W Novotelu – bar i restauracja w jednym
NOVO2 to innowacyjne połączenie baru oraz restauracji, które od czerwca będzie działało w czterech hotelach w Polsce.
Światowa marka Novotel o międzynarodowych standardach, po modernizacji pokoi oraz powierzchni ogólnodostępnych, postanowiła skupić się na odświeżeniu oferty gastronomicznej.
W swoim założeniu projekt NOVO2 to specjalnie zaaranżowana nowoczesna i wygodna przestrzeń, która stanowi swoistą lożę gromadzącą w sobie życie hotelowe, stając się atrakcyjnym uzupełnieniem lobby. NOVO2 opiera się na 3 wartościach: VITALITY(Zdrowie), nawiązuje do istniejących już prozdrowotnych i zgodnych ze środowiskiem rozwiązań w hotelach Novotel (takich jak m.in. projekt Planet 21, stworzenie stref 100% wolnych od dymu tytoniowego czy oferta In Balance by Novotel) poprzez dobór materiałów i produktów ekologicznych czy zdrowe i zbilansowane menu. Dzięki założeniu CONNECT- AINMENT (Rozrywka) każdy gość przebywający w NOVO2 będzie się czuł dobrze i swobodnie, co zapewnia międzynarodowy wystrój i kuchnia, która wedle IMAGINATION (Inspiracje) da możliwość poznawania wyjątkowych smaków z całego świata prezentując tym samym najciekawsze kulinarne trendy na talerzu. Goście hoteli Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław już od czerwca będą mogli przekonać się o wyjątkowym charakterze NOVO2.
Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, dającą więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter podkreślają z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś wygodne kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę. Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność, nawiązująca do wartości – IMAGINATION.
Kluczowe filary konceptu (VITALITY, CONNECT-AINMENT i IMAGINATION) będą miały swoje odzwierciedlenie w znanych na całym świecie potrawach. W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger NOVO2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta oferować będzie międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę (dobór naturalnych produktów i rekomendowanych dostawców), dania bezglutenowe oraz wegetariańskie (część z propozycji dostępna będzie również w usłudze room-service).
POWIĄZANE WPISY
29 kwietnia 2024
Travelist.pl: majówka 2024 – jest taniej niż rok temu
Polacy planują spędzić majówkę poza domem. Termin, który cieszył się dużym…
0 Komentarzy3 Minuty
26 kwietnia 2024
Triverna: w majówkę chcemy wypoczywać w Polsce
Wystarczą trzy dni urlopu, by majowy urlop trwał dziewięć dni. Według badania…
0 Komentarzy1 Minuty
23 kwietnia 2024
Marriott International: planujemy blisko 100 konwersji i adaptacji hoteli w Europie do 2026 roku
Podczas Międzynarodowego Forum Inwestycji Hotelarskich w Berlinie Marriott International,…
0 Komentarzy3 Minuty
18 kwietnia 2024
Ibis świętuje 50. urodziny
Dzisiaj portfolio rodziny marek ibis, ibis Styles i ibis Budget tworzy ponad 2,5 tys.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 kwietnia 2024
Travelist wybrał najlepsze hotele w Polsce
Eksperci portalu rezerwacyjnego Travelist.pl oraz goście obiektów hotelowych po raz…
0 Komentarzy2 Minuty
16 kwietnia 2024
Nocowanie.pl: Chorwacja nadal na topie. Polacy planują wakacje mimo wzrostu cen
Dane z serwisu Nocowanie.pl wyraźnie pokazują, że Polacy planują wyjazdy nad Adriatyk na…
0 Komentarzy3 Minuty
16 kwietnia 2024
IGHP: Wielkanoc była dobra, a jeszcze lepiej zapowiada się majówka
W marcu hotele odnotowały wyniki na poziomie lutego i wciąż są one słabsze w porównaniu…
0 Komentarzy8 Minuty
11 kwietnia 2024
Novotel Warszawa Centrum świętuje 50. urodziny
Jeden z największych hoteli Novotel w Europie przez cały rok będzie świętował swój…
0 Komentarzy4 Minuty
4 kwietnia 2024
Marriott International planuje ekspansję na polskim rynku hotelarskim. W najbliższych latach otworzy ponad dziesięć obiektów
Marriott International ogłosił plany rozszerzenia portfolio w Polsce, gdzie w ciągu…
0 Komentarzy2 Minuty