Kuchnia i muzyka w krakowskim Hiltonie

Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport 18 lutego rusza z drugą edycją wydarzenia Kuchnia & Muzyka. Impreza będzie się odbywa w trzy czwartkowe wieczory. Za kulinaria odpowiadał będzie szef kuchni – Miłosz Kowalski. Przez wzgląd na duże zainteresowanie pierwszą edycją, hotel zdecydował się na kontynuację Kuchni & Muzyki w niezmienionej wersji. Zmienią się jedynie kulinarne inspiracje – będzie bardziej egzotycznie. Podczas pierwszej kolacji będzie można skosztować pikantnego styku dwóch kultur, czyli kuchni Tex-Mex. Na szczególną uwagę zasługuję także kwietniowe wydarzenie, podczas którego goście zasmakują wciąż nieodkrytej kuchni dalekich Antypodów przygotowanej przez rodowitego Australijczyka.
Podczas wybranych czwartkowych wieczorów na gości będą czekały bufety; zimny, gorący i słodki. Ponadto pokazy livecooking, muzyka na żywo i szeroki wybór win i alkoholi. Cena 75 złotych od osoby – obejmuje bufety, pokazy live cooking, koncert muzyczny i parking. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.
18 lutego 2016 – Kuchnia Tex – Mex, czyli pikantne połączenie kuchni teksańskiej i meksykańskiej
Ceviche z polędwicy z dorsza, chilli con carne , tacos z pieczonymi ziemniakami i chorizo, churros z sosem karmelowym i wiele innych, wszystko podane przy akompaniamencie ludowej muzyki Meksyku.
17 marca 2016 – Kuchnia Irlandii
Klasyczne menu na obchody Dnia Św. Patryka – baranina pieczona w sosie miętowym z morelami, cream delight – deser z dodatkiem migdałów, płatków owsianych i irlandzkiej whiskey, czy pudding z chleba – w tle tradycyjna muzyka folkowa.
21 kwietnia 2016 – Kuchnia odległych Antypodów
Jedna z niewielu okazji by zakosztować niezwykle różnorodnej kuchni australijskiej w Krakowie – m.in. pie floater – typowa potrawa południowej Australii, lamingtons – ciasto biszkoptowe oblane czekoladą i ryba pieczona w liściu bananowca.
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. W 155 pokojach, zapewnia swoim gościom szereg udogodnień, takich jak: darmowe Wi-Fi, telewizor LCD, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.
POWIĄZANE WPISY
24 listopada 2025
IGHP: Październik przyniósł stabilne wyniki w polskich hotelach
Obłożenie hoteli w Polsce w październiku 2025 roku utrzymało się na stabilnym poziomie, a…
0 Komentarzy3 Minuty
19 listopada 2025
Otwarto nowy najwyższy hotel na świecie – Ciel Dubai Marina
15 listopada 2025 roku oficjalnie otwarto Ciel Dubai Marina, należący do Vignette…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2025
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż „Konie, Byki, Limeryki”
Hotel Mercure Warszawa Centrum zorganizował wernisaż zatytułowany „Konie, Byki,…
0 Komentarzy1 Minuty
14 listopada 2025
TRIBE współpracuje z ASP Wrocław i MIXD w projekcie edukacyjnym dla studentów
TRIBE ogłasza rozpoczęcie projektu edukacyjnego „Exploring TRIBE” realizowanego we…
0 Komentarzy2 Minuty
12 listopada 2025
Arche otworzy hotel Metalowiec w Muszynie
Arche SA przygotowuje otwarcie nowego hotelu w Muszynie. Arche Metalowiec Muszyna,…
0 Komentarzy2 Minuty
7 listopada 2025
Mazury bez tłumów: Karwica przyciąga miłośników ciszy i natury
Coraz więcej Polaków wybiera Mazury zamiast zagranicznych kurortów, szukając ciszy,…
0 Komentarzy6 Minuty
6 listopada 2025
Accor podsumowuje wyniki za trzeci kwartał 2025 roku
Grupa Accor poinformowała o wzroście przychodów w trzecim kwartale 2025 roku o 3,1 proc.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2025
GRIFID Hotels prezentuje pięciogwiazdkowy hotel Noa w Złotych Piaskach
Grupa GRIFID Hotels prezentuje swój najnowszy obiekt - pięciogwiazdkowy hotel GRIFID Noa,…
0 Komentarzy2 Minuty










