Daiva Maciule dyrektorem generalnym hotelu Mercure Warszawa Grand.

archiwum Accor

Daiva Maciule przygodę z grupą Accor/Orbis rozpoczęła w 2005 roku jako kelnerka w Novotel Vilnius Centre. W kolejnych latach pracowała w tym hotelu jako kierownik restauracji, kierownik gastronomii i dyrektor operacyjny.

W 2014 roku została dyrektor generalną czterogwiazdkowego hotelu Mercure Marijampole. W 2016 roku przeniosła się do Polski, by objąć stanowisko dyrektor generalnej hotelu Mercure Gdynia Centrum, w którym z sukcesem zakończyła proces rebrandingu. Daiva Maciule jest absolwentką Litewskiego Uniwersytetu Nauk Edukacyjnych oraz Studiów Podyplomowych Uniwersytetu Łódzkiego (udział w programie Top Talent Hotel Management organizowanym przez Accor). Na Uniwersytecie Zarządzania i Ekonomii na Litwie (ISM) zrealizowała program Strategii i Marketingu. Daiva Maciule w 2018 roku ukończyła IHMP – International Hospitality Management Program (Accor Académie / ESSEC Business School). Prywatnie jest miłośniczką podróżowania, aktywnego trybu życia, różnych dyscyplin sportowych (w tym sportów ekstremalnych) i dobrego wina – uczęszczała do Szkoły Sommelierów.

Czterogwiazdkowy hotel Mercure Warszawa Grand zlokalizowany jest w centrum miasta, w prestiżowej lokalizacji w otoczeniu ministerstw i ambasad, pośród znanych domów mody i restauracji. Komfortowe pokoje (299) w połączeniu z profesjonalną obsługą i znakomitą kuchnią w restauracji Winestone to idealne miejsce dla gości podróżujących w celach biznesowych oraz tych, którzy spędzają w stolicy wolny czas. Hotel ma 9 sal konferencyjnych, w tym salę Olimp z panoramicznym widokiem na Warszawę z 10 piętra.