Touroperator roku 2017
Głosować może każdy. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród nastąpi podczas jubileuszowych 25. Targów Turystycznych TT Warsaw w Pałacu Kultury i Nauki.
LEO Express szuka agentów
LEO Express poszukuje punktów sprzedaży agencyjnej na trasach swoich przejazdów.
Konkurs VisitSweden!
Na stoisku VisitSweden na TT Warsaw można wygrać pobyt w Malmö.
Zielony Listopad w Puszczy
Zielony Listopad” jest inicjatywą Koalicji Mieszkańców Puszczy - grupy ludzi działających na rzecz zachowania naturalnych walorów przyrodniczych Puszczy Białowieskiej.
Smaki Dubaju
Gdzie warto w Dubaju zjeść i jakie potrawy skosztować, aby poczuć charakterystyczny smak Dubaju
  • Touroperator roku 2017
  • LEO Express szuka agentów
  • Konkurs VisitSweden!
  • Zielony Listopad w Puszczy
  • Smaki Dubaju

wtorek, 12 wrzesień 2017 15:40

17 powalczy o stanowisko prezesa POT

Napisane przez AG

17 kandydatów (z 24, którzy się zgłosli) spełniło wymogi formalne określone w ogłoszeniu o naborze na stanowisko prezesa Polskiej Organizacji Turystycznej. Od jutra zespół powołany przez ministra Witolda Bańkę rozpocznie rozmowy kwalifikacyjne. Nazwisko nowego prezesa poznamy może jeszcze w tym tygodniu.

Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że w grupie kandydatów znaleźli się. m.in.: Jolanta Grus, rzeczniczka prasowa Lotniska Warszawa-Modlin, Michał Nykowski, były lider projektu Markowe wydarzenia POT, Jarosław Nowak, były dyrektor ZOPOT w Nowym Jorku, Tomasz Rosset, były sekretarz generalny PIT, Wojciech Ścibor, wicedyrektor Departamentu Produktu Turystycznego i Współpracy Regionalnej POT, Władysław Majka, były prezes POT, Stanisław Cydzik, były specjalista w UKFiT.

Przypomnijmy, że kandydatów, którzy pokonali I etap czekają jeszcze trzy etapy:

Etap II: sprawdzian kompetencji kierowniczych. Podczas rozmowy kandydat może zostać poproszony również o prezentację przygotowanej na potrzeby naboru koncepcji zarządzania Polską Organizacją Turystyczną. Kandydaci, którzy nie osiągną pozytywnego wyniku sprawdzianu kompetencji kierowniczych nie podlegają dalszej ocenie.

Etap III: sprawdzian wiedzy w formie rozmowy kwalifikacyjnej, podczas której sprawdzeniu podlegać będą w szczególności: doświadczenie zawodowe oraz wiedza merytoryczna wymagana na tym stanowisku. W przypadku, gdy do III Etapu zakwalifikuje się więcej niż 10 kandydatów, Zespół podejmie decyzję o możliwości zweryfikowania wiedzy kandydatów także w formie pisemnej (test wiedzy lub pytania otwarte), a rozmowa kwalifikacyjna, o której mowa powyżej zostanie przeprowadzona z 3 kandydatami, którzy z części pisemnej uzyskają najwyższą punktację.

Etap IV: przedstawienie 3 kandydatur ministrowi właściwemu do spraw turystyki.

Minister przedstawi wybraną przez siebie kandydaturę do akceptacji Radzie POT.

Kandydatów ocenia trzyodobowy zespół pod kierownictwem dyrektor Alicji Omięckiej (więcej TUTAJ).