Warszawski hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni

Warszawski pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko szefowa kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nową szefową kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz.
Kucharze proponują menu oparte wyłącznie na oryginalnych produktach oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.
Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.
„Jestem pewny, że razem z moim zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości” – przekonuje Norbert Szymul.

Nową szefową kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana jest od 2020 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.
„Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń” – dodaje Wojdanowicz.
POWIĄZANE WPISY
12 grudnia 2025
Polacy wskazali najlepsze ośrodki narciarskie w kraju. Za nami pierwsza edycja rankingu Triverna.pl
Zimowy sezon w Polsce dopiero się rozpoczyna, a krajowe stoki już przyciągają narciarzy i…
0 Komentarzy2 Minuty
11 grudnia 2025
POWER podsumowuje branżę MICE w 2025: relacje ważniejsze niż efekty specjalne
Agencja POWER podsumowała działalność w mijającym roku i przedstawiła prognozy na 2026.…
0 Komentarzy2 Minuty
11 grudnia 2025
Turystyka dostępna dla wszystkich. Akademia Kompetencji TOO zapowiada cykl bezpłatnych szkoleń
Rosnąca liczba podróżnych o zróżnicowanych potrzebach oraz obowiązujące przepisy…
0 Komentarzy2 Minuty
9 grudnia 2025
Spektakularna metamorfoza Urlop.pl: świeży wygląd, spójna komunikacja i nowoczesność
Podczas Konferencji & Gali Urlop.pl 2025, która odbyła się 3 grudnia, jedna z…
0 Komentarzy10 Minuty
8 grudnia 2025
Nowa kolejka w słowackich Tatrach Wysokich
W ośrodku narciarskim Štrbské Pleso zaprezentowano najnowocześniejszą kolejkę linową na…
0 Komentarzy2 Minuty
8 grudnia 2025
Travelplanet: Coraz więcej Polaków wybiera egzotykę w sezonie zimowym
Z danych Travelplanet.pl wynika, że coraz więcej Polaków planuje wyjazdy do egzotycznych…
0 Komentarzy2 Minuty
8 grudnia 2025
Ceny wyjazdów na sierpień 2026 poszły w górę. Największe wzrosty na Teneryfie, Malcie i Krecie
W minionym tygodniu średnia cena wycieczek z wylotami pomiędzy 3 sierpnia a 9 sierpnia…
0 Komentarzy3 Minuty
5 grudnia 2025
Triverna.pl: Rekordowy grudzień w hotelach. Najwyższe ceny w górach
Z danych portalu Triverna.pl wynika, że grudzień w polskich hotelach zapowiada się…
0 Komentarzy3 Minuty
5 grudnia 2025
Profitroom: Podlaskie hotele odnotowują 50,4 proc. wzrost rezerwacji. Na wynik wpływa Podlaski Bon Turystyczny
Według danych Profitroom liczba rezerwacji hotelowych w województwie podlaskim w okresie…
0 Komentarzy3 Minuty










