Grudzień w Hilton Garden Inn Kraków Airport

W grudniu hotel przygotował szereg kulinarnych atrakcji dla swoich gości. Składają się na nie m.in.: warsztaty kulinarne z szefem Kuchni – Miłoszem Kowalskim, wigilie firmowe z potrawami świątecznymi z różnych stron świata, wyrafinowane menu sylwestrowe oraz hotelowe delikatesy z regionalnymi produktami.
Oprócz bogatej oferty wigilijnych kolacji, balicki Hilton przygotował warsztaty kulinarne dedykowane mniejszym grupom.
Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport, powiedział: „W grudniu wszystko kręci się wokół stołu, dlatego przygotowaliśmy ciekawą alternatywę dla klasycznej kolacji firmowej. Warsztaty kulinarne mają otwarty scenariusz, najważniejsza jest dobra zabawa i zdobycie nowych umiejętności. Najczęściej wybieraną formułą jest rywalizacja drużyn wzorowana na popularnych programach telewizyjnych, zarówno polskich, jak i brytyjskich. Maksymalna liczba osób biorących udział w zabawie to 20.”
Szef kuchni, Miłosz Kowalski przygotował wyjątkowo wyrafinowane menu sylwestrowe. Podczas balu, na gości czekać będą m.in.: pierożki z mąki żytniej z kozim serem na ratatouille warzywnym, żółtko kurze konfitowane kawiorem z łososia, czy croquembouche. Wszystko serwowane przy akompaniamencie hitów ostatnich dekad granych przez DJ’a. Cena, 290 zł od osoby, obejmuje parking lub transport gości do domu specjalnie zamówionym busem.
Nowością w tym roku jest stoisko Deli w hotelowym lobby, w którym można zakupić lokalnie produkowane wyroby gastronomiczne. Z uwagi na ich jakość i wyjątkowy dobór, mogą stanowić atrakcyjny prezent pod choinkę. Wśród produktów będzie można znaleźć m.in.: kiełbasę śliwkową własnej receptury, lokalny miód spadziowy, serce z piernika, czy ręcznie wyrabiane praliny. Jednocześnie z myślą o zabieganych klientach, na dwa tygodnie przed świętami hotel oferuje możliwość zamówienia produktów na wigilijny stół.
POWIĄZANE WPISY
24 listopada 2025
IGHP: Październik przyniósł stabilne wyniki w polskich hotelach
Obłożenie hoteli w Polsce w październiku 2025 roku utrzymało się na stabilnym poziomie, a…
0 Komentarzy3 Minuty
19 listopada 2025
Otwarto nowy najwyższy hotel na świecie – Ciel Dubai Marina
15 listopada 2025 roku oficjalnie otwarto Ciel Dubai Marina, należący do Vignette…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż „Konie, Byki, Limeryki”
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż zatytułowany „Konie, Byki,…
0 Komentarzy1 Minuty
14 listopada 2025
TRIBE współpracuje z ASP Wrocław i MIXD w projekcie edukacyjnym dla studentów
TRIBE ogłasza rozpoczęcie projektu edukacyjnego „Exploring TRIBE” realizowanego we…
0 Komentarzy2 Minuty
12 listopada 2025
Arche otworzy hotel Metalowiec w Muszynie
Arche SA przygotowuje otwarcie nowego hotelu w Muszynie. Arche Metalowiec Muszyna,…
0 Komentarzy2 Minuty
7 listopada 2025
Mazury bez tłumów: Karwica przyciąga miłośników ciszy i natury
Coraz więcej Polaków wybiera Mazury zamiast zagranicznych kurortów, szukając ciszy,…
0 Komentarzy6 Minuty
6 listopada 2025
Accor podsumowuje wyniki za trzeci kwartał 2025 roku
Grupa Accor poinformowała o wzroście przychodów w trzecim kwartale 2025 roku o 3,1 proc.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2025
GRIFID Hotels prezentuje pięciogwiazdkowy hotel Noa w Złotych Piaskach
Grupa GRIFID Hotels prezentuje swój najnowszy obiekt - pięciogwiazdkowy hotel GRIFID Noa,…
0 Komentarzy2 Minuty










