Nowi szefowie kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum

Do zespołu restauracji hotelu Novotel Warszawa Centrum dołączyli Shehab Abdelaziz, który będzie pełnił rolę Executive Chefa oraz Adam Majewski, obejmujący stanowisko Head Chefa.
Funkcję Executive Chefa będzie pełnił pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem nabytym w 5-gwiazdkowych hotelach i na luksusowych statkach wycieczkowych. Jego przygoda kulinarna rozpoczęła się, gdy miał zaledwie 9 lat, a następnie była kontynuowana podczas studiów w Wyższym Instytucie Hotelarstwa i Turystyki w Kairze. Shehab Abdelaziz może poszczycić się także certyfikatem Chef de Cuisine American Culinary Federation oraz SBN Culinary Operation – Chef De Cuisine.
Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie Hotelu Intercontinental w Warszawie. Jego talent został zauważony i dołączył do zespołu przygotowującego otwarcie pierwszego hotelu marki Hilton w Polsce. Następnie piastował stanowisko Executive Sous Chef w Irlandii.
Dzięki znajomości Fine Dining oraz kuchni francuskiej po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych Master Chefów w Polsce.
Kolejnym etapem doświadczenia zawodowego było stanowisko Executive Sous Chef na największym statku wycieczkowym na świecie oraz na najbardziej ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako Chef de Cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller, trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin.
Shehab Abdelaziz deklaruje, że najbliższe jego sercu są dania z ryb i owoców morza oraz kuchnia śródziemnomorska, a oliwa z oliwek w kuchni jest mu tak samo niezbędna, jak powietrze do oddychania. Ceni sobie połączenie dobrej kuchni z doskonałym winem i tej zasadzie zamierza hołdować podczas pracy w Hotelu Novotel Warszawa Centrum.
Drugim z dwóch nowych szefów kuchni w Novotel Warszawa Centrum jest Adam Majewski, pełniący funkcję Head Chefa. Z siecią hoteli Accor związany jest już od 8 lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto aż do ibis Styles Warszawa Centrum. Adam Majewski opisuje siebie jako pasjonata sztuki kulinarnej, który mimo wieloletniego doświadczenia, wciąż z dziecięcą ciekawością odkrywa nowe techniki gotowania i smaki.
POWIĄZANE WPISY
18 grudnia 2025
GTS Poland uruchamia nowe połączenie z Warszawy do Monastyru
GTS Poland poszerza ofertę czarterów do Tunezji i od 25 grudnia 2025 roku uruchamia nowe…
0 Komentarzy2 Minuty
16 grudnia 2025
PLL LOT ogłaszają nabór do 4. edycji Konkursu na Najlepszą Pracę Dyplomową
PLL LOT zapraszają studentów do udziału w 4. edycji Konkursu na Najlepszą Pracę…
0 Komentarzy2 Minuty
16 grudnia 2025
Wystartował program Future Professionals dla młodych talentów branży MICE
Wystartował program mentoringowy Future Professionals dla młodych talentów branży MICE. W…
0 Komentarzy2 Minuty
16 grudnia 2025
Rankomat: Większość Polaków przywita Nowy Rok w domowym gronie
Większość Polaków planuje powitać Nowy Rok w domowym zaciszu – wynika z badania…
0 Komentarzy3 Minuty
15 grudnia 2025
Polscy turyści na drugim miejscu na Słowacji
Na konferencji prasowej w Warszawie przedstawiciele Slovakia Travel i Tatry Mountain…
0 Komentarzy2 Minuty
15 grudnia 2025
IGHP: listopad 2025 z lepszymi wynikami niż rok temu
Wyniki hoteli w listopadzie 2025 roku były wyższe niż w analogicznym okresie ubiegłego…
0 Komentarzy4 Minuty
15 grudnia 2025
Travelist: Wysokie zainteresowanie feriami 2026. Ceny nieznacznie wzrosły
Rynek wyjazdów na ferie zimowe 2026 pozostaje stabilny – wynika z analizy Travelist.pl.…
0 Komentarzy4 Minuty
15 grudnia 2025
Ryanair przedstawia najpopularniejsze kierunki Polaków w okresie świątecznym
W okresie świąteczno-noworocznym Polacy najchętniej wybierają Włochy, Hiszpanię i Maltę,…
0 Komentarzy3 Minuty
12 grudnia 2025
Polacy wskazali najlepsze ośrodki narciarskie w kraju. Za nami pierwsza edycja rankingu Triverna.pl
Zimowy sezon w Polsce dopiero się rozpoczyna, a krajowe stoki już przyciągają narciarzy i…
0 Komentarzy2 Minuty










