PLL LOT prezentują nową usługę – „Smaki z Gwiazdką Michelin”

fot. materiały prasowe

Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nową usługę kulinarną pod hasłem „Smaki z Gwiazdką Michelin” w LOT Business Class. Oferta dostępna jest dla pasażerów klasy biznes podróżujących rejsami dalekodystansowymi rozpoczynającymi się na Lotnisku Chopina w Warszawie.

Autorem menu jest Bartosz Szymczak, szef kuchni warszawskiej restauracji Rozbrat 20, wyróżnionej Gwiazdką Michelin i pełniącej funkcję Ambasady Krug. Partnerem projektu jest Polska Organizacja Turystyczna.

„Turystyka kulinarna to trend, za którym podążają turyści z całego świata. Polska ma niezwykle bogatą kuchnie opartą na unikatowych lokalnych produktach. Chcemy, aby podróżni korzystający z usług PLL LOT kojarzyli Polskę jako idealną destynacje kulinarną, w której poznają smaki, do których będą często chcieli wracać. Razem z PLL LOT budujemy wizerunek Polski jako nowoczesnego i atrakcyjnego kraju” – powiedziała Agnieszka Walawender, dyrektor Departamentu Marketingu Polskiej Organizacji Turystycznej.

Oferta obowiązuje do 31 stycznia 2026 roku. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie przewoźnika.