Nowe menu w Qubus Hotel

Sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. Od 12 października, w jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane przez gości na przestrzeni ostatnich dwóch lat.
Menu wchodzi do wszystkich restauracji Qubus Hotel 12 października. Znajdziemy w nim 28 smakowitych propozycji, zarówno przystawek, zup, dań głównych jak i niecodziennych deserów. Dopełnieniem karty są oczywiście wyselekcjonowane wina czerwone i białe, w tym polskie rarytasy: Rondo-Regent i Solaris z winnicy Turnau.
Zupełną nowością jest też menu degustacyjne oparte na polskich daniach. W jednej kwocie goście restauracji, będą mogli spróbować kilku potraw o pomniejszonej gramaturze i tym samym delektować się ich smakiem.
Michał Keil, jeden ze współtwórców nowego menu, powiedział: „Tym razem stawiamy w dużej mierze na polskie akcenty. Oprócz rodowitych borowików i jesiennych owoców, zachęcamy do skosztowania dań z soczystych i pożywnych buraków. Przygotowaliśmy z nich np. krem z kozim serem. Są także pysznym dodatkiem do dania z piersi z kaczki wędzonej drzewem olchowym. Oczywiście ucztę będą mieli także smakosze dań tradycyjnych. Im proponujemy m.in. żurek na maślance, aksamitnego tatara, śledzie po kaszubsku czy wysokojakościowe polskie mięsa i ryby w tym polędwiczkę z dzika z czarną soczewicą i czekoladą, grillowany schab z kością podany z pierogami z kaszą gryczaną i borowikami czy sandacza z kurkami i ogórkiem kiszonym.”
W karcie znajdą się także niecodzienne propozycje jak ragout z ośmiornicy, grillowane krewetki, zupa z soczewicy z twarogiem i pieczonym łososiem czy pierogi z kaczką. Nie zabraknie też jednych z najpopularniejszych dań w karcie czyli steku z tuńczyka z makaronem pszenno-gryczanym, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i szpinakiem oraz steku z Angusa podawanego z pieczonym ziemniakiem i twarogiem, z dodatkiem szczypioru, szparagów, cebuli i boczku.
Mariusz Tkaczyk, współtwórca nowego menu Qubus Hotel, dodał: “Przygotowaliśmy również oryginalne desery na słodkie zakończenie uczty w naszych restauracjach. Do wyboru będą 3 jesienne propozycje m.in. podawany na gorąco kruszaniec z jabłek pod delikatną bezą, z dodatkiem lodów waniliowych, carpaccio ze śliwek podane z delikatną rurką włoską z kremem oraz deser, do którego wróciliśmy po latach i który cieszył się ogromnym zainteresowaniem naszych gości, czyli domowe lody makowe z biszkoptem czekoladowym, białą czekoladą i musem malinowym.”
Hotele Qubus są członkiem IGHP
POWIĄZANE WPISY
7 grudnia 2023
B&B Hotels: cztery nowe hotele i 40 proc. wzrost w Polsce w 2023 roku
Wdrożenie nowej strategii rozwoju, nowe hotele na mapie Polski, podjęcie dialogu z branżą…
0 Komentarzy5 Minuty
5 grudnia 2023
Bezpłatny wyjazd z Airbnb. „Szukamy elfów do pracy na Poczcie Głównej Świętego Mikołaja“
W okolicach nadchodzących świąt Bożego Narodzenia Poczta Główna Świętego Mikołaja w…
0 Komentarzy5 Minuty
30 listopada 2023
Grupa Accorinvest kontynuuje ekspansję w Polsce. Powstaje nowy hotel w Krakowie
Grupa AccorInvest, będąca właścicielem Orbis S.A. oraz inwestorem, operatorem i…
0 Komentarzy1 Minuty
29 listopada 2023
Accor i Grupa Allenort podpisują umowę na budowę Mövenpick Hotel Gdynia
Accor nawiązał współpracę z Grupą Allenort na realizację projektu budowy hotelu Mövenpick…
0 Komentarzy2 Minuty
29 listopada 2023
25 lat Polskiego Holdingu Hotelowego. Wartość spółki wzrosła do 2,2 mld zł
Historia Polskiego Holdingu Hotelowego liczy 25 lat. W 1998 roku Przedsiębiorstwo…
0 Komentarzy5 Minuty
22 listopada 2023
Szymon Wąsowski nowym dyrektorem hotelu Stradom House w Krakowie
Szymon Wąsowski został nowym dyrektorem operacyjnym pięciogwiazdkowego hotelu Stradom…
0 Komentarzy2 Minuty
21 listopada 2023
Czarna Góra Resort dołącza do portfolio Sun & Snow
Sun & Snow, operator zarządzający wynajmem ponad 2,5 tys. apartamentów, za sprawą…
0 Komentarzy2 Minuty
17 listopada 2023
IGHP: październik w hotelach słabszy niż rok temu
Wyniki hoteli w październiku były na satysfakcjonującym poziomie, ale wyraźnie słabsze od…
0 Komentarzy5 Minuty
16 listopada 2023
Hotelarze w obliczu podwyżek. Wzrost podatku VAT i droższe wyjazdy
Branża hotelarska w Polsce stoi przed kolejnym wyzwaniem. Po okresie pandemii, który…
0 Komentarzy3 Minuty