Weekend portugalski w Warszawie. Czwarta edycja już od 16 czerwca w Hali Gwardii

Od 16 do 18 czerwca w Hali Gwardii w Warszawie odbędzie się czwarta edycja Weekendu Portugalskiego, zorganizowanego przez Atlantika i Portugalia Gourmet. Tegoroczne wydarzenie ma na celu promocję różnorodności kulturalnej i kulinarnej Portugalii ze szczególnym naciskiem na archipelag Madery.

Weekend Portugalski ma na celu promocję kulturalnej i gastronomicznej różnorodności Portugalii. W tym roku szczególny nacisk położony zostanie na archipelag Madery, promując go jako miejsce wyjazdów turystycznych i wprowadzając po raz pierwszy na polski rynek produkty charakterystyczne dla tego regionu.

W ramach wydarzenia odbędą się m.in. Festiwal Enoturystyki połączony z degustacją win, warsztaty kulinarne, koncerty muzyki na żywo, zajęcia dla rodzin, a także konkursy z możliwością wygrania wyjazdów do Portugalii. Ponadto odwiedzający będą mogli spróbować lokalnych potraw, takich jak bolo do caco, bolo de mel, poncha – lokalny drink na bazie rumu, a także maderskich win. Będzie to również szansa na kupienie regionalnych produktów.