Woda Cafe – kiedy teoria zamienia się w praktykę

Hydropolis - Woda Cafe
Fot. Materiały prasowe

Czy wiesz, że wybierając kranówkę zamiast wody butelkowanej w twoim portfelu może zostać niemal 1 400 zł rocznie? Wystarczy, że codziennie pijesz 2 litry wody. Co więcej oszczędzisz środowisku 26 kg plastiku. W Woda Cafe już o tym wiemy. Dlatego tutaj pijemy kranówkę, dostarczaną przez wrocławskie wodociągi.

Kalkulator oszczędności dostępny jest na stronie kampanii #PijKranówkę (www.pijkranowke.pl), którą prowadzi Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji we Wrocławiu. Jednocześnie spółka realizuje swoją misję ekologiczną w centrum wiedzy o wodzie Hydropolis. A tam działa również bistro Woda Cafe, które jest doskonałym przykładem na to, jak przełożyć wiedzę teoretyczną na praktykę. Picie kranówki, segregowanie śmieci, szanowanie wody, rezygnacja z plastiku, dbałość o pochodzenie i sposób uprawy wykorzystywanych produktów, szczególnie tych lokalnych – to wyrazy troski o planetę. To codzienność w Woda Cafe, która może stać się inspiracją dla każdej firmy, instytucji czy organizacji. Bistro prowadzone przez Mateusza Zielonkę, zwycięzcę szóstej edycji programu MasterChef, zachęca do świadomej konsumpcji w stylu less waste. To także pyszna przygoda – zdrowe, ekologiczne produkty sezonowe, roślinne menu. Czego chcieć więcej?

Hydropolis - Woda Cafe
Fot. Materiały prasowe

Ekologiczne podejście i te same zasady, co w Woda Cafe, towarzyszą również organizacji eventów w należącym do wrocławskich wodociągów Hydropolis. „Zielone wydarzenia” to edukacja w praktyce, czyli taka, jaką centrum ceni sobie najbardziej. W nowoczesnych wnętrzach Stref: Wejścia, Relaksu i Stanów Wody zorganizujesz niezapomniane wydarzenie z pełną dbałością o środowisko. Decydując się na współpracę z Hydropolis, można mieć pewność, że wydarzenie będzie spójne z misją tego miejsca, a zatem przyjazne środowisku.

Materiał przygotowany we współpracy z Hydropolis