Reklama

Reklama

środa, 14 luty 2018 16:20

IGHP: akcja szkoleń z RODO dobiega półmetka

Napisane przez MG

Cykl szkoleń dla hotelarzy dotyczących zmian, jakie wprowadzi RODO, dobiega półmetka. Do tej pory uczestniczyło w nim ponad 200 hotelarzy. Najbliższe spotkania w ramach akcji IGHP Road Show RODO odbędą się m.in. w Rzeszowie 19 lutego, Lublinie 20 lutego i w Zakopanem 26 lutego. Są jeszcze wolne miejsca.

RODO wejdzie w życie od 25 maja. Rozporządzenie wprowadza wiele zmian, które będą odczuwalne również w hotelarstwie. Dlatego IGHP we współpracy ze specjalistami z zakresu ochrony danych osobowych zorganizowała akcję szkoleniową. Wykłady poprowadzą prawnicy i praktycy hotelowi specjalizujący się w ochronie danych osobowych. Szkolenie jest podzielone na cztery bloki. Pierwszy dotyczy danych osobowych gości, drugi zabezpieczenia danych osobowych, a w trakcie trzeciego zostanie omówiona współpraca hoteli z organami państwa w tym zakresie. Na koniec eksperci odpowiedzą na pytania hotelarzy oraz przedstawią case studies. Szkolenie trwa ok. 6 godzin.

Na szkolenia można zapisać się, wysyłając maila na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub dzwoniąc: +48 22 251 79 11.

Program szkolenia:

Blok I "Dane osobowe gości"
1. Obsługa gości hotelowych z perspektywy ochrony danych osobowych, 2. Obowiązki recepcji w związku z pozyskiwaniem danych osobowych gości, 3. Zbieranie danych osobowych gości przez stronę internetową hotelu, 4. Serwisy rezerwacyjne a dane osobowe, 5. Uprawnienia gości związane z przetwarzaniem danych osobowych, 6. Umowy korporacyjne a dane osobowe.

Blok II "Zabezpieczenie danych osobowych"
1. Obowiązki hotelu związane z zabezpieczeniem danych osobowych, 2. Wymagania dotyczące procedur przetwarzania danych w systemach komputerowych, 3. Zabezpieczenie danych osobowych gromadzonych w archiwach i kartotekach, 4. Monitoring hotelowy, 5. Dokumentacja procedur zabezpieczenia danych osobowych.
6. Dane osobowe pracowników
7. Outsorsing usług a dane osobowe

Blok III "Współpraca hoteli z organami państwa"
1. Przekazywanie danych osobowych gości hotelowych policji, ABW i innym organom, 2. Zasady dotyczące przekazywania danych osobowych gości urzędom podatkowym.
3. Uprawnienia kontrolne GIODO.

Blok IV Pytania i case studies

Koszt uczestnictwa w szkoleniu to koszt 299 zł netto (+23% VAT) dla członków IGHP, dla pozostałych uczestników koszt 499 zł netto (+23% VAT). Liczba miejsc ograniczona.