wtorek, 12 wrzesień 2017 15:40

17 powalczy o stanowisko prezesa POT

Napisane przez AG

17 kandydatów (z 24, którzy się zgłosli) spełniło wymogi formalne określone w ogłoszeniu o naborze na stanowisko prezesa Polskiej Organizacji Turystycznej. Od jutra zespół powołany przez ministra Witolda Bańkę rozpocznie rozmowy kwalifikacyjne. Nazwisko nowego prezesa poznamy może jeszcze w tym tygodniu.

Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że w grupie kandydatów znaleźli się. m.in.: Jolanta Grus, rzeczniczka prasowa Lotniska Warszawa-Modlin, Michał Nykowski, były lider projektu Markowe wydarzenia POT, Jarosław Nowak, były dyrektor ZOPOT w Nowym Jorku, Tomasz Rosset, były sekretarz generalny PIT, Wojciech Ścibor, wicedyrektor Departamentu Produktu Turystycznego i Współpracy Regionalnej POT, Władysław Majka, były prezes POT, Stanisław Cydzik, były specjalista w UKFiT.

Przypomnijmy, że kandydatów, którzy pokonali I etap czekają jeszcze trzy etapy:

Etap II: sprawdzian kompetencji kierowniczych. Podczas rozmowy kandydat może zostać poproszony również o prezentację przygotowanej na potrzeby naboru koncepcji zarządzania Polską Organizacją Turystyczną. Kandydaci, którzy nie osiągną pozytywnego wyniku sprawdzianu kompetencji kierowniczych nie podlegają dalszej ocenie.

Etap III: sprawdzian wiedzy w formie rozmowy kwalifikacyjnej, podczas której sprawdzeniu podlegać będą w szczególności: doświadczenie zawodowe oraz wiedza merytoryczna wymagana na tym stanowisku. W przypadku, gdy do III Etapu zakwalifikuje się więcej niż 10 kandydatów, Zespół podejmie decyzję o możliwości zweryfikowania wiedzy kandydatów także w formie pisemnej (test wiedzy lub pytania otwarte), a rozmowa kwalifikacyjna, o której mowa powyżej zostanie przeprowadzona z 3 kandydatami, którzy z części pisemnej uzyskają najwyższą punktację.

Etap IV: przedstawienie 3 kandydatur ministrowi właściwemu do spraw turystyki.

Minister przedstawi wybraną przez siebie kandydaturę do akceptacji Radzie POT.

Kandydatów ocenia trzyodobowy zespół pod kierownictwem dyrektor Alicji Omięckiej (więcej TUTAJ).

Zapisz się na newsletter!

Wypełnij formularz - bądź na bieżąco

Codziennie aktualne informacje i fachowe wiadomości z branży turystycznej

Wypełnij formularz *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, podanych w niniejszym formularzu, w celu wysyłania mi newslettera. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego adresu e-mail w celu otrzymywania wiadomości marketingowych. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.