Owady w menu w kołobrzeskim Marine Hotel
![Mrówki w hotelowym daniu archiwum Marine Hotel](https://www.waszaturystyka.pl/wp-content/uploads/2015/10/10a4747ed68e10029a24440c43ae0996.jpg)
Na ostatni weekend października Restauracja Lobster wprowadza specjalne 3-daniowe menu. Główną rolę w nim odegrają owady i nawet menu będzie w formie czarnej muchy.
Goście spędzający weekend w Kołobrzegu będą mieli wyjątkową okazję skosztować potraw z niewielką „domieszką” owadów. Szef Kuchni Marine Hotel***** przygotował frykasy idealnie wpisujące się w atmosferę Halloween, które będą serwowane od piątku do niedzieli w Restauracji Lobster. Kunsztownie skomponowana przystawka, z foie gras, szpikiem oraz czarnymi mrówkami i bułeczkami z pokrzywą wypiekanymi w hotelu, będzie podawana na okrągłej desce. Główne danie to wędzone pęczotto z larwami jedwabnika oraz móżdżkiem cielęcym i grzybami. A na koniec coś słodkiego – pasikoniki w czekoladzie z karmelem i Baileysem.
Mariusz Kucharczak, szef kuchni Marine Hotel, powiedział: „Prawdziwy koneser powinien spróbować wszystkiego i właśnie teraz nadarza się ku temu doskonała sposobność. Warto również wspomnieć o opinii naukowców, którzy uważają, że za kilkanaście lat owady będą głównym składnikiem diety ludzi na ziemi, zatem może warto wybrać się w podróż do przyszłości i poznać jej smak.”
Marini Café również w Halloween zaprasza do przyszłości, ofertując drinki molekularne. Cosmopolitan w formie spaghetti czy Mojito w kapsułce – na pewno znajdą amatorów „procentów” podanych inaczej. Z kawiarni roztacza się piękny widok na plażę, więc warto rozsmakować się w Sex on the Beach w formie galaretki. Nie zabraknie też koktajlu dla najmłodszych – CosmoBlue z kawiorem z grenadyny.
POWIĄZANE WPISY
25 lipca 2024
Rekordowe wyniki a&o w pierwszej połowie roku. Blisko 3 mln noclegów i 10 proc. wzrost przychodów
Sieć hosteli a&o odnotowała 2,98 mln noclegów, co stanowi wzrost o 5 proc. w porównaniu z…
0 Komentarzy3 Minuty
22 lipca 2024
Accor rozszerza portfolio. Mercure Szczyrk Resort nowym członkiem ALL
Accor szykuje otwarcie nowego obiektu w Polsce – Mercure Szczyrk Resort. Hotel, liczący…
0 Komentarzy2 Minuty
17 lipca 2024
Trendy w hotelarstwie: goście chcą spersonalizowanych wrażeń oraz instagramowych momentów
Właściciele hoteli stale poszukują sposobów na poprawę obsługi gości, by sprostać ich…
0 Komentarzy6 Minuty
17 lipca 2024
Hotel Arche Fabryka Samolotów w Mielnie – nowa miejscówka na mapie MICE
Rok po otwarciu Hotel Arche Fabryka Samolotów w Mielnie udostępnia nową przestrzeń…
0 Komentarzy8 Minuty
11 lipca 2024
IGHP: czerwcowe obłożenie w hotelach niższe niż rok temu
W czerwcu hotele odnotowały gorsze obłożenie w porównaniu do zeszłego roku – wynika z…
0 Komentarzy6 Minuty
11 lipca 2024
Nowy hotel Campanile otwarty na warszawskim Żeraniu
Campanile Warszawa Północ to obiekt zlokalizowany przy ul. Modlińskiej 15a w Warszawie, w…
0 Komentarzy1 Minuty
10 lipca 2024
Rafał Kincer nowym prezesem zarządu PHH
W dniu 15 lipca 2024 roku funkcję prezesa zarządu Polskiego Holdingu Hotelowego sp. z…
0 Komentarzy1 Minuty
8 lipca 2024
Nocowanie.pl: muzyczne gwiazdy przyciągają tłumy i podnoszą ceny noclegów
Im większe gwiazdy, tym droższe noclegi. Sezon festiwalowy w pełni, a wraz z nim rosną…
0 Komentarzy5 Minuty
1 lipca 2024
Nocowanie.pl: Mocny start wakacji i tłumy urlopowiczów
Polacy tłumnie ruszyli na wakacje. Zainteresowaniem cieszy się Kołobrzeg, Jastarnia i…
0 Komentarzy4 Minuty