W środę startują targi EuroGastro

Podczas najbliższej edycji EuroGastro, swoją ofertę zaprezentuje 278 wystawców z 14 krajów.
19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Konkursy
Robert Sowa, Teo Vafidis, Marcin Budynek i Artur Świerżewski zorganizują konkursy i pokazy kulinarne, które uświetnią Targi EuroGastro. Pod okiem mistrzów kuchni adepci sztuki kulinarnej pokażą swoje umiejętności, a dla widzów będzie to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów. Eksperci wyłonią również najlepszych baristów, którzy staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, którą Apro Trade/ Akademia Kawy® organizuje we współpracy z firmą MT Targi Polska, gospodarzem targów.
Natomiast mistrzowie cukiernictwa, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała, przygotują czekoladowe statuetki „Nurka Bojowego JW GROM”, które zostaną zlicytowane w aukcji na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. Aukcja odbędzie się 26 marca o godzinie 13.00, a w licytacji może wziąć udział każdy uczestnik Targów EuroGastro. Zebrane fundusze zasilą Fundację, której celem jest organizowanie pomocy dla weteranów, żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych i ich rodzin, którzy wymagają wsparcia w przypadku ciężkiej choroby, wypadków losowych powiązanych z wykonywaną służbą czy trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej.
Nauka
Podczas EuroGastro goście będą mieli okazję skorzystać ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”, „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!”, „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”, „Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”, „Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020″ oraz „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej”.
POWIĄZANE WPISY
5 grudnia 2025
Mazowsze pełne legend – odkryj trzy zamki, które pokochają dzieci
Mazowsze skrywa wiele miejsc owianych fascynującymi legendami, które potrafią pobudzić…
0 Komentarzy6 Minuty
5 grudnia 2025
Profitroom: Podlaskie hotele odnotowują 50,4 proc. wzrost rezerwacji. Na wynik wpływa Podlaski Bon Turystyczny
Według danych Profitroom liczba rezerwacji hotelowych w województwie podlaskim w okresie…
0 Komentarzy3 Minuty
4 grudnia 2025
Nowy Targ – stolica Podhala pełna atrakcji
Nowy Targ to górska stolica Podhala, malowniczo położona nad Białym i Czarnym Dunajcem. Z…
0 Komentarzy4 Minuty
3 grudnia 2025
Mazowieckie city breaks – odkryj Radom, Płock, Siedlce i Żyrardów
Jesień i zima to idealny moment, aby spojrzeć na Mazowsze z innej, mniej oczywistej…
0 Komentarzy8 Minuty
28 listopada 2025
Magdalena Krucz rekomendowana na prezeskę POT
Proces wyboru nowego prezesa Polskiej Organizacji Turystycznej wciąż trwa, a branża…
0 Komentarzy1 Minuty
28 listopada 2025
Niemcy częściej wybierają Polskę. Dane DRV wskazują na wyraźny wzrost zainteresowania
Niemieccy turyści coraz częściej wybierają Polskę jako cel podróży. Dane Deutscher…
0 Komentarzy2 Minuty
25 listopada 2025
Opole zapowiada świąteczny jarmark i nowe atrakcje
Tegoroczny Jarmark Bożonarodzeniowy w Opolu wystartuje 28 listopada i potrwa do 23…
0 Komentarzy1 Minuty
25 listopada 2025
Kasina Ski&Bike otwiera sezon narciarski
Kasina Ski&Bike jako pierwszy ośrodek Grupy Pingwina rozpoczęła sezon narciarski,…
0 Komentarzy1 Minuty
17 listopada 2025
Dolnośląska Organizacja Turystyczna prezentuje nowy spot – Dolny Śląsk Travel
Dolnośląska Organizacja Turystyczna zaprezentowała nowy spot promocyjny „Dolny Śląsk…
0 Komentarzy2 Minuty










