Pewnik turystyczny? Toskania!
Luksusowy ośrodek turystyczny Tuscany Forever® zaprasza polskie biura podróży do współpracy.
Quo vadis POT?
Czy Polska Organizacja Turystyczna jest instytucją zbędną?
Malmö zaprasza na letnie imprezy
Do końca września w Malmö – największym mieście regionu Skanii – nie sposób się będzie nudzić. Letnie dni upłyną pod znakiem licznych imprez miejskich.
Konkurs na film promocyjny
Celem konkursu "Kadry z polski" jest promocja walorów turystycznych znanych i mniej znanych miejsc w Polsce.
Rosjanie wrócą do Egiptu
Po dokładnych oględzinach terminalu 2 na lotnisku w Kairze, specjaliści z Rosji są zadowoleni ze środków bezpieczeństwa.
  • Pewnik turystyczny? Toskania!
  • Quo vadis POT?
  • Malmö zaprasza na letnie imprezy
  • Konkurs na film promocyjny
  • Rosjanie wrócą do Egiptu

wtorek, 12 wrzesień 2017 15:40

17 powalczy o stanowisko prezesa POT

Napisane przez AG

17 kandydatów (z 24, którzy się zgłosli) spełniło wymogi formalne określone w ogłoszeniu o naborze na stanowisko prezesa Polskiej Organizacji Turystycznej. Od jutra zespół powołany przez ministra Witolda Bańkę rozpocznie rozmowy kwalifikacyjne. Nazwisko nowego prezesa poznamy może jeszcze w tym tygodniu.

Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że w grupie kandydatów znaleźli się. m.in.: Jolanta Grus, rzeczniczka prasowa Lotniska Warszawa-Modlin, Michał Nykowski, były lider projektu Markowe wydarzenia POT, Jarosław Nowak, były dyrektor ZOPOT w Nowym Jorku, Tomasz Rosset, były sekretarz generalny PIT, Wojciech Ścibor, wicedyrektor Departamentu Produktu Turystycznego i Współpracy Regionalnej POT, Władysław Majka, były prezes POT, Stanisław Cydzik, były specjalista w UKFiT.

Przypomnijmy, że kandydatów, którzy pokonali I etap czekają jeszcze trzy etapy:

Etap II: sprawdzian kompetencji kierowniczych. Podczas rozmowy kandydat może zostać poproszony również o prezentację przygotowanej na potrzeby naboru koncepcji zarządzania Polską Organizacją Turystyczną. Kandydaci, którzy nie osiągną pozytywnego wyniku sprawdzianu kompetencji kierowniczych nie podlegają dalszej ocenie.

Etap III: sprawdzian wiedzy w formie rozmowy kwalifikacyjnej, podczas której sprawdzeniu podlegać będą w szczególności: doświadczenie zawodowe oraz wiedza merytoryczna wymagana na tym stanowisku. W przypadku, gdy do III Etapu zakwalifikuje się więcej niż 10 kandydatów, Zespół podejmie decyzję o możliwości zweryfikowania wiedzy kandydatów także w formie pisemnej (test wiedzy lub pytania otwarte), a rozmowa kwalifikacyjna, o której mowa powyżej zostanie przeprowadzona z 3 kandydatami, którzy z części pisemnej uzyskają najwyższą punktację.

Etap IV: przedstawienie 3 kandydatur ministrowi właściwemu do spraw turystyki.

Minister przedstawi wybraną przez siebie kandydaturę do akceptacji Radzie POT.

Kandydatów ocenia trzyodobowy zespół pod kierownictwem dyrektor Alicji Omięckiej (więcej TUTAJ).