Druga edycja „Dni Hiszpanii Tapas & Fiesta” już od 27 października w Hali Gwardii w Warszawie

Od 27 do 30 października w Hali Gwardii w Warszawie odbędą się „Dni Hiszpanii Tapas & Fiesta II”. W trakcie festiwalu odbędą się m.in. spotkania biznesowe, prezentacje regionów hiszpańskich oraz warsztaty kulinarne.

Czwartek to dzień poświęcony spotkaniom biznesowym. Dzięki Hiszpańsko-Polskiej Izbie Gospodarczej będzie możliwa okazja do nawiązania nowych kontaktów z partnerami z Iberii. To doskonały moment na przegląd nieruchomości w hiszpańskiej części półwyspu Iberyjskiego, a także nawiązanie współpracy turystycznej.

Aby dołączyć do festiwalu wystarczy dokonać rejestracji:

https://biznesday.konfeo.com – dzień biznesowy (degustacja wina, paelli, prezentacje).

https://phchamber.konfeo.com – spotkanie z przedstawicielami Polsko-Hiszpańskiej Izby Gospodarczej (płatne 80 zł brutto).

Dla amatorów doskonałej zabawy, na wieczór organizatorzy przygotowali halloween po meksykańsku, czyli Dia de Los Muertes, które poprowadzi DJ Ibiza Boy. To nie jest zwyczajny wieczór, zatem wszyscy są zaproszeni do zabawy w przebraniach. W trakcie odbędzie się konkurs na najlepszy kostium.

Spotkania, warsztaty kulinarne i prezentacje

W piątek festiwal uświetni swoją osobą znany i popularny kucharz – Robert Makłowicz.

Podczas całego weekendu odbędą się prezentacje regionów turystycznych Hiszpanii takich jak, Wyspy Kanaryjskie, Andaluzja, Madryt. Turystycznymi gośćmi spotkania będą lokalny przewodnik po Hiszpanii Anna Marchlik oraz organizatorzy Hiszpania de Luxe Travel oraz Top Touristik.

W piątkowe popołudnie zaplanowane jest spotkanie fanów Camino de Santiago wraz z prezentacją książki i panelem tematycznym prowadzonym przez Piotra Roszaka. Nie zabraknie punktu informacyjnego dla chętnych do wyjazdu. Aby wziąć udział w panelu należy dokonać rejestracji: https://caminodesantiago.konfeo.com

W trakcie festiwalu odbędą się warsztaty kulinarne, podczas których będzie okazja poznać tradycyjne hiszpańskie składnik jak; Pimientos de Padron, Chorizo a la Sidra, Gambas pil-pil, jamon, chorizo, queso curado i inne, aby przygotować najlepsze tapas, które natychmiast przenoszą na słoneczny Półwysep Iberyjski. Warsztatom będzie towarzyszył kieliszek najlepszego wina specjalnie wybranego na tę okazję przez sommeliera Campo Viejo Rioja.

Atrakcje dla najmłodszych

Najmłodsi będą mogli cieszyć się specjalnie przygotowanymi dla nich animacjami takimi jak nauka Paso Doble czy też robienie nietoperzy z balonów oraz rozbijanie piniaty i nauka hiszpańskiego. W sobotę odbędzie się rodzinny konkurs na najładniejszą dynię.

W ostatni dzień wydarzenia tj. w niedzielę 30 października w godzinach 10:00-15:00 organizatorzy zapraszają na Wielki Pojedynek Kucharzy – czyli konkurs na najlepsze tapasy. Główną nagrodą w konkursie będzie siedmiodniowy pobyt z przelotem, zakwaterowaniem oraz odwiedzaniem najlepszych restauracji w hiszpańskim Burgos.

Pierwszy Festiwal Hiszpański Tapas&Fiesta w Warszawie