Targi EuroGastro i WorldHotel w jednym miejscu

Na początku kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Obie imprezy targowe w tym samym miejscu i czasie to pełny dostęp do najnowszej oferty z branży hotelarskiej, gastronomicznej oraz cateringowej.
Już za niecałe trzy miesiące na 12 tys. mkw. powierzchni ekspozycyjnej będzie miało miejsce największe w Polsce wydarzenie branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej. Warto wykorzystać tę okazję, by nawiązać wartościowe kontakty biznesowe i w jednym miejscu zapoznać się z pełną ofertą dla tego sektora. Targi EuroGastro oraz WorldHotel odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Ekspozycje targowe obu wydarzeń umożliwią zapoznanie się z najnowszymi rozwiązaniami niezbędnymi do aranżacji lokali gastronomicznych oraz obiektów noclegowych.
Wystawcy Targów EuroGastro przedstawią całościową ofertę wyposażenia zaplecza kuchennego dla restauracji, kawiarni, piekarni, cukierni, lodziarni, barów, małej gastronomii, pubów czy pizzerni, jak też punktów zbiorowego żywienia. Poza niezbędną infrastrukturą firmy zaproponują pełen asortyment produktów i półproduktów spożywczych koniecznych do stworzenia odpowiedniego menu. Znajdą się tam świeże ryby, owoce morza, mięsa, wędliny, warzywa, zioła, przyprawy i nabiał, jak też wyroby słodkie i słone, świeże i mrożone do częściowego lub pełnego wypieku. Targi EuroGastro to także wachlarz napojów, w tym najlepszych gatunków kaw, smakowych gorących czekolad, naturalnych soków, wód mineralnych, herbat, a także alkoholi.
Z kolei w części Targów WorldHotel zainteresowani znajdą wszystko, co potrzebne by wyposażyć pokoje hotelowe, recepcje, centra konferencyjne, ośrodki SPA & wellness. Wystawcy zaprezentują m.in. meble, oświetlenie, tekstylia hotelowe i elementy wystroju wnętrz. Nie zabraknie rozwiązań informatycznych, systemów zarządzania hotelem, automatyki budynkowej czy środków zapewniających czystość. Ofertę uzupełnią usługi projektowe oraz infrastruktura rekreacyjna.
Obu wydarzeniom będą towarzyszyć konkursy kulinarne organizowane przez znanych szefów kuchni. Łączą one wiedzę i doświadczenie autorytetów kulinarnych z nowym odważnym spojrzeniem młodych kucharzy. Podczas najbliższej edycji odbędzie się „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, a także „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa. Lokalne smaki z kolei zostaną przybliżone w konkursie organizowanym przez Kubę Korczaka „Produkt regionalny – Mistrzostwa kulinarne im. Hanny Szymanderskiej” oraz „Smakach dziczyzny” Artura Świerżewskiego. Nie zabraknie też zmagań młodych baristów, którzy staną w szranki w Olimpiadzie Kawy i Finale Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych. Emocje, które towarzyszą konkursom, zaskakujące koncepcje i odkrywanie nowych smaków tworzą ogromną dawkę pozytywnej energii, która co roku kreuje wyjątkową atmosferę targów.
Natomiast merytoryczne szkolenia i konferencje w programach Targów EuroGastro oraz WorldHotel zapewnią słuchaczom solidną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym, która zaprocentuje w codziennej pracy.
Zgodnie z przewidywaniami ekspertów z firmy PMR dynamika rynku HoReCa w 2016 roku wyniesie 5,4 proc., a jego wartość sięgnie 26,2 mld zł. Jest to spowodowane m.in. zmianą trybu życia Polaków, którzy są bardziej skłonni do korzystania z usług gastronomicznych, a także wzrostem dochodu rozporządzalnego. Jednocześnie z danych Eurostatu zebranych podczas badań budżetów domowych wynika, że Polacy przeznaczają jedynie 3,2 proc. na usługi hotelowe i restauracyjne. W związku z tym, że trendy w Polsce są identyczne jak w krajach zachodnich, można oczekiwać wzrostu wartości poziomu wydatków na te usługi. Statystyczny Niemiec z budżetu domowego wydaje na nie 5,3 proc., Słowak 5,4 proc., a Czech 8,4 proc..
Rejestracja online już dostępna
Rejestracji na Targi EuroGastro oraz WorldHotel można już dokonać wypełniając formularz, który znajduje się na stronach: www.eurogastro.com.pl lub www.worldhotel.pl. Obejmuje ona wstęp na oba wydarzenia. Dla klientów biznesowych organizator przewidział 50 proc. zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online do 3 kwietnia 2017 roku.
