Warszawski Intercontinental ma nowego szefa kuchni i kierownika gastronomii
Hotel Intercontinental Warszawa wprowadza zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko kierownika działu gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu.
Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję food & beverage supervisora. Następnie, w 2008 roku przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko food & beverage managera. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie pracował na tym stanowisku przez kolejne 10 lat . W 2022 roku Marcin Lachowicz dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts jako food & beverage manager w Holiday Inn Warsaw City Centre.
Na stanowisku kierownika gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania.
Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat pracy w tym hotelu został mianowany szefem kuchni InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy to objął stanowisko Szefa Restauracji “The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został senior sous chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję szefa kuchni.
Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.
W nowej roli szefa kuchni hotelu InterContinental Warszawa Grzegorz Krupa zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu.
POWIĄZANE WPISY
9 maja 2024
Joanna Czechowska w Polskim Holdingu Hotelowym
Joanna Czechowska z początkiem maja 2024 roku zasiliła szeregi biura komunikacji i PR w…
0 Komentarzy2 Minuty
9 maja 2024
Piłkarskie święto w Niemczech UEFA EURO 2024
Od 14 czerwca do 14 lipca 2024 roku Niemcy będą gościć drużyny i kibiców z 24 drużyn w…
0 Komentarzy3 Minuty
8 maja 2024
Costa Cruises prezentuje nową usługę w przypadku zagubionego bagażu.
Klienci Costa Cruises korzystający z lotu czarterowego armatora otrzymają pomoc w…
0 Komentarzy1 Minuty
8 maja 2024
Urlop w maju lub czerwcu: Mniej all inclusive, więcej zwiedzania.
Urlop poza tradycyjnymi długimi weekendami i ścisłym sezonem wakacyjnym ma co najmniej…
0 Komentarzy4 Minuty
7 maja 2024
GTM Chemnitz: 5 254 spotkań branżowych i 97 proc. pozytywnych opinii
50. workshop Germany Travel Mart (GTM) w Chemnitz było według Niemieckiej Centrali…
0 Komentarzy4 Minuty
29 kwietnia 2024
Niższe ceny w hotelach Grupy PHH z Młodzieżową Kartą EURO26
Od kwietnia posiadacze Młodzieżowej Karty EURO26 mogą uzyskać 10 proc. zniżki na noclegi…
0 Komentarzy1 Minuty
29 kwietnia 2024
Travelist.pl: majówka 2024 – jest taniej niż rok temu
Polacy planują spędzić majówkę poza domem. Termin, który cieszył się dużym…
0 Komentarzy3 Minuty
26 kwietnia 2024
Triverna: w majówkę chcemy wypoczywać w Polsce
Wystarczą trzy dni urlopu, by majowy urlop trwał dziewięć dni. Według badania…
0 Komentarzy1 Minuty
25 kwietnia 2024
Pierwsza Noc Muzeów w Sopocie już 18 maja
18 maja odbędzie się pierwsza Noc Muzeów w Sopocie. Sopocka Organizacja Turystyczna, we…
0 Komentarzy1 Minuty