Zimowe rejsy Costa Smeralda po Zatoce Perskiej: Dubaj, Abu Zabi i Doha w zimowej odsłonie

Costa Smeralda, flagowy statek włoskiego armatora Costa Cruises tej zimy zabierze pasażerów w ośmiodniowy rejs po Zatoce Perskiej z przystankami w Dubaju, Maskacie, Dosze i Abu Zabi. Na pokładzie czekają luksusowe udogodnienia, w tym restauracje nagrodzone gwiazdkami Michelin, rozbudowana strefa spa, baseny oraz atrakcje tematyczne. Dodatkowo linia oferuje pakiet „lot i rejs”, który obejmuje przelot do terminalu zaokrętowania wraz z transferem i obsługą bagażu, co eliminuje konieczność organizowania dodatkowego transportu.
Rejsy po Zatoce perskiej realizowane będą od grudnia 2024 r. do marca 2025 r. Costa Smeralda to jeden z najnowszych i największych statków we flocie Costa Cruises, oferujący wiele udogodnień, takich jak baseny, strefy spa, teatry oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych. Podczas rejsów goście będą mieli okazję próbować dań restauracji Archipelago (restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin prowadzona przez Bruno Barbieri, Hélène Darroze i Ángela Leóna), restauracjach tematycznych i różnorodnych konceptach gastronomicznych. Statek został zaprojektowany z myślą o zrównoważonym podróżowaniu, stosując nowoczesne technologie, które zmniejszają wpływ na środowisko.
W tym roku, trasa Costa Smeralda została wzbogacona o trzy destynacje morskie, czyli dodatkowe atrakcje, które goście mogą odkrywać na pokładzie podczas rejsu. Podczas „Sea of Stars” – Zatoka Omańska, z pomocą doświadczonego przewodnika goście poznają konstelacje Emiratów, a także historie i legendy regionu. Na „Skyline Party” – Zatoka Doha pasażerowie odkryją luksus Kataru podczas nocnej imprezy.
„Costa Cruises zapewni niezapomniane wrażenia również na lądzie. Goście będą mogli swobodnie zwiedzać destynacje z doświadczonym przewodnikiem, zanurzając się w historii i sekretach każdego miasta, podążając tradycyjnymi trasami lub ścieżkami z dala od utartych szlaków. Będą mieli także szansę spędzić dzień i noc w namiocie na pustyni w Dubaju, wziąć udział w lekcji gotowania z omańskim szefem kuchni, udać się na safari jeepem na pustyni w Doha” – powiedział Alessandro Bottaro, dyrektor ds. rynków międzynarodowych Costa Cruises.
POWIĄZANE WPISY
8 grudnia 2025
Bułgaria krajem turystyki winiarskiej
W ambasadzie Bułgarii w Warszawie odbyła się prezentacja Bułgarskiej Organizacji…
0 Komentarzy1 Minuty
26 listopada 2025
Polska podsumowuje udział w targach IBTM World 2025 w Barcelonie
Podczas tegorocznych targów IBTM World w Barcelonie Polska zaprezentowała szeroką ofertę…
0 Komentarzy4 Minuty
25 listopada 2025
Ponad 300 tys. biegaczy wzięło udział w Dubai Run 2025
Dubai Run 2025 zgromadził rekordowe 307 tys. uczestników, odnotowując ponad trzykrotny…
0 Komentarzy2 Minuty
24 listopada 2025
eSky: Podróże zamiast zakupów. Jak wykorzystać okres Black Friday na inwestycję w siebie?
W czasie, gdy sklepy kuszą rekordowymi promocjami, coraz głośniej mówi się o…
0 Komentarzy3 Minuty
12 listopada 2025
Rafał Szmytke dołącza do zarządu Polskiego Holdingu Hotelowego
Polski Holding Hotelowy poinformował, że z dniem 12 listopada 2025 roku do zarządu spółki…
0 Komentarzy1 Minuty
18 października 2025
Dzień Austriackiego Wina
W środę 15 października Advantage Austria wspólnie z Narodowym Biurem Promocji Austrii…
0 Komentarzy1 Minuty
13 października 2025
Ryanair wprowadza płatności Blikiem
Linia lotnicza Ryanair ogłosiła wprowadzenie systemu Blik jako nowej opcji płatności dla…
0 Komentarzy1 Minuty
2 października 2025
Wizz Air ogłasza dni rekrutacyjne w Polsce
Wizz Air zorganizuje w październiku trzy dni otwarte rekrutacji dla personelu…
0 Komentarzy1 Minuty
24 września 2025
SITE Polska ma 10 lat. Dekada działań na rzecz branży MICE
W 2025 roku Stowarzyszenie SITE Polska świętuje dziesięciolecie działalności. Dekadę…
0 Komentarzy2 Minuty