POWIĄZANE WPISY
24 lipca 2025
Zatorland zyskuje na popularności wśród Czechów i Słowaków
Zatorland, jeden z najczęściej odwiedzanych parków rozrywki w Małopolsce, od lat…
0 Komentarzy2 Minuty
23 lipca 2025
Gniezno: widowisko „Milenium Koronacji Bolesława Chrobrego” przyciągnie 12 tys. widzów
Obudzony z martwych Bolesław Chrobry zagra ze śmiercią w kości. 12 tysięcy widzów będzie…
0 Komentarzy1 Minuty
22 lipca 2025
Kasprowy Wierch – praktyczny przewodnik na sezon letni
W sezonie letnim Kasprowy Wierch pozostaje jednym z najważniejszych punktów na…
0 Komentarzy3 Minuty
21 lipca 2025
POT będzie promował turystykę na Pol’and’Rock Festival 2025
Podczas tegorocznego Pol’and’Rock Festival w Czaplinku, Polska Organizacja Turystyczna…
0 Komentarzy3 Minuty
16 lipca 2025
Piotr Borys o planie na 9,5 proc. PKB z turystyki. „Zmieniamy system zarządzania turystyką” [WYWIAD]
Dyskusja o wprowadzeniu opłaty turystycznej w Polsce wciąż trwa i – jak zapewnia Piotr…
0 Komentarzy22 Minuty
13 sierpnia 2025
Enter Air: pracownicy organizują się w ogólnokrajowy związek zawodowy
8 sierpnia 2025 roku zarząd Enter Air otrzymał informację o rozpoczęciu działalności…
0 Komentarzy2 Minuty
12 sierpnia 2025
ESPT apeluje do premiera o powołanie Rady ds. Turystyki
Europejskie Stowarzyszenie Promocji Turystyki wystosowało do premiera Donalda Tuska…
0 Komentarzy3 Minuty
8 sierpnia 2025
Turystyczne Skarby Małopolski 2025 – startuje VII edycja konkursu!
Małopolska ponownie zaprasza do wspólnego odkrywania najpiękniejszych zakątków regionu!…
0 Komentarzy2 Minuty
8 sierpnia 2025
Zgłoszenia do II edycji Gąsiorów Turystyki do 30 sierpnia 2025 roku
II edycja Gąsiorów Turystyki to kolejna szansa dla młodych, ambitnych profesjonalistów z…
0 Komentarzy2 Minuty
24 lipca 2025
Zatorland zyskuje na popularności wśród Czechów i Słowaków
Zatorland, jeden z najczęściej odwiedzanych parków rozrywki w Małopolsce, od lat…
0 Komentarzy2 Minuty
23 lipca 2025
Gniezno: widowisko „Milenium Koronacji Bolesława Chrobrego” przyciągnie 12 tys. widzów
Obudzony z martwych Bolesław Chrobry zagra ze śmiercią w kości. 12 tysięcy widzów będzie…
0 Komentarzy1 Minuty
22 lipca 2025
Kasprowy Wierch – praktyczny przewodnik na sezon letni
W sezonie letnim Kasprowy Wierch pozostaje jednym z najważniejszych punktów na…
0 Komentarzy3 Minuty
21 lipca 2025
POT będzie promował turystykę na Pol’and’Rock Festival 2025
Podczas tegorocznego Pol’and’Rock Festival w Czaplinku, Polska Organizacja Turystyczna…
0 Komentarzy3 Minuty
16 lipca 2025
Piotr Borys o planie na 9,5 proc. PKB z turystyki. „Zmieniamy system zarządzania turystyką” [WYWIAD]
Dyskusja o wprowadzeniu opłaty turystycznej w Polsce wciąż trwa i – jak zapewnia Piotr…
0 Komentarzy22 Minuty
13 sierpnia 2025
Enter Air: pracownicy organizują się w ogólnokrajowy związek zawodowy
8 sierpnia 2025 roku zarząd Enter Air otrzymał informację o rozpoczęciu działalności…
0 Komentarzy2 Minuty
12 sierpnia 2025
ESPT apeluje do premiera o powołanie Rady ds. Turystyki
Europejskie Stowarzyszenie Promocji Turystyki wystosowało do premiera Donalda Tuska…
0 Komentarzy3 Minuty
8 sierpnia 2025
Turystyczne Skarby Małopolski 2025 – startuje VII edycja konkursu!
Małopolska ponownie zaprasza do wspólnego odkrywania najpiękniejszych zakątków regionu!…
0 Komentarzy2 Minuty
8 sierpnia 2025
Zgłoszenia do II edycji Gąsiorów Turystyki do 30 sierpnia 2025 roku
II edycja Gąsiorów Turystyki to kolejna szansa dla młodych, ambitnych profesjonalistów z…
0 Komentarzy2 Minuty
24 lipca 2025
Zatorland zyskuje na popularności wśród Czechów i Słowaków
Zatorland, jeden z najczęściej odwiedzanych parków rozrywki w Małopolsce, od lat…
0 Komentarzy2 Minuty