Nowe menu w Qubus Hotel

Sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. Od 12 października, w jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane przez gości na przestrzeni ostatnich dwóch lat.
Menu wchodzi do wszystkich restauracji Qubus Hotel 12 października. Znajdziemy w nim 28 smakowitych propozycji, zarówno przystawek, zup, dań głównych jak i niecodziennych deserów. Dopełnieniem karty są oczywiście wyselekcjonowane wina czerwone i białe, w tym polskie rarytasy: Rondo-Regent i Solaris z winnicy Turnau.
Zupełną nowością jest też menu degustacyjne oparte na polskich daniach. W jednej kwocie goście restauracji, będą mogli spróbować kilku potraw o pomniejszonej gramaturze i tym samym delektować się ich smakiem.
Michał Keil, jeden ze współtwórców nowego menu, powiedział: „Tym razem stawiamy w dużej mierze na polskie akcenty. Oprócz rodowitych borowików i jesiennych owoców, zachęcamy do skosztowania dań z soczystych i pożywnych buraków. Przygotowaliśmy z nich np. krem z kozim serem. Są także pysznym dodatkiem do dania z piersi z kaczki wędzonej drzewem olchowym. Oczywiście ucztę będą mieli także smakosze dań tradycyjnych. Im proponujemy m.in. żurek na maślance, aksamitnego tatara, śledzie po kaszubsku czy wysokojakościowe polskie mięsa i ryby w tym polędwiczkę z dzika z czarną soczewicą i czekoladą, grillowany schab z kością podany z pierogami z kaszą gryczaną i borowikami czy sandacza z kurkami i ogórkiem kiszonym.”
W karcie znajdą się także niecodzienne propozycje jak ragout z ośmiornicy, grillowane krewetki, zupa z soczewicy z twarogiem i pieczonym łososiem czy pierogi z kaczką. Nie zabraknie też jednych z najpopularniejszych dań w karcie czyli steku z tuńczyka z makaronem pszenno-gryczanym, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i szpinakiem oraz steku z Angusa podawanego z pieczonym ziemniakiem i twarogiem, z dodatkiem szczypioru, szparagów, cebuli i boczku.
Mariusz Tkaczyk, współtwórca nowego menu Qubus Hotel, dodał: „Przygotowaliśmy również oryginalne desery na słodkie zakończenie uczty w naszych restauracjach. Do wyboru będą 3 jesienne propozycje m.in. podawany na gorąco kruszaniec z jabłek pod delikatną bezą, z dodatkiem lodów waniliowych, carpaccio ze śliwek podane z delikatną rurką włoską z kremem oraz deser, do którego wróciliśmy po latach i który cieszył się ogromnym zainteresowaniem naszych gości, czyli domowe lody makowe z biszkoptem czekoladowym, białą czekoladą i musem malinowym.”
Hotele Qubus są członkiem IGHP

POWIĄZANE WPISY
24 listopada 2025
IGHP: Październik przyniósł stabilne wyniki w polskich hotelach
Obłożenie hoteli w Polsce w październiku 2025 roku utrzymało się na stabilnym poziomie, a…
0 Komentarzy3 Minuty
19 listopada 2025
Otwarto nowy najwyższy hotel na świecie – Ciel Dubai Marina
15 listopada 2025 roku oficjalnie otwarto Ciel Dubai Marina, należący do Vignette…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż „Konie, Byki, Limeryki”
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż zatytułowany „Konie, Byki,…
0 Komentarzy1 Minuty
14 listopada 2025
TRIBE współpracuje z ASP Wrocław i MIXD w projekcie edukacyjnym dla studentów
TRIBE ogłasza rozpoczęcie projektu edukacyjnego „Exploring TRIBE” realizowanego we…
0 Komentarzy2 Minuty
12 listopada 2025
Arche otworzy hotel Metalowiec w Muszynie
Arche SA przygotowuje otwarcie nowego hotelu w Muszynie. Arche Metalowiec Muszyna,…
0 Komentarzy2 Minuty
7 listopada 2025
Mazury bez tłumów: Karwica przyciąga miłośników ciszy i natury
Coraz więcej Polaków wybiera Mazury zamiast zagranicznych kurortów, szukając ciszy,…
0 Komentarzy6 Minuty
6 listopada 2025
Accor podsumowuje wyniki za trzeci kwartał 2025 roku
Grupa Accor poinformowała o wzroście przychodów w trzecim kwartale 2025 roku o 3,1 proc.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2025
GRIFID Hotels prezentuje pięciogwiazdkowy hotel Noa w Złotych Piaskach
Grupa GRIFID Hotels prezentuje swój najnowszy obiekt - pięciogwiazdkowy hotel GRIFID Noa,…
0 Komentarzy2 Minuty










