilkaset pizz tygodniowo. Dodatkowo, automat wysyła wiadomości tekstowe i mailowe do zespołu A&O, gdy tylko pizze się wyczerpią. Wstępne zamawianie posiłku można również złożyć za pośrednictwem aplikacji.
Pilotażowy automat z pizzą w A&O Berlin Mitte jest prawdopodobnie początkiem dalekosiężnej współpracy: maszyna jest obecnie wypożyczona, a faza testowa zaplanowana jest do kwietnia. Jednak automat może w przyszłości pojawić się przed każdym A&O.
Duża różnorodność gości – duża różnorodność w cateringu?
Rodziny, klasy szkolne, kluby sportowe, pary, osoby podróżujące samotnie, seniorzy, backpackersi, wypady na miasto czy podróże służbowe – różnorodność gości A&O jest duża.
„Dostosowujemy naszą ofertę do potrzeb naszych klientów i zawsze staramy się proponować nowe pomysły i zaskakiwać. Na przykład wprowadziliśmy specjalne urozmaicone oferty śniadaniowe dla dzieci, a austriackie A&O zostało właśnie przetestowane pod kątem kuchni wegetariańskiej – i zajęło trzecie miejsce w kategorii „hotel miejski”” – dodaje Phillip Winter.
POWIĄZANE WPISY
5 grudnia 2025
Triverna.pl: Rekordowy grudzień w hotelach. Najwyższe ceny w górach
Z danych portalu Triverna.pl wynika, że grudzień w polskich hotelach zapowiada się…
0 Komentarzy3 Minuty
5 grudnia 2025
Profitroom: Podlaskie hotele odnotowują 50,4 proc. wzrost rezerwacji. Na wynik wpływa Podlaski Bon Turystyczny
Według danych Profitroom liczba rezerwacji hotelowych w województwie podlaskim w okresie…
0 Komentarzy3 Minuty
5 grudnia 2025
Sopocka Organizacja Turystyczna zaprasza do udziału w „Sopockich Perłach”
Sopocka Organizacja Turystyczna rozpoczyna siódmą edycję konkursu „Sopockie Perły”.…
0 Komentarzy1 Minuty
5 grudnia 2025
Sezon narciarski w Wiśle otwarty. Skolnity gotowy na narciarzy
Sezon narciarski na stacji Skolnity w Wiśle rozpocznie się dziś, 5 grudnia, o godzinie…
0 Komentarzy1 Minuty
4 grudnia 2025
Travelist.pl rusza z zimowym konkursem fotograficznym
Travelist.pl uruchomił konkurs fotograficzny „Jedź na ferie - wygraj wakacje”, w którym…
0 Komentarzy2 Minuty
4 grudnia 2025
Accor mianuje Karelle Lamouche CEO na Europę i Afrykę Północną
Grupa hotelowa Accor ogłosiła powołanie Karelle Lamouche na stanowisko CEO…
0 Komentarzy2 Minuty
3 grudnia 2025
Rusza 8. edycja konkursu fotograficznego #LubelskieTravel
Lubelska Regionalna Organizacja Turystyczna otwiera nabór do kolejnej edycji konkursu…
0 Komentarzy1 Minuty
3 grudnia 2025
WP Holding sprzedaje Fluege.de chińskiej grupie Tongcheng Travel
Fluege.de ma nowego właściciela. WP Holding zawarło umowę sprzedaży Invia Flights Germany…
0 Komentarzy1 Minuty
3 grudnia 2025
ULC rusza z nową edycją kampanii „Nie pakuj się w kłopoty”
Urząd Lotnictwa Cywilnego rozpoczął nową edycję kampanii edukacyjnej „Nie pakuj się w…
0 Komentarzy2 Minuty










