wtorek, 29 grudzień 2015 14:36

Elżbieta Wąsowicz-Zaborek odwołana ze stanowiska wiceprezesa POT

Napisał
Elżbieta Wąsowicz-Zaborek i prezes POT, Rafał Szmytke Elżbieta Wąsowicz-Zaborek i prezes POT, Rafał Szmytke AG

Rada Polskiej Organizacji Turystycznej przyjęła wniosek Prezesa POT w sprawie odwołania jednego ze swoich zastępców, Elżbiety Wąsowicz-Zaborek.

Prezes Rafał Szmytke wystąpił z tym wnioskiem kilkanaście dni temu. Pozytywna opinia Rady POT na temat odwołania nie ma charakteru wiążcego, chociaż samo wyrażenie jest wymagane przez ustawę o POT.

Przewodniczący Rady POT, Jan Korsak, skomentował na gorąco: "Wszystko odbyło się zgodnie procedurą. Prezes POT wystąpił do Rady o opini w sprawie odwołania wiceprezes Wąsowicz-Zaborek, Rada wydała opinię pozytywną. Zmiany w POT są konieczne, bo następuje reorganizacja. Skończył si też pewien etap prac POT, pozyskiwanie środków unijnych. Obecnie skoncentrujemy się bardziej na promocji skierowanej do wewnątrz, odwrotnie do sytuacji, jak miała miejsce do tej pory czyli promocji na zewnątrz."

Kojarzona z Platformą Obywatelską, Elżbieta Wąsowicz-Zaborek była wiceprezesem POT od 2008 roku.

Zapisz się na newsletter!

Wypełnij formularz - bądź na bieżąco

Codziennie aktualne informacje i fachowe wiadomości z branży turystycznej

Wypełnij formularz *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, podanych w niniejszym formularzu, w celu wysyłania mi newslettera. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego adresu e-mail w celu otrzymywania wiadomości marketingowych. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.