Reklama

Reklama

Reklama

W Bratysławie na „Tyršovom nábreží" w pobliżu Teatru Arena w piątek o godzinie 19.00 otwarty zostanie Dunajsky pivovar – pierwszy…
Hotelowa Restauracja Sand{acz} jako jedyna z Kołobrzegu i regionu znalazła się w pierwszym polskim wydaniu Gault&Millau. Francuscy i belgijscy inspektorzy…
sobota, 22 listopad 2014 18:08

Słodkie wąsy Sobieskiego

W małym zakładzie cukierniczym „Fantastico" w Bratysławie, gospodynie kładą na talerzu dwa rodzaje rożków: jeden z kształcie półksiężyca, drugi w…
piątek, 21 listopad 2014 16:50

Knajpka - szansa dla bezdomnych

W Bratysławie, na tyłach starej hali targowej znajduje się kawiarenka „Dobre&dobre". Prowadzą ją ludzi bezdomni.
wtorek, 18 listopad 2014 13:34

Święto smakoszy we Francji

W francuskim mieście Angoulême w ostatni tydzień listopada (23-24 listopada) odbywają się Gastronomades, jednocześnie salon gastronomiczny i międzynarodowy festiwal smaków.
czwartek, 16 październik 2014 09:27

Festiwal małży i owoców morza w Normandii

W ostatni weekend października (25-26 października) w Villers-sur-Mer w Normandii odbędzie się 19 edycja Święta Małż i Owoców Morza, na…
wtorek, 23 wrzesień 2014 14:15

Święto smakoszy we Francji

Święto gastronomii jest corocznym wydarzeniem, które odbywa się we Francji od 2011 roku. Tegoroczna 4 edycja odbędzie się w dniach…
poniedziałek, 09 czerwiec 2014 22:30

Sery dla koneserów

Dla biur podróży organizujących wycieczki do Poznania mamy dobrą wiadomość: na kulinarno-turystycznym szlaku pojawiła się nowa, smakowita atrakcja.
Szef kuchni Grandhotel Starý Smokovec Peter Pikovský został zwycięzcą specjalistów branży HoReCa, organizowane po raz czwarty, wspólnie ze Stowarzyszeniem hoteli…
czwartek, 24 kwiecień 2014 09:04

Restauracja Winestone w Mercure Warszawa Grand

18 kwietnia w hotelu Mercure Warszawa Grand otwarto drugą w stolicy restaurację Winestone. Restaurację charakteryzuje otwarta kuchnia oraz znane z…
poniedziałek, 07 kwiecień 2014 20:04

Wiosenne menu w restauracji WineStone w hotelach Mercure

Od 15 kwietnia do restauracji WINESTONE w hotelach Mercure zawita wiosenno-letnie menu. Tym razem Paweł Anders - dyrektor projektu WineStone…
czwartek, 06 luty 2014 11:31

Nowe restauracje na stokach Chopoka

Zaletą lokali gastronomicznych na stokach Chopoka jest to, że turyści nie muszą szukać restauracji po miasteczkach. Wystarczy odpiąć narty u…