Nowy Radisson Blu Hotel otwarty w Sopocie

Nowy hotel sieci Radisson Blu w Sopocie
Hotel Radisson Blu Sopot od frontu/fot. archiwum Radissona

Radisson Blu Hotel, Sopot, czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany został w spokojnej części Sopotu ubarwionej zielenią Sopockich Błoni, w odległości zaledwie 250 metrów od plaży.

W hotelu znajduje się 219 komfortowych pokoi w autorskich aranżacjach z doskonałą akustyką i łóżkami o ponadstandardowej długości 210 cm. Kolorystyka i elementy wykończenia wnętrz są inspirowane naturą – piaskiem i morską wodą – z materiałami przepalonymi słońcem czy wręcz wysuszonymi nadmorskim wiatrem. We wnętrzach dominują kolory ziemi, przełamane kontrastowymi akcentami i detalami.
Hotelowe ogrody przeplatają się z Sopockimi Błoniami, czyli terenami rekreacyjnymi.
Na wyciągnięcie ręki dostępne są wszystkie atrakcje Sopotu – najdłuższe drewniane molo w Europie słynny Monciak znajdują się w zasięgu spacerowym. Lokalizacja w sercu metropolii ułatwia też szybki dojazd do zabytkowej części Gdańska z ulicą Długą, Fontanną Neptuna czy Bazyliką Mariacką.

Do dyspozycji gości pozostaje strefa Wellness&Spa Clinic z 12 gabinetami oferującymi różnorodne metody pielęgnacji i kosmetologii. Regenerację zapewniać będzie również strefa basenowa z wannami  do hydromasażu, basenem pływackim oraz saunarium, a także profesjonalna przestrzeń fitness czy Yoga House.

Katarzyna Dowgiałło-Edel, dyrektor Radisson Blu Hotel, Sopot, powiedziała: “Zależało nam na funkcjonalności i kompleksowości usług przy jednoczesnym zachowaniu intymności i komfortu wypoczynku naszych gości. Szczególnie dbamy o najmłodszych gości – począwszy od specjalnego wyposażenia i akcesoriów, poprzez dedykowane menu i atrakcyjne animacje, aż po pakiety sprzyjające wypoczynkowi rodzinnemu.”

Ofertę uzupełnia restauracja ze śródziemnomorskim menu. W serwowanych daniach nie brakuje aromatycznych ziół, warzyw i owoców pochodzących z hotelowych upraw, a także świeżych ryb z Bałtyku. Na gości czekają także produkty wytwarzane na miejscu, m.in. wędliny, ciasta i pieczywo, a całość dopełnia wino Château Isolette produkowane we własnej winnicy w Dolinie Rodanu.

Hotel dysponuje największą przestrzenią konferencyjną w Trójmieście z oryginalnie zaprojektowanym, multifunkcjonalnym pawilonem koncertowo-muzycznym, umożliwiającym organizację wydarzeń nawet dla tysiąca uczestników.

Katarzyna Dowgiałło–Edel dodała: “Zależy nam, aby Radisson Blu Hotel, Sopot tętnił życiem przez cały rok jako ważny punkt na biznesowej, kulturalnej i gastronomicznej mapie Trójmiasta. Infrastruktura i obiekty działające w ramach kompleksu hotelowego służyć mają nie tylko naszym gościom, ale również mieszkańcom całej metropolii, z myślą o których tworzymy ofertę czasu wolnego.”