Reklama

Reklama

wtorek, 02 styczeń 2018 12:51

IGHP będzie szkolić hotelarzy z RODO

Napisane przez MG

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego organizuje w 20 miastach na początku roku cykl szkoleń w ramach akcji „RODO Road Show IGHP”. Jej celem jest przedstawienie hotelarzom zmian i konsekwencji, jakie wprowadza ogólne rozporządzenie UE o ochronie danych. RODO wejdzie w życie od 25 maja 2018 roku.

Marcin Mączyński, sekretarz generalny i wiceprezes IGHP, powiedział: „RODO to dzisiaj kluczowy temat dla hotelarzy. Wprowadza wiele zmian, do których nasza branża musi się dobrze przygotować. Konsekwencje, zwłaszcza finansowe nieprzestrzegania nowych przepisów dotyczących ochrony danych osobowych, mogą być znaczne. Warto skorzystać z naszej akcji, bo w pigułce można otrzymać najważniejsze dla hotelarzy informacje.”

Program szkolenia został przygotowany we współpracy z Izbą Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego, a wykłady poprowadzą prawnicy i praktycy hotelowi specjalizujący się w ochronie danych osobowych. Szkolenie jest podzielone na cztery bloki. Pierwszy dotyczy danych osobowych gości, drugi zabezpieczenia danych osobowych, a w trakcie trzeciego zostanie omówiona współpraca hoteli z organami państwa w tym zakresie. Na koniec eksperci odpowiedzą na pytania hotelarzy oraz przedstawią case studies. Szkolenie trwa ok. 6 godzin.

Ramowy program szkolenia:
Blok I "Dane osobowe gości"
1. Obsługa gości hotelowych z perspektywy ochrony danych osobowych,
2. Obowiązki recepcji w związku z pozyskiwaniem danych osobowych gości,
3. Zbieranie danych osobowych gości przez stronę internetową hotelu,
4. Serwisy rezerwacyjne a dane osobowe,
5. Uprawnienia gości związane z przetwarzaniem danych osobowych,
6. Umowy korporacyjne a dane osobowe.
Blok II "Zabezpieczenie danych osobowych"
1. Obowiązki hotelu związane z zabezpieczeniem danych osobowych,
2. Wymagania dotyczące procedur przetwarzania danych w systemach komputerowych,
3. Zabezpieczenie danych osobowych gromadzonych w archiwach i kartotekach,
4. Monitoring hotelowy,
5. Dokumentacja procedur zabezpieczenia danych osobowych.
6. Dane osobowe pracowników
7. Outsorsing usług a dane osobowe
Blok III "Współpraca hoteli z organami państwa"
1. Przekazywanie danych osobowych gości hotelowych policji, ABW i innym organom,
2. Zasady dotyczące przekazywania danych osobowych gości urzędom podatkowym.
3. Uprawnienia kontrolne GIODO.
Blok IV Pytania i case studies

Harmonogram szkoleń „RODO Road Show IGHP”:
Łódź 8.01
Wrocław 9.01
Zielona Góra 10.01
Szczecin 11.01
Kołobrzeg 12.01
Toruń 29.01
Bydgoszcz 30.01
Poznań 31.01
Kraków 01.02
Kielce 02.02
Olsztyn 08.02
Białystok 09.02
Rzeszów 19.02
Lublin 20.02
Gdańsk 21.02
Warszawa 22.02
Zakopane 26.02
Katowice 27.02
Karpacz 28.02
Opole 01.03

Koszt uczestnictwa w szkoleniu to koszt 299 zł netto (+23% VAT) dla członków IGHP, dla pozostałych uczestników koszt 499 zł netto (+23% VAT). Liczba miejsc jest ograniczona.

Na szkolenia można zapisać się, wysyłając maila na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub dzwoniąc: +48 22 251 79 11.

 

Newsletter
Zapisz się na newsletter!

Wypełnij formularz - bądź na bieżąco

Codziennie aktualne informacje i fachowe wiadomości z branży turystycznej



Wypełnij formularz *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, podanych w niniejszym formularzu, w celu wysyłania mi newslettera. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.

*Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego adresu e-mail w celu otrzymywania wiadomości marketingowych. Zostałem poinformowany / zostałam poinformowana, że tak wyrażoną zgodę mogę wycofać w dowolnym momencie, a jej wycofanie jest równie łatwe, jak jej wyrażenie.